Αυτό είναι το πρώτο φάρμακο που υπόσχεται να βάλει τέλος στην επιλόχεια κατάθλιψη

Μία μεγάλη εξέλιξη σημειώθηκε επιτέλους στον τομέα της επιλόχειου κατάθλιψης, αφού το πρώτο φάρμακο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την αντιμετώπισή της είναι πλέον γεγονός και μάλιστα έλαβε την έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις αρχές της εβδομάδας! Με λίγα λόγια, μία από τις πιο δύσκολες ψυχικές νόσους που ταλαιπωρεί χιλιάδες μητέρες ανά τον κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές τους, βρίσκεται πια σε πολλά υποσχόμενο στάδιο πλήρους ελέγχου της!

Το φάρμακο, όπως ανέδειξαν οι New York Times, θα χορηγείται στις ασθενείς ενδοφλέβια μέσω ορού, ενώ υποστηρίζεται πως η δράση του θα είναι τόσο άμεση, που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες. Παρ’ όλα αυτά, για την χορήγησή του, η μητέρα θα πρέπει να εισαχθεί σε νοσοκομείο ή κλινική και να νοσηλευτεί για 60 ώρες, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη της θεραπείας, αλλά και να αντιμετωπιστεί η ζάλη και η αστάθεια που ενδέχεται να προκαλέσει η λήψη του φαρμάκου -στοιχεία που σημειώθηκαν κατά την διαδικασία των κλινικών δοκιμών.

Ωστόσο, το κόστος του πρώτου εγκεκριμένου από τον FDA φαρμάκου για την επιλόχειο κατάθλιψη υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα $34.000 ανά δόση, γεγονός που το καθιστά σχεδόν απλησίαστο προς το παρόν.

Read More

And More