Οι φράσεις που κάθε παιδί θέλει να ακούει από τη μαμά του

Όλες αυτές οι μαγικές στιγμές που μοιράζεσαι με το παιδί σου και δεν θέλεις να τελειώσουν. Όλες αυτά τα στιγμιότυπα που κάνουν το δέσιμο μεταξύ σας ακόμα πιο ισχυρό. Όλες αυτές οι φράσεις που το μικρό σου περιμένει να ακούσει από εσένα, γιατί πολύ απλά είσαι η μαμά του, το μεγαλύτερο του στήριγμα, το άτομο που το αγαπά περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο αυτό. Αλήθεια, όσον αφορά τις τελευταίες, γνωρίζεις ποιες είναι; Μερικές θα σε εκπλήξουν! Ιδού.

Είμαι περήφανη για εσένα
Ναι, είναι αυτονόητο ότι κάθε επίτευγμα του παιδιού σου φέρνει στο πρόσωπο σου χαμόγελο πλατύ, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που το παιδί σου περιμένει τα χείλη σου να κινηθούν και να γεννήσουν την παραπάνω φράση, η οποία αγαλλιάζει την ψυχή τους και νικά την υποψία του ότι το κατόρθωμα του δεν σε τρέλανε.

Αλήθεια, πιστεύω αυτό που μου λες
Λίγο το ότι το μικρό σου μπορεί να σκαρφιστεί μερικές δικαιολογίες, προκειμένου να “κρύψει” την αταξία του, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές δεν σου λέει την αλήθεια. Κάθε φορά, λοιπόν, που το πρόσωπο σου σχηματίζει εκφράσεις έκπληξης και όχι μεγάλης πειστικότητας, μην διστάσεις να πεις αυτή τη φράση στο παιδί σου. Θα το χαροποιήσει ιδιαίτερα!

Σου έχω εμπιστοσύνη
Μήπως μερικές φορές η απάντηση του μικρού σου γεννά ανασφάλεια και νέες απορίες; Η αλήθεια είναι πως όταν ένα μικρό παιδί μιλά, δεν είναι και το πιο εύκολο να είσαι ήρεμη ότι όλα θα πάνε καλά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μην διστάσεις να του εκφράσεις την εμπιστοσύνη σου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι το παιδί που μεγάλωσες εσύ.

Σε καταλαβαίνω, σε νιώθω
Όλοι μας θέλουμε έναν “αόρατο” σύμμαχο, μία επιβεβαίωση ότι κάποιος αντιλαμβάνεται τα προβλήματα μας και κάπως μπορεί να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη… λύση. 

Όλοι κάνουμε λάθη, όλα καλά
Αυτονόητο, αλλά ίσως μόνο για εμάς και σίγουρα όχι για ένα παιδί, το οποίο ακόμα διαμορφώνει το χαρακτήρα του και δομεί τη συμπεριφορά του. Πες του το, λοιπόν! Για να το καθησυχάσεις…

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη
Καλό το πρόγραμμα και η οργάνωση, όμως, η παιδική ηλικία θέλει και λίγη ανεμελιά, λίγη ξεγνοιασιά, πολύ όνειρο και ελευθερία.

Θέλω να είσαι ο εαυτός σου
Ναι, μπορεί ο κολλητός του να έχει την ιδανική στα μάτια σου συμπεριφορά, όμως, μην ξεχνάς ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και αυτή είναι η δύναμη του. 

Να γελάς. Να βρίσκεις κάθε μέρα έναν λόγο για να χαμογελάς!
Εντάξει, μάλωσε για ένα αστείο θέμα με τον καλύτερο του φίλο. Όλα, όμως, φτιάχνονται. Για αυτό, Smile Kiddo!

 

Read More

And More