Παιδί και χειμώνας: Χρήσιμες συμβουλές για να το ντύσεις σωστά

Πριν από λίγες ημέρες, ο χειμώνας μπήκε ημερολογιακά και με τον καιρό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μπορείς να πεις ότι ήρθε και επίσημα στη ζωή μας. Ακόμα, και όταν ο ήλιος κάνει μερικά πρωινά την εμφάνιση του. Για αυτό, πρέπει να φρεσκάρεις την ντουλάπα του μικρού σου, να την ανανεώσεις και να φέρεις τα χειμωνιάτικα ρούχα μπροστά, για να το ντύσεις σωστά. Δες μερικά tips!

Πες “ναι” στα πολλά!
Τα λίγα και βαριά ρούχα δεν προστατεύουν από το κρύο, όσο τα πολλά και ελαφριά. Η θερμότητα φεύγει πιο εύκολα από ένα χοντρό ρούχο για παράδειγμα, ενώ τα πολλά και ελαφριά δημιουργούν στρώματα μόνωσης που απαγορεύουν στην θερμότητα από το σώμα να χαθεί.

Μην ξεχνάς το φανελάκι
Μπορεί τα παιδιά να μην τρελαίνονται με το ύφασμα του, όμως, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος ότι το παιδί σου δεν θα κρυώσει και την άλλη θα ξυπνήσει με μικρά πιασίματα και πόνους στο στομάχι. Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω μπορείς να φορέσεις στο παιδί ένα φανελάκι ή ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και από πάνω τα χειμωνιάτικα του ρούχα.

Αν κάνει πολύ κρύο, δες και τα άκρα του
Φροντίζεις να φοράει γάντια στα χέρια του για να μην κρυώνουν. Επίσης, το κασκόλ και το σκουφί είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα αυτιά του.

Πάντα με μπουφάν
Μπορεί οι προβλέψεις να θέλουν το μεσημέρι που το παιδί σου επιστρέφει από το σχολείο να επικρατεί η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας, όμως το πρωί που το μάθημα ξεκινά δεν είναι και τόσο ζεστό. Για αυτό, πριν φύγετε από το σπίτι, κούμπωσε το μπουφανάκι του μικρού σου ή αν κρίνεις ότι οι μέρες είναι αλκυονίδες, δώσ’ του έστω στο χέρι. 

Read More

And More