Νεογέννητο: Τα αντικείμενα που πρέπει να έχεις στο σπίτι πριν έρθει το μωρό

Η πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής πλησιάζει. Το μωρό σου είναι έτοιμο να έρθει στον κόσμο αυτό και εσύ είσαι ένα βήμα πριν βρεθείς στο μαιευτήριο και ξεκινήσεις μαζί του ένα νέο, διαφορετικό και τόσο συναρπαστικό ταξίδι. Πριν, όμως, φτάσεις στο σημείο αυτό χρειάζεσαι να έχεις τα πάντα έτοιμα. Και φυσικά στο σπίτι σου. Για να καλύψεις τις ανάγκες του μωρού σου. Τι πρέπει, λοιπόν, να βρίσκεται στο σπίτι σου οπωσδήποτε πριν επιστρέψεις με το μωρό σου;

Καλαθούνα
Το πιο ασφαλές μέρος, για να απολαύσει τον υπνάκο του ένα νεογέννητο είναι στο δωμάτιο σου. Όχι, όμως, στο κρεβάτι σου. Για αυτό, χρειάζεται να έχεις προμηθευτεί μία παιδική καλαθούνα, η οποία και εύκολα στήνεται στο χώρο και σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής.

Μπουκαλάκια και αντικείμενα για το φαγητό του
Αν επιλέξεις να θηλάσεις το μωρό σου, η αλήθεια είναι ότι θα χρησιμοποιήσεις τον “εξοπλισμό” αυτό λιγότερες φορές. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα ή την προέκταση του χεριού σου είναι ένα καλά αποστειρωμένο μπουκαλάκι, με το οποίο θα προσφέρεις στο πεινασμένο μωρό σου το γάλα.

Ρουχαλάκια και εσωρουχάκια
Λένε ότι τα πρώτα ρούχα ενός μωρού επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία σου. Γιατί, είναι η πρώτη εικόνα που αποθηκεύει το μυαλό σου για το μωράκι σου. Φρόντισε, λοιπόν, εκτός από το ύφασμα και την ποιότητα να διαλέξεις και τα πιο παραμυθένια χρώματα.

Πάνες
Τις χρειάζεσαι και πολύ συχνά. Δεν είναι απαραίτητο να τις πάρεις με τις κούτες, απλά να οργανώσεις τις αγορές, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τις χρειαστείς αρκετές φορές.

Εξοπλισμός μπάνιου
Μία από τις πιο μοναδικές στιγμές που θα βιώσεις με το μωρό σου είναι τα πρώτα σας μπανάκια. Είναι ιεροτελεστία. Πώς, λοιπόν, θα το ζήσεις αν δεν έχεις μαζί σου τα κατάλληλα σύνεργα;

Μάρσιππος
Θα κάνει τις πρώτες σας βόλτες πιο απολαυστικές και ευχάριστες. Εσύ θα ακούς την καρδούλα του νεογέννητου σου, όσο αυτό ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο που ξαφνικά ανοίγεται στα μάτια του. 

Πιπίλες
Μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο, όμως, το μυστικό κρύβεται στο να προμηθευτείς λίγο περισσότερες από όσες φαντάζεσαι. Και αυτό, γιατί πάντα η πρώτη δεν θα ταιριάζει τόσο στο μωρό σου και θα καταλήγει στο πάτωμα.

Μόνιτορ
Θα έρθουν και εκείνες οι ημέρες που και εσύ θα θες το χρόνο σου, να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον εαυτό σου. Με το μωρό σου τι θα γίνει; Ο καλύτερος τρόπος να το προσέξεις είναι να αποκτήσεις αυτή την εκπληκτική συσκευή ενδοεπικοινωνίας. 

 

Read More

And More