Γιατί πρέπει να γελάς με τα αστεία του παιδιού σου; Έρευνες έχουν τις απαντήσεις!

Γνωρίζεις πόσο “μαγικό” μπορεί να είναι το γέλιο από την προσωπική εμπειρία σου, όταν για παράδειγμα ακούς το παιδί σου να γελά με κάτι αστείο που έκανες. Ήξερες, όμως, ότι το ίδιο “μαγικό” και γεμάτο συναισθήματα είναι το δικό σου γέλιο στα αυτιά του μικρού σου; Και όμως, όπως αποδεικνύεται από πολυάριθμες έρευνες, τα παιδιά έχουν πολλά οφέλη από το γέλιο που προκαλούν στους άλλους και ειδικά στον τρόπο που αναπτύσσουν το χιούμορ τους! Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνουν μετρήσεις, τα παιδιά ξεκινούν από την ηλικία των οκτώ μηνών να προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να γελάσουν!

Ένα από τα βασικά στοιχεία στα παιδιά, όταν προσπαθούν να κάνουν τους γονείς τους να γελάσουν, είναι πως κάνουν κάτι για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Δηλαδή, με λίγα λόγια, καταναλώνουν ενέργεια και σκέψη για να χαρείς και να νιώσεις καλύτερα εσύ! Γι’ αυτό και πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά εμφανίζουν από πολύ μικρή ηλικία αλτρουιστικά στοιχεία και οι πρώτες προσπάθειες που κάνουν για να ευχαριστήσουν τους γύρω τους μέσω του γέλιου είναι τρανή απόδειξη αυτού του χαρακτηριστικού. Επιπλέον, το χιούμορ βοηθάει τα παιδιά να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι! Όπως φάνηκε και σε έρευνα του 2016, οι άνθρωποι που έχουν χιούμορ έχουν και υψηλότερη λεκτική και μη λεκτική ευφυΐα, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθάει να συνάπτουν πιο επιτυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις!

Γι’ αυτό, λοιπόν, και είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξελίξουν το χιούμορ τους και την ικανότητά τους να προκαλούν γέλιο, πολύ απλά γελώντας με τα αστεία τους και αλληλεπιδρώντας με την αίσθηση του χιούμορ τους!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164