Παιδιά του Αυγούστου: Γνωρίζεις ποια είναι τα κοινά τους χαρακτηριστικά;

Αύγουστος. Ο μήνας που είναι ταυτισμένος με την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά. Τα παιδιά ηρεμούν και απολαμβάνουν τα μπάνια τους στη θάλασσα μαζί με εσένα και τον μπαμπά, αφού ακόμα και οι κατασκηνώσεις έχουν ολοκληρώσει το έργο τους. Και εκεί που περπατάει στην άμμο, γνωρίζει ένα ακόμα παιδάκι. Έχουν γενέθλια με λίγες ημέρες διαφορά. Και τα δύο τον ίδιο μήνα. Ανακαλύπτουν ότι μοιάζουν στον χαρακτήρα. Πράγματι, είτε ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο το μωρό σου μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είτε είσαι ήδη μητέρα ενός αυγουστιάτικου παιδιού, τα μικρά αυτού του μήνα έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι;

 

 

1. Είναι πολύ χαρούμενα και σίγουρα καθόλου μελαγχολικά. Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποίησε μία έρευνα που πολύ θα σου αρέσει! Σύμφωνα με αυτήν, τα μωρά που είχαν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν υψηλότερο δείκτη υπερθυμίας σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν άλλες εποχές. Αυτό σημαίνει πως έχουν πιο έντονο το αίσθημα της χαράς και της ενεργητικότητας και αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τη ζωή με μία πιο χαρούμενη και αλλιώτικη ματιά.

2. Τους αρέσει να αλλάζουν και να προοδεύουν. Είναι αρκετά ευπροσάρμοστα, δηλαδή. Από την αρχαιότητα, ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι συνυφασμένος με την ευφορία και την ανάπτυξη. Αν, λοιπόν, το μικρό σου ετοιμάζεται να σβήσει αρκετά κεράκια στην τούρτα του σε λίγες ημέρες, τότε να ξέρεις ότι μεγαλώνεις ένα παιδί που θα αγαπά τις αλλαγές και θα τις επιδιώκει.

3. Γίνονται αρκετά ψηλά, μεγαλώνοντας. Ότι τα παιδιά του καλοκαιριού “παίρνουν” γρήγορα μπόι το ήξερες. Ότι ιδιαίτερα του Αυγούστου ψηλώνουν πολύ, το γνώριζες; Οι ερευνητές αποδίδουν την τάση αυτή στην αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης D, λόγω του λαμπερού ήλιου. Δεν σε δυσαρεστεί και πολύ αυτή η πληροφορία, ε;

4. Ίσως να είναι λίγο… άτακτα. Ωχ! Δεν σου αρέσει και πολύ αυτό το νέο, αλλά έχει ερευνητική βάση.  Μελετητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Queensland στην Αυστραλία ανακάλυψαν πως τα μωρά που γεννιούνται καλοκαίρι είναι πιο πιθανό μεγαλώνοντας να δυσκολεύονται να μοιραστούν, να συγκεντρωθούν, να κάτσουν φρόνιμα και να προσφέρουν βοήθεια σε σχέση με τα μωρά του χειμώνα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι το μπαλάκι της εκμάθησης των συγκεκριμένων αξιών είναι τώρα στο δικό σου χέρι.

5. Ζυγίζουν λίγο περισσότερο. Αν τώρα που διαβάζεις το κείμενο αυτό είσαι ένα βήμα, πριν φέρεις στον κόσμο αυτό το μωρό σου, τότε συγκράτησε την πληροφορία ότι ίσως γεννηθεί λίγο πιο βαρύ από τα υπόλοιπα. Είναι χαρακτηριστικό των παιδιών του μήνα που διανύουμε.

6. Αγαπούν τη γλαδιόλα. Ο Αύγουστος διαθέτει το δικό του λουλούδι και δεν είναι άλλο από τη γλαδιόλα! Μάλιστα, σύμφωνα με τους συμβολισμούς των λουλουδιών, η γλαδιόλα θεωρείται χαρακτηριστικό φυτό των ανθρώπων με ισχυρό χαρακτήρα, που είναι έμπιστοι, ακέραιοι και οπλισμένοι με πάθος, επιμονή και υπομονή.

7. Ο τυχερός τους πολύτιμος λίθος είναι το πετράδι.  Είτε πιστεύεις στην ενέργεια των πολύτιμων λίθων, είτε όχι, ο Αύγουστος διαθέτει το δικό του τυχερό πετράδι που είναι το περίδοτο. Ανοιχτόχρωμο, όπως τα συναισθήματα του. Έντονο, όπως ο ήλιος. Το συγκεκριμένο πετράδι, σύμφωνα με αρχαίους μύθους, προστατεύει τους μικρούς μας φίλους από εφιάλτες.

Read More

And More