Παιδί στο σχολείο: 5 βασικοί κανόνες υγιεινής και προστασίας που μπορεί να ακολουθήσει

Τα σχολεία άνοιξαν ξανά. Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και διενεργώντας καθημερινά τα διαγνωστικά τεστ που διασφαλίζουν ότι κανένα παιδί εντός τάξης δεν νοσεί αυτή τη στιγμή από Κορονοϊό, οι μικροί μας φίλοι ξυπνούν και πάλι πιο νωρίς και κάθονται ήσυχοι στα θρανία τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράδοση του μαθήματος. Επειδή, όμως, ξέρω ότι, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, φοβάσαι λίγο περισσότερο, σήμερα, λέμε να σου προτείνουμε μερικούς βασικούς κανόνες υγιεινής και προστασίας που θα εξασφαλίσουν ότι κανένας παθογόνος μικροοργανισμός δεν θα πλησιάσει το μικρό σου!

Καθαρισμός του θρανίου με μαντηλάκια
Η καλή μέρα από το πρωί και το καθαρό θρανίο φαίνεται. Για αυτό, και το παιδί σου καλό είναι να υιοθετήσει την παρακάτω συνήθεια. Λίγο πριν αφήσει την τσάντα του στην άκρη και ο καθηγητής ξεκινήσει το μάθημα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ή δύο υγρά μαντηλάκια και να καθαρίσει τη δική του πλευρά στο θρανίο. Η όλη διαδικασία θα του πάρει κάτι λιγότερο από δεκαπέντε δευτερόλεπτα, ενώ ο χρόνος που θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι η επιφάνεια να στεγνώσει και να απλώσει τα βιβλία του δεν ξεπερνά το ένα λεπτό. Και, φυσικά, το υγρό μαντηλάκι, μετά τη χρήση του, θα καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων.

Τσάντα στην άκρη
Και μιας ξεκινήσαμε από το σχολικό θρανίο, ας μείνουμε λίγο ακόμα εκεί. Μπορεί τόσα χρόνια να έχει συνηθίσει να αφήνει το σακίδιο του στο πάτωμα, όμως, αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να αλλάξει. Θα σου εξηγήσω το γιατί… Το δάπεδο αποτελεί μία επιφάνεια που συλλέγει αρκετούς παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι μπορούν εύκολα να σκαρφαλώσουν στην τσάντα του παιδιού σου. Στην άκρη του θρανίου θα βρει έναν γάντζο που ταιριάζει γάντι με το αξεσουάρ του σακιδίου του. Ιδού η λύση!

Στην τουαλέτα με αντισηπτικό
Έρχεται εκείνη η στιγμή που το μικρό σου θα σηκώσει το χέρι του, θα ζητήσει από το δάσκαλο να αποχωρήσει για λίγο από την αίθουσα και να κατευθυνθεί προς την τουαλέτα. Πού πάει χωρίς το αντισηπτικό του; Είναι απαραίτητο για να εξαφανίσει τα μικρόβια από τα χεράκια του και να επιστρέψει στην τάξη γεμάτος υγεία.

Κολατσιό από το σπίτι
Ναι και ένα μέτρο πρόληψης, το οποίο, όμως, εμπλέκει στην πράξη και εσένα σε μεγαλύτερο βαθμό. Για αυτό, και αισθάνεσαι σίγουρη ότι θα εφαρμοστεί στον υπερθετικό βαθμό. Έχοντας έτοιμο το φαγητό από το σπίτι, το μικρό σου αποφεύγει το συνωστισμό στο κυλικείο, αλλά και τις ανθυγιεινές τροφές.

Δεύτερη μάσκα για μετά την γυμναστική
Την ώρα της γυμναστικής οι μαθητές δεν φορούν μάσκα. Επειδή, όμως, η άσκηση γεννά ιδρώτα και ο ιδρώτας όλα τα παρεμφερή, φρόντισε να έχεις στην τσάντα του μία δεύτερη μάσκα, προκειμένου να τηρηθεί η σωστή υγιεινή. Καλή σχολική επάνοδο! 

And More