Διακοσμώντας το πρώτο του δωμάτιο: Οι τρεις μεγαλύτερες τάσεις στο baby room!

Διακόσμηση βρεφικού και παιδικού δωματίου. Ποιος θα το περίμενε ότι αυτός ο τομέας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως απαιτητικός, ε; Ρώτησε, όμως, οποιονδήποτε γονιό έχει λογαριασμό στο Instagram και κάνει βόλτες στο Pinterest και θα σου πει πως το υπνοδωμάτιο των παιδιών και των μωρών είναι ο χώρος με τις πιο αντιθετικές γνώμες! Μάλιστα, θα μπορούσε κάποιος να πει πως το debate είναι τόσο δυναμικό, όσο μπορεί να είναι και εκείνο για την επιλογή ονόματος του μωρού! Υπάρχουν οι “παραδοσιακοί” τύποι που επιμένουν στον κανόνα του ροζ για τα κορίτσια και του γαλάζιου για τα αγόρια, αλλά και εκείνοι που προμηθεύονται ολόκληρα σετ με κούνια, αλλαξιέρα, ντουλάπα, κρεβάτι και χαλί ή εκείνοι που παίρνουν ένα μοτίβο για όλες τις χρήσεις, από το σεντονάκι της κούνιας μέχρι το χαλί του δωματίου. Και έπειτα, έρχονται άλλοι και λένε πως το bebe δωμάτιο πρέπει να ακολουθεί τη γενική διακόσμηση του σπιτιού, για να είναι πιο διαχρονικό. Και δεν έχουν άδικο, αν το καλοσκεφτείς!

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, και εσύ πώς θα διαμορφώσει το μωρουδιακό δωμάτιο, τότε παρακάτω μπορείς να δεις τις μεγαλύτερες τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή!

 

“Ενήλικη” χρωματική παλέτα


Οι μέρες που το λευκό, το παστέλ ροζ και το baby blue θεωρούνταν must για το παιδικό δωμάτιο είναι πλέον μετρημένες! Πλέον, οι γονείς επιλέγουν χρώματα και διακόσμηση που θα… μεγαλώνει παρέα με τα παιδιά! Επιπλέον, τα πιο σοφιστικέ χρώματα δημιουργούν πολύ πιο ουδέτερο περιβάλλον, χωρίς να διαχωρίζονται σε φύλα, εξυπηρετώντας σε βάθος χρόνου και τις ανάγκες ενός δεύτερου παιδιού. Μερικές από τις πιο αγαπημένες χρωματικές επιλογές αυτή την περίοδο είναι το μουσταρδί και το γκρι, ενώ οι συνδυασμοί του σκούρου μπλε με το λευκό, του χάλκινου με το μπλε και το πράσινο ή του dusty pink με το μαύρο και το βαθύ πράσινο είναι επίσης ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις. Με λίγα λόγια, neutral και γήινες αποχρώσεις με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

 

Φυσικά υλικά


Όπως και στον γενικότερο τομέα του interior design, έτσι και στο παιδικό δωμάτιο προτιμώνται τα φυσικά υλικά και απομακρύνονται πλέον από την εικόνα τα πλαστικά και τα μέταλλα, τόσο στα έπιπλα, όσο και στα παιχνίδια. Έτσι, το ανακυκλώσιμο και επαναχρησιμοποιούμενο ξύλο, η ψάθα και το μπαμπού επικρατούν στις επιλογές των γονιών, ενώ οι ταπετσαρίες και τα stencil που διακοσμούν τους τοίχους κυριαρχούνται πλέον από φυσικά θέματα, όπως φυτά και φύλλα, δάση και ουρανοί, αποφεύγοντας τις πριγκίπισσες και τα αυτοκίνητα που ήξερες μέχρι τώρα. Το ίδιο ισχύει και στις υφάνσεις που “αγκαλιάζουν” τη φύση, με το λινό και το βαμβάκι να είναι μοναδικές επιλογές.

 

Ασυνήθιστα φυτά και παράξενα ζώα


Ξέχνα τους ήρωες των διάσημων animation που κυριαρχούσαν έως τώρα στη θεματική της παιδικής διακόσμησης! Ο χαριτωμένος Nemo πρέπει πλέον να δώσει τη θέση του στις αλεπούδες, τα εξωτικά πτηνά, τις κουκουβάγιες και τα καγκουρό, ενώ η Ariel “αποκαθηλώνεται” από τις μέδουσες, τις μέλισσες και τα κοράλλια. Το ίδιο ισχύει και στα θεματικά φυτά, που πλέον δεν είναι οι φραουλίτσες και τα το καρπούζι, αλλά οι κάκτοι, οι μπανανιές και οι φοίνικες!

Read More

And More