Έξι απαραίτητα αξεσουάρ για τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού σου

Όταν το μωρό σου συμπληρώσει τους έξι μήνες ζωής του, θα έρθετε και οι δύο αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση: οι στερεές τροφές θα μπουν στην καθημερινότητά σας και θα πρέπει να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες που θα προκύψουν. Φυσικά και δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι ή για το οποίο αξίζει να αγχωθείς, αλλά η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί αν εξοπλιστείς με υπομονή και να επιστρατεύσεις την εφευρετικότητά σου, ώστε να διαχειριστείς μια κατάσταση… ακατάστατη! Ετοιμάσου, λοιπόν, να υποδεχθείς… κρέμες σε όλο το πρόσωπο, τα μαλλάκια, τα πόδια και τα χέρια του μωρού, αλλά και στο πάτωμα, τους τοίχους και τα πλακάκια, στα ρούχα σου και στα παπούτσια σου και γενικά όπου μπορείς να φανταστείς! Γιατί όταν μετά από έξι μήνες μητρικού γάλακτος, προσπαθήσεις να συστήσεις στο μικρό σου κρέμες με λαχανικά και κρέας, πρέπει να περιμένεις περίεργες αντιδράσεις!

Γι’ αυτό και ξεκινώντας αυτή τη μεγάλη μετάβαση, που σηματοδοτεί ένα από τα κυριότερα βήματα ανάπτυξης του μικρού σου, θα πρέπει να έχεις εφοδιαστεί τα απαραίτητα “εργαλεία”, για να γίνει η ζωή σας λιγότερο… δύσκολη και πιο διασκεδαστική! Άλλωστε, τώρα είναι μία από αυτές τις στιγμές που πρέπει να ευχαριστηθείτε όλοι στην οικογένεια, γιατί το μωρό μεγαλώνει!

Δες, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ, που θα σε βοηθήσουν να… τιθασεύσεις το χάος της εισαγωγής στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού σου!

 

Αδιάβροχες σαλιάρες

Ένα από τα πιο βασικά εργαλεία, μιας και θα απορροφούν τα υγρά, ενώ θα σε βοηθούν να σκουπίσεις το προσωπάκι του μωρού σου!

 

Ελαστικά κουταλάκια

Μην περιμένεις το μικρό σου να σταθεί ήσυχο και ευθυτενές για να φάει το φαγητό του! Ένα ευέλικτο κουτάλι, όμως, θα σε βοηθήσει να το ταΐσεις ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες!

 

Αδιάβροχο σουπλά

Αν δεν θέλεις να πλένεις σε καθημερινή βάση το καρεκλάκι του μωρού, τότε εφοδιάσου με λαστιχένια σουπλά που θα… δέχονται όλα τα πυρρά και θα ξεπλένεις στο πι και φι!

 

Παιδικό καρεκλάκι

Image converted using ifftoany

Musta have, αν θέλεις να ξεκινήσεις τις στερεές τροφές. Το παιδί κάθεται στη θέση του και περιορίζει τις ανεξέλεγκτες κινήσεις του, ώστε να τραφεί πιο εύκολα!

 

Αδιάβροχο χαλάκι

Ένας βασικός τρόπος να προστατεύσεις τα δάπεδα και τα χαλιά σου είναι να εφοδιαστείς με αδιάβροχα ταπέτα, τα οποία θα στρώνεις κάτω από το καρεκλάκι για να… συλλέγει τις τροφές που πέφτουν!

 

Παγούρι με ενσωματωμένο καλαμάκι

Καθώς το μωρό σου θα αρχίσει να ελέγχει τις κινήσεις του, ένα παγουράκι για το νερό του στη διάρκεια του φαγητού θα είναι μία πολύ καλή προσθήκη! Μοιάζει με το μπιμπερό, αλλά του δίνει ελευθερία κινήσεων!

Read More

And More