AntetokounBros Academy: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη σεζόν 2021-2022

Το μπάσκετ είναι μόνο η αρχή. Η AntetokounBros Academy συνεχίζει το συναρπαστικό της ταξίδι στον αθλητισμό, τη γνώση και το όνειρο. Δήλωσε συμμετοχή έως τις 28 Σεπτεμβρίου για δωρεάν προπονήσεις και εργαστήρια και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

H AntetokounBros Academy, η ακαδημία μπάσκετ και εκπαίδευσης που δημιούργησαν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο για 100 νέους αθλητές και 12 προπονητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά. Κορίτσια και αγόρια, ηλικίας 12-16 ετών, προερχόμενα από κάθε γειτονιά της Αθήνας, με καταγωγή από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και με διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις δωρεάν θέσεις που προσφέρει η Ακαδημία τη νέα σεζόν. Παράλληλα, νεαρές προπονήτριες και νεαροί προπονητές, ηλικίας 18-25 ετών, μπορούν να αρχίσουν την καριέρα τους, εξασφαλίζοντας μία από τις θέσεις του προγράμματος.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές της δεύτερης σεζόν, καθώς και οι μαθητευόμενοι προπονητές, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, το οποίο διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας, τη νέα αγωνιστική σεζόν 2021-2022. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής θα καλυφθούν από νέους υποψηφίους που θα αξιολογηθούν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους υποψήφιους ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο site της Ακαδημίας: www.antetokounbrosacademy.net.

Σημασία δεν έχει από πού ξεκινάς, αλλά πού μπορείς να φτάσεις.
Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έφτασαν στην κορυφή του μπασκετικού πλανήτη και απέδειξαν πως η σκληρή δουλειά, η πίστη και η αφοσίωση μπορούν να κάνουν το αδύνατο, δυνατό. Δεν ξεχνούν, όμως, από πού ξεκίνησαν. Γι’ αυτό νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο, να ενδυναμώσουν και να εμπνεύσουν έμπρακτα τα νέα παιδιά.

Η AntetokounBros Academy υλοποιείται με τη συμβολή της Nike, αποστολή της οποίας είναι να εμπνέει τα παιδιά να εξελίσσονται μέσω του αθλητισμού, του Οργανισμού Eurohoops, που ηγείται επίσης της υλοποίησης του προγράμματος των προπονήσεων, και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο έχει αναλάβει τη διεξαγωγή εργαστηρίων και ομιλιών και την προσφορά υποτροφιών που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα της Ακαδημίας θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύει η οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Επικεφαλής προπονήτρια της AntetokounBros Academy είναι η Εβίνα Μάλτση, μια θρυλική μορφή του γυναικείου μπάσκετ που έχει γράψει ιστορία με τα κατορθώματα, τις επιδόσεις και το ήθος της.

Στην AntetokounBros Academy το μπάσκετ είναι απλώς το έναυσμα ώστε τα παιδιά να ονειρευτούν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να νικάει κάθε διαφορά, να μεταδίδει τον σεβασμό, να προσφέρει χαρά και να σε διδάσκει τον τρόπο να ξεπερνάς τα όριά σου. Με «όχημα» το μπάσκετ, τα νεαρά κορίτσια και αγόρια θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο με όμορφες εμπειρίες και μαθήματα ζωής.

Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο, από τον Οργανισμό Eurohoops. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στις περιοχές των Ελληνορώσων και της Λαμπρινής, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μια σειρά από workshops θα διεξαχθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα του Eurohoops και inspirational speeches, με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορα πεδία δράσεων και σπουδαίους αθλητές, προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στην παρακίνησή τους για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Το σύνολο του αθλητικού και εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας είναι σχεδιασμένο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον περιορισμό της μετάδοσης της Covid-19.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι 100 αθλήτριες και αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έξι ετήσιες υποτροφίες προπόνησης στον Οργανισμό Eurohoops, ενώ τέσσερις συμμετέχοντες θα επιλεχθούν για να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία. Ο/Η απόφοιτος/-η της AntetokounBros Academy με την καλύτερη επίδοση θα λάβει την πανεπιστημιακή υποτροφία «One of a Kind» από το Ίδρυμα Ωνάση.

Οι μαθητευόμενες προπονήτριες και οι μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν εξίσου σπουδαίες προοπτικές εξέλιξης. Δύο από αυτές και αυτούς θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε περαιτέρω εκπαίδευση, δύο θα κερδίσουν από μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops και ένας/μία θα παρακολουθήσει ένα μπασκετικό προπονητικό camp στο εξωτερικό με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Δήλωσε συμμετοχή. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Read More

And More