Παιδικά γυαλιά ηλίου: Πώς θα επιλέξεις τα κατάλληλα για το μικρό σου

Το καλοκαίρι είναι ανέμελο. Έχει ευχάριστες στιγμές, χαλάρωση και διασκέδαση. Θέλει, όμως, και την προσοχή του σε μερικά πραγματάκια. Γιατί, οι ακτίνες του ηλίου μόνο φιλικές απέναντι μας δεν είναι – ειδικά τις μέρες που ο υδράργυρος ξεπερνά τους 40 βαθμούς C, κάτι που φέτος έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές. Εκτός από το αντηλιακό, ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα γυαλιά ηλίου. Μόνο έτσι προσέχεις τα μάτια του μικρού σου σαν τα μάτια σου! Οι επιλογές πολλές. Τι πρέπει να προσέξεις για να διαλέξεις τα ιδανικά;

Καλύπτει εξ’ ολοκλήρου τα μάτια του;
Μπορεί τα αγαπημένα του να έχουν σφαιρικό σχήμα, όμως, προστατεύουν τα ματάκια του ή απλά ένα μέρος τους; Αν η απάντηση σου κινείται προς τη δεύτερη κατεύθυνση, τότε καλύτερα να μην τα αποκτήσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κατάλληλα παιδικά γυαλιά ηλίου είναι αυτά που καλύπτουν και την περιοχή γύρω από τα μάτια του παιδιού. Για αυτό, φρόντισε να βρεις εκείνα που κρατούν τους αμφιβληστροειδείς του σώους και αβλαβείς.

Ποιοι είναι οι σωστοί φακοί;
Αν σε προβληματίζει αυτή η απορία, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποιον ειδικό: τον παιδίατρο ή τον οικογενειακό σας οφθαλμίατρο. Σε γενικές γραμμές, πάντως, τα ιδανικά γυαλιά ηλίου πρέπει να απορροφούν πλήρως τις υπεριώδεις ακτίνες του λαμπερού ήλιου και να σχηματίζουν μπροστά από τα μάτια του παιδιού σου μία σκιά σαν να βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα στην παραλία.

Τον σκελετό τον τσέκαρες;
Δεν θέλεις να πιέζει το κεφαλάκι του. Σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο. Το μικρό σου πρέπει να αισθάνεται άνετα μαζί τους, ώστε κάθε φορά που τα φοράει να μην νιώθει ότι κάποιος πιέζει τα κεφάλι του τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά. Οι σκελετοί των παιδικών γυαλιών καλό είναι να είναι κατασκευασμένοι από ελαφρά και αντιαλλεργικά υλικά και να έχουν την ιδανική εφαρμογή, προκειμένου ούτε να είναι έτοιμα να πέσουν, ούτε όμως και να σφίγγουν, δημιουργώντας δυσφορία.

Ποιο χρώμα είναι το κατάλληλο;
Άσπρο, μαύρο, γαλάζιο, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί; Ποιο να διαλέξεις και εσύ; Αρχικά, ζήτησε από το παιδάκι σου να σου δείξει τα τρία αγαπημένα του και όσο τα δοκιμάζει, κοιτώντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, σκέψου ποιο ζευγάρι ταιριάζει καλύτερα με τα καλοκαιρινά του ρούχα. Win – Win.

Την κατάσταση που βρίσκονται την πρόσεξες;
Πιάσε τα γυαλιά με τα χέρια σου, ταξίδεψε τα μέχρι το φως του ηλίου και παρατήρησε αν έχουν κάποια πολύ μικρή φθορά, η οποία δεν φαίνεται εύκολα με γυμνό μάτι. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι το μικρό σου θα έχει τα μάτια του δεκατέσσερα και το καλοκαίρι!

Read More

And More