Καρότο: Τα οφέλη του στην υγεία του παιδιού που καλό είναι να γνωρίζεις

Είναι η αγαπημένη τροφή του Bugs Bunny, ο δραστήριος λαγός ένα από τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια του παιδιού σου, ε, δεν θέλει και πολύ για να αγαπήσει και το καρότο. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που οι μικροί μας φίλοι χρειάζονται και χρώμα που θα τους κάνει να το δουν με άλλο μάτι, το καρότο έχει πολλούς λόγους για να βρίσκεται στη διατροφή του παιδιού σου. Ιδού!

Το βοηθάει να ψηλώσει
Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα άγχη κάθε μαμάς. Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας! Πλούσιο σε βιταμίνη Α, το πορτοκαλί λαχανικό επιταχύνει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Οι τελευταίες, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού, κάτι που σημαίνει ότι το μικρό σου δεν θα αργήσει και τόσο να πάρει τα πάνω του και το μπόι του την ανιούσα. 

Βλέπει καλύτερα
Και τώρα που λύσαμε το θέμα του ύψους, ας περάσουμε στο επόμενο που δεν είναι άλλο από την όραση. Γιατί, είσαι η μαμά του και το προσέχεις σαν τα μάτια σου. Καιρός να κοιτάξεις και τα δικά του. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Α και Β-καροτένιο, Η καθημερινή κατανάλωση καρότων μπορεί, λοιπόν, να βελτιώσει την όραση και να αποτρέψει τον κίνδυνο εμφάνισης διαταραχών που ίσως το αναγκάσουν να βάλει γυαλάκια νωρίτερα.

Θυμάται περισσότερα και για… περισσότερο
Τα καρότα ενισχύουν την μνήμη του μικρού σου και κατ’ επέκτασιν τον τρόπο, κατά τον οποίον, μαθαίνει και αφομοιώνει νέες πληροφορίες τόσο από τη δασκάλα του, όσο και από εσένα. Περιέχουν μία ένωση που ενισχύουν την λειτουργία αυτή του εγκεφάλου, κάτι άκρως θετικό για το μικρό σου μαθητή.

Διατηρεί τα δοντάκια του υγιή
Και τώρα που έχει βγάλει όλα τα δόντια στο στόμα, τι; Τι άλλο μπορεί να κάνει το μικρό σου, εκτός από το να τα βουρτσίζει καθημερινά ανάμεσα στα γεύματα της ημέρας; Μα, φυσικά, να απολαμβάνει λίγο καρότο παραπάνω. Η πιθανότητα εμφάνιση τερηδόνας μειώνεται και η στοματική του υγιεινή είναι στα καλύτερα του.

Φροντίζει το στομάχι του
Λίγο οι διατροφικές ατασθαλίες που το παιδί δεν μπορεί να τους αντισταθεί, λίγο η απότομη απορρόφηση φυτικών ινών, δεν θέλει και πολύ για να κάνουν την εμφάνιση τους ορισμένες στομαχικές διαταραχές – ακόμα και ναυτία – που μπορούν να το ταλαιπωρήσουν αρκετά. Μην ξεχνάς, λοιπόν, από το πιάτο του το θαυματουργό καρότο!

Κάνει καλό στο δέρμα του
Το προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου – που “χτυπάνε” ακόμα και όταν έξω έχει κρύο – και του δίνει μία απαλή υφή που ταιριάζει τέλεια στην ηλικία του. Γιάμι!

Read More

And More