Παιδί και Blue Monday: Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε μαζί την πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου

Η Δευτέρα που ξημερώνει είναι λίγο διαφορετική. Όχι τόσο αισιόδοξη – θα μου πεις πόσες Δευτέρες οι μικροί μας φίλοι ξυπνούν με το χαμόγελο στα χείλη και με διάθεση να κατευθυνθούν προς το σχολείo; -. Η εβδομάδα που έρχεται ξεκινάει, όμως, διαφορετικά. Blue Monday Alert! Ναι, καλά κατάλαβες. Η πιο μελαγχολική Δευτέρα της χρονιάς είναι προ των πυλών και εμείς σου έχουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για να φτιάξεις τη διάθεση του παιδιού σου, πριν η συγκεκριμένη ημέρα την χαλάσει.

Ξύπνησε το με το αγαπημένο του τραγούδι
Μπορεί κάθε πρωί να κάνεις τη φωνή σου λίγο πιο παιχνιδιάρικη, γιατί δεν θες να το ξυπνήσεις απότομα και να το κάνεις να τρέχει από την ώρα την πρωινή, όμως, αυτή τη Δευτέρα κάνε την αλλαγή. Άλλωστε, είναι και διαφορετική. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Μία γλυκιά μελωδία θα κάνει τα ματάκια του να ανοίξουν πιο ευχάριστα και… Have A Nice Day!

Κάνε το σπίτι να μυρίσει υπέροχα
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένα ωραίο άρωμα μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση. Δε νομίζω ότι έχεις λόγο να τους αμφισβητήσεις. Τι πιο όμορφο από το να ξυπνήσει σε ένα δωμάτιο που έχει μία εσάνς βανίλιας ή του αγαπημένου του λουλουδιού; Ειδικά, αν το παιδί σου είναι φύλο θηλυκού, θα το λατρέψει με όλη του την καρδιά.

Βάλε μία έκπληξη στο κολατσιό του
Το ότι τώρα που ο κορονοϊός έχει κάνει δυναμική επιστροφή το κολατσιό το ετοιμάζεις εσύ και το βάζεις στο σακίδιο του είναι δεδομένο. Έτσι, όχι μόνο αποφεύγει το συνωστισμό στο κυλικείο, αλλά καταναλώνει και τροφές υψηλής διατροφικής αξίας. Σήμερα, λοιπόν, όταν ανοίξει το ταπεράκι ή ξεδιπλώσει το αλουμινόχαρτο, αξίζει να βρει εντός κάτι διαφορετικό. Μία μπάρα σοκολάτας, ένα κομμάτι από το αγαπημένο του γλυκό. Και η διάθεση ανεβαίνει…

Μην είσαι αυστηρή με το διάβασμα και τις ασκήσεις
Μία μέρα δικαιούται να ξεκουραστεί και να ζήσει το εικοσιτετράωρο του με περισσότερη ανεμελιά και λιγότερη… μελέτη. Όμως, για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα ξαναγίνει, εξήγησε του ότι πρέπει να κάνει τις υπόλοιπες και να μην τους πατήσει… skip.

Δείτε μαζί μία ταινία που του αρέσει
Το βράδυ ή έστω το απόγευμα που θα είστε πιο χαλαροί. Στο ζητάει τόσο καιρό, όμως, οι υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν δυστυχώς να το πραγματοποιήσεις. Νομίζω ότι η Blue Monday είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνεις την ευχή του… πραγματικότητα. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More