Μήπως ένα σκυλάκι είναι ιδανικό δώρο για την Πρωτοχρονιά; Τι απαντούν οι ειδικοί

Τα παιδιά σε παρακαλάνε και αυτά τα Χριστούγεννα να τους πάρεις ένα σκυλάκι; Μήπως οι καθημερινές πιέσεις τους έχουν αρχίσει να σε… λυγίζουν; Έχεις αρχίσει κι εσύ να το σκέφτεσαι ως μια πιθανή προοπτική; Είμαι σίγουρη, πως λόγω των ημερών, έχεις “μαλακώσει” λίγο απέναντι στο θέμα και πλέον το σκέφτεσαι σοβαρά. Ναι, ξέρω, ένα σκυλάκι είναι μεγάλη ευθύνη και δεν είναι μια απόφαση που μπορείς να πάρεις αβίαστα, χωρίς να λάβεις υπόψιν τις παραμέτρους. Ωστόσο, όπως γνωρίζεις, τα οφέλη της ζωής με κατοικίδια ζώα, και δη με σκύλους, είναι πολλά και ιδιαιτέρως σημαντικά και τα μικρά σου σίγουρα έχουν να μάθουν πολλά από αυτή τη συμβίωση, τόσο σε γνωστικό και συμπεριφορικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό! Πλέον, όμως, έχεις έναν ακόμη λόγο να σκεφτείς σοβαρά τη ζωή με το σκύλο, αφού τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας αποδεικνύουν πως αυτό ίσως να είναι το μυστικό της… μακροζωίας!

Μάλιστα, καλά διάβασες, τα σκυλιά ίσως να βοηθήσουν εσένα και τα μικρά σου να ζήσετε για πολλά-πολλά χρόνια! Η σουηδική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στα Επιστημονικά Πρακτικά, εξέτασε περισσότερες από 3,4 εκατομμύρια περιπτώσεις ιδιοκτητών σκύλου σε χρονικό βάθος 12 ετών. Αντικείμενο της έρευνας ήταν, φυσικά, η υγεία των ιδιοκτητών και ο τρόπος που επηρεάζεται από το ζωάκι τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα, οι “σκυλομπαμπάδες” και οι “σκυλομαμάδες” έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών σε σχέση με τους μη ιδιοκτήτες σκύλων, ενώ ταυτόχρονα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν θάνατο από άλλες αιτίες. Οι λόγοι που ισχύει αυτή η διαπίστωση δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι, ωστόσο οι επιστήμονες υπολογίζουν πως μπορεί να ευθύνεται η άσκηση που αναπόφευκτα υπάρχει στη ζωή των ιδιοκτητών σκύλων, καθώς και η “παθητική” ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματός τους, μέσα από την επαφή με τα φυσιολογικά μικρόβια που υπάρχουν στο τρίχωμα των ζώων!

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνεις μια βόλτα (ή καλύτερα να… τρέξεις) μέχρι το κοντινότερο φιλοζωικό κέντρο; Ίσως αυτό να είναι το καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο για όλη την οικογένεια!

Φιλική υπενθύμιση: Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, δεν είναι εφήμερα και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Όλα τα ζώα είναι σημαντικά και χρειάζονται αγάπη και φροντίδα για να επιβιώσουν! Καλό είναι να το θυμάσαι πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση!

Read More

And More