Diane Kruger: Η εμπειρία της ως μητέρα, μέσα από 12 δηλώσεις της

Η Γερμανίδα ηθοποιός που έκλεψε τις καρδιές του κοινού ως Ωραία Ελένη και έκτοτε την έχουμε θαυμάσει για το ταλέντο της σε δεκάδες άλλους ρόλους, αλλά και για το στυλ της. Η σταρ του Χόλιγουντ, απέκτησε πριν από έναν περίπου χρόνο το πρώτο της παιδί, με τον επίσης ηθοποιό, Norman Reedus και δεν διστάζει να μιλήσει για την εμπειρία της ως μητέρα, αν και κρατά την κόρη της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς δεν έχει αποκαλύψει ούτε το όνομά της.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις της ηθοποιού, σχετικά με την μητρότητα…

Για το γεγονός ότι έγινε μητέρα στα 42

“Για πολλά χρόνια δεν με απασχολούσε καθόλου το αν θα έκανα παιδί. Ήμουν εντάξει. Με λίγα λόγια δεν αισθανόμουν εντελώς έτοιμη. Η ζωή φρόντισε να αποκτήσω την κόρη μου, την κατάλληλη στιγμή. Ήταν μια έκπληξη και εκείνη είναι πανέμορφη”.

Για τις γιορτές με ένα νεογέννητο

“Στο σπίτι τα πράγματα είναι ήδη πολύ χαοτικά. Δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν χειρότερα. Είναι μια απίστευτη στιγμή, ευτυχίας. Έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά. Ανυπομονώ να έχω την δική μου μικρή οικογένεια και να είμαστε όλοι μαζί, να παραγγείλουμε φαγητό από έξω. Δεν νομίζω ότι τώρα έχω την δύναμη να μαγειρέψω”.

 

Για τις αλλαγές στις προτεραιότητές της

“Δούλευα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και όταν επιτέλους σταμάτησα, αισθάνθηκα μια γαλήνη. Δεν με ένοιαζε εάν έχανα έναν ρόλο. Τώρα το μόνο που έχει σημασία, είναι η κόρη μου. Δεν με νοιάζει και αν δεν κοιμηθώ για 24 ώρες. Ούτε το να ταξιδεύω με δεκάδες βαλίτσες με νοιάζει, γιατί είναι υγιής. Αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα 6 μηνών, για να μπορώ να την απολαύσω”.

Για τους πρώτους μήνες της μητρότητας

“Είναι πολύ μικρή, αλλά είμαι κουρασμένη. Αισθάνομαι σαν σούπερ ηρωίδα αυτόν τον καιρό”.

Για το γεγονός ότι περίμενε μέχρι να γίνει μητέρα

“Νομίζω πως για πολύ καιρό, δεν ήθελα να γίνω μαμά. Ήμουν πολύ εγωίστρια. Όταν όμως, έκλεισα το 35, σκέφτηκα πως ίσως θα ήθελα να κάνω ένα παιδί. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να περιμένεις για να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο να αποκτήσετε μαζί ένα παιδί”.

Για τον σύντροφό της

“Είναι πολύ ήρεμος και με διδάσκει πολλά πράγματα γιατί το έχει ξανακάνει. Είναι σημαντικό να είσαι με κάποιον που έχει ξαναγίνει γονιός”.

Για τον ετεροθαλή αδερφό της κόρης της

“Είναι υπέροχος. 19 χρόνια είναι μεγάλη διαφορά, αλλά έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τον ρόλο του ως μεγάλος, προστατευτικός αδερφός”.

Για την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή

“Περίμενα πολύ καιρό για να κάνω παιδί και τώρα νομίζω πως ήμουν έτοιμη. Έχω ήδη μια καριέρα. Δουλεύω από 15 ετών και νομίζω πως ήρθε ο καιρός να χαλαρώσω λίγο. Είμαι ενθουσιασμένη που θα γυρίσω στη δουλειά, αλλά δεν νομίζω ότι μου έλειψε καθόλου. Απόλαυσα πολύ το να είμαι σπίτι. Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι ξεκουράστηκα καθόλου. Το να γυρίσω στη δουλειά, μου μοιάζει με διακοπές. Ειδικά τον πρώτο χρόνο κάθε μέρα είναι διαφορετική και θέλω πραγματικά να είμαι μαζί της”.

Για το γεγονός ότι προστατεύει την ιδιωτικότητα της κόρης της

“Πάνω απ’ όλα έχει να κάνει με την ασφάλειά της. Ο σύντροφός μου έπαιζε στο Walking Dead και οι θαυμαστές της σειράς είναι πολύ παθιασμένοι. Συνέβησαν κανα-δυο περιστατικά πριν γεννηθεί, τα οποία δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Είναι όμως και ένα αθώο, μικρό και ευάλωτο μωρό και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως οι ΗΠΑ δεν έχουν καλύτερους νόμους για να προστατεύουν τα παιδιά”.

Για την προσωπικότητα του μωρού της

“Δεν θυμίζει και πολύ κοριτσάκι. Είναι λίγο μάγκας. Αλλά μπορώ να πω πως έχει την πλάκα του να μεγαλώνεις κορίτσι”.

Για το γεγονός ότι η δουλειά της απαιτεί να ταξιδεύει, χωρίς το μωρό της

“Έχω κοιμηθεί πιο πολύ το τελευταίο 48ωρο, απ’ όσο έχω κοιμηθεί τους τελευταίους 6 μήνες. Ήταν φανταστικό. Χρειάστηκε μεγάλο σχεδιασμό. Ο σύντροφός μου είναι σπίτι και φροντίζει το μωρό, ενώ έχω και μια νταντά, στην οποία έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Έχω λείψει μόνο για δυο βράδια, αλλά ήταν φοβερά”.

Για το γεγονός ότι προσπαθεί να είναι ευαισθητοποιημένη ως προς το περιβάλλον

“Δεν είναι πάντα εύκολο. Για παράδειγμα οι πάνες… προσπαθώ να χρησιμοποιώ πάνες φτιαγμένες από μπαμπού. Κάνω ό, τι μπορώ. Δεν είμαι η κυρία τέλεια, αλλά προσπαθώ. Αγοράζω το φαγητό της σε γυάλινα δοχεία, αντί για πλαστικά. Αγοράζω χυμούς σε χάρτινες συσκευασίες και όχι σε πλαστικές. Είναι ακόμα και τα μικρά πράγματα που μετράνε”.

 

Read More

And More