Γιορτές στην πόλη: Ευχάριστες δραστηριότητες με τα παιδιά μέσα και έξω από το σπίτι

Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν, αλλά η Πρωτοχρονιά είναι ακόμα μπροστά μας, προετοιμάζοντάς μας να καλωσορίσουμε το 2018! Αυτό σημαίνει πως όλοι κινούμαστε ακόμα σε πολύ γιορτινούς ρυθμούς, οι δρόμοι είναι φωτισμένοι και στολισμένοι και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για άλλη μία εβδομάδα, αφού περιμένουμε μία ακόμη ημέρα-ορόσημο! Γι’ αυτό και τα παιδιά συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις ημέρες της αργίας, αλλά και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο που έχουν μαζί σου! Άλλωστε, αυτή η περίοδος είναι η αγαπημένη τους, γιατί πέρα από τα δώρα του… Άι Βασίλη, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν χαρούμενες στιγμές με τους γονείς τους, κάνοντας όλες τις δραστηριότητες που τα ευχαριστεί!

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, αλλά και την επόμενη εβδομάδα, το γιορτινό κλίμα θα παραμείνει “ζωντανό” σε όλα τα σπίτια και ειδικά σε όσα έχουν μικρά παιδιά! Ωστόσο, ενώ μπορεί το τριήμερο που συνοδεύει την Πρωτοχρονιά να είναι αρκετά φορτωμένο με… μαγειρέματα και ετοιμασίες για το ρεβεγιόν, υπάρχει και χρόνος που θα πρέπει να περάσεις με τα παιδιά! Ακόμη, μετά την Πρωτοχρονιά, ακολουθεί μια ολόκληρη εβδομάδα, ιδανική για να “επιδοθείτε” σε χίλιες δυο ευχάριστες δραστηριότητες, τόσο μέσα, όσο και έξω από το σπίτι!

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις με τα παιδιά αυτές τις γιορτινές ημέρες; Ρίξε μια ματιά παρακάτω και πάρε ιδέες ανάλογα με ό,τι ταιριάζει στα δικά σου μικρά!

 

Στο σπίτι:

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να συμμετάσχει ολόκληρη η οικογένεια, αλλά και να αναπτυχθούν δεξιότητες των παιδιών, όπως η λογική σκέψη, η κοινωνικότητα και οι επικοινωνιακές ικανότητές τους.

“Χτίστε” ένα οχυρό
Χρησιμοποιώντας μερικά μαξιλάρια, κουβερτάκια και σεντόνια, μπορείτε να φτιάξετε στο σαλόνι ένα οικογενειακό “οχυρό”, στο οποίο θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε μια ταινία ή θα διαβάσουν τα μικρά μερικά βιβλία, νιώθοντας πως ταυτόχρονα παίζουν και διασκεδάζουν!

Φτιάξτε μια παράσταση
Χρησιμοποιώντας τα ρούχα σας για την… ενδυματολογία και τα έπιπλα του σπιτιού για τη σκηνογραφία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή θεατρική παράσταση, ακολουθώντας την αγαπημένη ιστορία των παιδιών!

Ψήστε κουλουράκια
Τα παιδιά λατρεύουν να τρυπώνουν στην κουζίνα και να συμμετέχουν στο μαγείρεμα! Διάλεξε, λοιπόν, μια εύκολη συνταγή για μπισκότα ή κουλουράκια και βάλε τα παιδιά στη διαδικασία να ζυμώσουν και να πλάσουν, που θα τα ευχαριστήσει πολύ!

Παρακολουθήστε ταινίες
Μπορεί να μην εγκρίνεις την επαφή των παιδιών με τα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά οι γιορτές είναι η κατάλληλη περίοδος για να απολαύσετε παρέα μερικές χριστουγεννιάτικες ταινίες ή animation για όλη την οικογένεια!

Κάν’ τε χειροτεχνίες
Από τα στολίδια του σπιτιού, μέχρι μικρά διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο ή ακόμη και μεταποίηση ρούχων, όπως το tie-dye παλιών t-shirts, οι μικροδραστηριότητες με τα χέρια θα διασκεδάσουν πολύ τα παιδιά!

 

Έξω από το σπίτι:

Εξερευνήστε τη γειτονιά
Τα μικρά λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα, ακόμη και σε ένα τόσο γνώριμο πεδίο, όσο είναι η γειτονιά τους! Άλλωστε, πάντα θα υπάρχουν “κρυφές” γωνιές που δεν έχουν εξερευνήσει!

Κάν’ τε ποδηλατάδες
Άλλη μία εξωτερική δραστηριότητα που αγαπούν τα παιδιά, ειδικά αν κοντά σας υπάρχει κάποιο πάρκο ή ένας ποδηλατόδρομος, για να είναι η βόλτα σας πιο ασφαλής!

Πηγαίνετε στο πάρκο και την παιδική χαρά
Αν οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν, μια απλή βόλτα στο πάρκο είναι ικανή να αλλάξει εντελώς την ψυχολογία των παιδιών, που θα ευχαριστηθούν το παιχνίδι!

Παίξτε το κυνήγι του θησαυρού
Αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, που μπορείς πολύ εύκολα να στήσεις, ζητώντας τους να βρουν και να μαζέψουν αντικείμενα, όπως φύλλα, πέτρες ή λουλούδια που έχουν συγκεκριμένο χρώμα ή σχήμα!

 

Τι να επισκεφτείτε:

Το Ζωολογικό Πάρκο
Υπάρχει καλύτερη ιδέα, τώρα που έχετε τον απαραίτητο χρόνο, από το να επισκεφτείτε το Ζωολογικό Πάρκο και τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τόσα διαφορετικά είδη του ζωικού βασιλείου;

Ένα θέατρο
Οι παιδικές παραστάσεις είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες των μικρών και οι γιορτές είναι η κατάλληλη περίοδος, μιας και η ατμόσφαιρα είναι ήδη παραμυθένια!

Τον κινηματογράφο
Και σε αυτή την περίπτωση, τα παιδιά θα ευχαριστηθούν την έξοδο από το σπίτι, μιας και θα απολαύσουν μια ταινία παρέα με τους γονείς τους!

Ένα μουσείο
Τα παιδικά προγράμματα και οι δραστηριότητες για παιδιά έχουν αυτή την περίοδο γιορτινό χαρακτήρα και θα δεις πως οι ώρες θα περάσουν… νεράκι για τους μικρούς μπόμπιρες!

Ένα θεματικό πάρκο
Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της πόλης είναι και φέτος πολλά και παραμένουν σε λειτουργία μέχρι την ημέρα των Θεοφανίων! Διασκεδάστε, λοιπόν, ξέγνοιαστα ανάμεσα σε καλικάντζαρους, νεράιδες και φυσικά τον Άγιο Βασίλη!

Κάν’ τε μια εκδρομή
Μπορεί να μην κανονίσατε να φύγετε για τις γιορτές, αλλά μια μονοήμερη εκδρομή σε κοντινούς προορισμούς είναι πάντα η εύκολη λύση! Διαλέξτε βουνό ή θάλασσα και ξεκινήστε τις βόλτες!

Read More

And More