Site icon TLIFE

Καύσωνας: Πώς θα “δροσίσεις” το παιδί σου τις ζεστές αυτές μέρες

Φέτος, το καλοκαίρι είναι πραγματικό καυτό. Ζεστό και γεμάτο από μίνι καύσωνες. Ένας ακόμη ξεκινάει πολύ σύντομα και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Τόσο εσύ, όσο και το μικρό σου, το οποίο το μόνο που θέλει είναι να απολαύσει ξένοιαστες στιγμές και να κάνει τις βουτιές του στη θάλασσα. Τι μπορείς να κάνεις για να το “δροσίσεις” αυτές τις πραγματικά ζεστές ημέρες; Για πάρε ιδέες… 

Η διατροφή… σύμμαχος σου
Μπορεί έξω να κάνει υπερβολική ζέστη, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το μικρό σου δεν θα πεινάει το ίδιο συχνό. Φρόντισε, λοιπόν, να εμπλουτίσεις το μενού του μικρού σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που ούτως ή άλλως το καλοκαίρι προσφέρει σε πληθώρα. Καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, σταφύλια. Όλα πλούσια σε γεύση, χρώμα και θρεπτικά συστατικά. Αν το παιδάκι σου δεν τρελαίνεται και τόσο με τη φυσική τους μορφή, μπορείς να τα συμπεριλάβεις σε δροσιστικά σμούθι και χυμούς. Ρίξε και ένα παγάκι για ακόμα περισσότερη δροσιά.

Ντύσε το μικρό σου έξυπνα
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αν και οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, καλό είναι να ντύσεις το παιδί σου ολοκληρωμένα και να αφήσεις μερικά ρούχα που σου φαίνονται περιττά στην άκρη. Προτίμησε ρούχα τα οποία είναι ελαφρά, ανοιχτόχρωμα και άνετα. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αντανακλούν πίσω μερική από την ηλιακή ακτινοβολία. Όσο για το ύφασμα; Εννοείται βαμβακερά, που δεν κολλάνε στο δέρμα και κρατούν τον ιδρώτα μακριά. Παράλληλα, μην παραλείπεις μερικά πολύ σημαντικά αξεσουάρ, όπως τα γυαλιά ηλίου και το ψάθινο καπέλο. Γιατί, οι ακτίνες του ηλίου παραμονεύουν.  

Βάλε το αντηλιακό σωστά και.. παντού
Οι ακτίνες του ηλίου είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά για το δέρμα ενός ενός μικρού παιδιού. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Για αυτό, μην ξεχνάς το αντηλιακό σου. Πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο του μικρού σου, έλεγξε ότι η κρέμα προστατεύει από την έκθεση στη Α και Β υπεριώδη ακτινοβολία. Φρόντισε να βάλεις και στο λαιμό, αλλά και στα αυτάκια του.

Άσε το κλιματιστικό και βάλε… ανεμιστήρα
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ανεμιστήρες βοηθούν στην εξάτμιση του ιδρώτα και πτώση της θερμοκρασίας του σώματος. Άσε που μπορείς να τον ρυθμίσεις όπως θες εσύ. Τόσο όσον αφορά την ένταση, όσο και την κατεύθυνση του αέρα. 

Κάντε και ένα δροσερό μπάνιο
Όχι, πολύ κρύο, γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες ίσως φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μία εναλλακτική λύση είναι να δροσίσεις το δέρμα των παιδιών με μια βρεγμένη πετσέτα ή να βρέξεις το κορμάκι του με λίγο νερό.

© 2024 tlife.gr