Γιατί σημειώνεται ρεκόρ γεννήσεων τον Νοέμβριο και τι σχέση έχει ο Άγιος Βαλεντίνος;

Προσωπικά, δεν έχω κάποιο φίλο, γνωστό, κοντινό συγγενή ή άτομο του άμεσου περιβάλλοντός μου που να είναι γεννημένος τον Νοέμβριο. Έχω, όμως, μπόλικο Σεπτέμβριο -αλλά αυτό είναι μια άλλη κατηγορία που θα δεις παρακάτω. Παρ’ όλα αυτά, οι αριθμοί “μιλούν” και έχουν πολλά να πουν για τις γεννήσεις του Νοεμβρίου και τις συλλήψεις του Φεβρουαρίου. Σε μπέρδεψα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Σύμφωνα με μετρήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (National Health Service) της Μ. Βρετανίας, το 2015 υπολογίζεται ότι την εβδομάδα κατά την οποία γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος (14 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκαν 16.263 συλλήψεις εμβρύων!

Επιπλέον, βάσει των στατιστικών στοιχείων που προκύπτουν, αυτός ο αριθμός που αφορά την εβδομάδα της “Γιορτής των Ερωτευμένων” είναι αυξημένος κατά 6% σε σχέση με τον μέσο όρο συλλήψεων που σημειώνονται τις υπόλοιπες εβδομάδες του έτους. Μάλιστα, η μόνη άλλη περίοδος του χρόνου, κατά την οποία σημειώνονται αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα ποσοστά, είναι η εβδομάδα των Χριστουγέννων (και έτσι είναι αυξημένες οι γεννήσεις τον Σεπτέμβριο).

Τέλος, όπως φαίνεται από τις μετρήσεις και την συνολική ανάλυσή τους από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, το χαμηλότερο ποσοστό συλλήψεων του έτους σημειώνεται κατά τις δύο εβδομάδες μετά την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Read More

And More