Baby Booming: Όσα δεν είχες σκεφτεί ότι πρέπει να κάνεις πριν την γέννηση του μωρού σου

Test εγκυμοσύνης: check! Ραντεβού στον γυναικολόγο: check! Ανακοίνωση στους δικούς σου: check! Τακτικοί υπέρηχοι: check! Αγορά μωρουδιακών επίπλων: check! Αγορά μωρουδιακών ρούχων: check! Μεγάλη απόφαση ζωής: check! Ωραία ως εδώ, τα βασικά μάλλον έχουν γίνει και εσύ διανύεις ήδη την πιο χαρούμενη, και φυσικά αρκετά αγχωμένη, περίοδο της ζωής σου! Αν έχεις ξεπεράσει το πρώτο σοκ, έχεις βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και νιώθεις σχετικά έτοιμη για την μεγάλη στιγμή, τότε σημαίνει πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο και ο ερχομός του πρώτου μωρού σου είναι πιο κοντά από ποτέ! Φυσικά, πολλά είναι τα βήματα της προετοιμασίας για αυτή την συγκινητική στιγμή και θα νιώθεις πως η λίστα με τους προγραμματισμούς και τις υποχρεώσεις όλο και μεγαλώνει, αλλά εκείνο που χρειάζεσαι είναι να βάλεις σειρά προτεραιοτήτων και να χαλαρώσεις, γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα! Ωστόσο, μια βασική διαπίστωση είναι πως οι τελευταίες εβδομάδες της κύησης είναι και εκείνες με την περισσότερη “δουλειά”!

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να διευθετήσεις και τις τελευταίες δουλίτσες σου για να νιώσεις έτοιμη να υποδεχθείς το μωρό σου! Πάρε, λοιπόν, βαθιές ανάσες, έχε εύκαιρα ένα χαρτί και μολύβι και δες παρακάτω όσα μπορείς να κάνεις τώρα, για να μην… τρέχεις μετά το μαιευτήριο!

♦ Για το μωρό:

Πλύνε όλα τα ρουχαλάκια των πρώτων ημερών
Η βρεφική επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να έχεις πλύνει όλα τα υφάσματα που θα έρθουν σε επαφή με το μωρό σου και μάλιστα με βρεφικά καθαριστικά.

Διάλεξε τον παιδίατρό σου
Καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη σε αυτό τον τομέα, γιατί τον πρώτο καιρό θα είσαι πολύ αγχωμένη και θα θέλεις συνεχώς την επιβεβαίωση και την επιστημονική άποψη του ειδικού. Κάνε από τώρα μια μικρή έρευνα για να βρεις τον γιατρό που σου ταιριάζει.

Τοποθέτησε βρεφικό κάθισμα στο αυτοκίνητο
Δεν αρκεί να το αγοράσεις, αλλά και να το εγκαταστήσεις στο αυτοκίνητό σου, γιατί την ημέρα που θα αποχωρίσετε οικογενειακώς από το μαιευτήριο θα έχεις ένα σωρό πράγματα στο μυαλό σου και το καθισματάκι είναι το τελευταίο για το οποίο αξίζει να ανησυχείς!

Συναρμολόγησε την κούνια
Να μια “βαριά” δουλειά, που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να γίνει μετά την επιστροφή στο σπίτι! Γενικά, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι το άγχος και η κούραση των πρώτων ημερών στο σπίτι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί και από τέτοιες εκκρεμότητες που μπορείς να γλιτώσεις τώρα!

♦ Για εσένα:

Αγόρασε σουτιέν θηλασμού
Ναι, δεν είναι ό,τι ωραιότερο υπάρχει εκεί έξω και ίσως να σου φαίνεται λιγότερο αναγκαίο από όλες τις προετοιμασίες που κάνεις, αλλά η αλήθεια είναι πως θα τα χρειαστείς αμέσως και μάλιστα πολύ! Think ahead, λοιπόν, για να είσαι έτοιμη!

Περιποιήσου τα άκρα σου
Αν είσαι από τις γυναίκες που θέλουν να είναι περιποιημένες (ακόμη και μετά από μια… επισκληρίδιο), τότε κλείσε ένα ραντεβού για ημιμόνιμο μανικιούρ και πεντικιούρ, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Ξεκουράσου όσο πιο πολύ μπορείς
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να… φορτώσεις ύπνο! Μετά τον ερχομό του παιδιού, οι πιθανότητες για μεσημεριανές σιέστες και οκτώ ώρες συνεχόμενου ύπνου μειώνονται κατακόρυφα! Εκμεταλλεύσου, επομένως, την άδειά σου για να κοιμηθείς και να ξεκουραστείς!

Φτιάξε το βαλιτσάκι του μαιευτηρίου
Να μια κίνηση που έχεις αναβάλει πολύ να κάνεις, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή! Τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου στην κλινική χρειάζονται ιδιαίτερη σκέψη και… φροντίδα και καλό είναι να ξεκινήσεις να το κάνεις asap!

♦ Για το σπίτι:

Αγόρασε τον εξοπλισμό για το θήλαστρο
Αν στόχος σου είναι ο αποκλειστικός θηλασμός, θα χρειαστείς φυσικά ένα θήλαστρο, αλλά και τα ειδικά σακουλάκια για την ψύξη του μητρικού γάλακτος. Μπες τώρα στον κόπο να τα προμηθευτείς, για να μην σε επιβαρύνουν στην πορεία!

Κάνε αποταμίευση
Τα μωρά… στοιχίζουν και αυτό δεν πρέπει να σε φοβίζει, αλλά να σε βάλει από τώρα σε εγρήγορση! Άρχισε να αποταμιεύεις σιγά-σιγά κάποια χρήματα για τις καθημερινές ανάγκες!

Φτιάξε το σπίτι σου
Μετά την γέννα σου είναι βέβαιο ότι το σπίτι θα γεμίζει καθημερινά με κόσμο -ειδικά τις πρώτες ημέρες! Φρόντισε, λοιπόν, από τώρα ο χώρος σου να είναι συγυρισμένος και σε κατάσταση να υποδεχθεί κόσμο για τα ευχετήρια! Εναλλακτικά, προσπάθησε να αποφύγεις όλες αυτές τις επισκέψεις, αφού ο πρώτος καιρός με το μωρό είναι αρκετά απαιτητικό διάστημα.

“Επένδυσε” σε βιολογικά και οργανικά καθαριστικά
Όπως είπαμε, ο βρεφικός οργανισμός είναι πολύ ευαίσθητος και χρειάζεται εντατική φροντίδα! Για αυτό τον λόγο, καλό είναι να… απέχεις από προϊόντα με πολλά χημικά συστατικά και να κάνεις focus σε οργανικά και βιολογικά καθαριστικά, είτε για το σπίτι, είτε για τα οικιακά αντικείμενα καθημερινής χρήσης ή για τα μωρουδιακά και τα δικά σου ρούχα.

Read More

And More