Παιδικά βιβλία: 10 προτάσεις μας για ατελείωτο διάβασμα με το μικρό σου!

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που μένουμε λίγο περισσότερο στο σπίτι έχουμε περισσότερη όρεξη να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να δούμε την αγαπημένη μας ταινία. Το ίδιο και οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι, ακόμα και αν πηγαίνουν κανονικά στο Δημοτικό, επειδή δεν έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, έχουν όρεξη να “ταξιδέψουν” και να χαλαρώσουν με ένα βιβλίο διαφορετικό. Βιβλίο που δεν θυμίζει σε τίποτα τα σχολικά. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα δικά μας αγαπημένα παιδικά βιβλία, που θα ενθουσιάσουν το μικρό σου. Ιδού οι επιλογές μας!

Ένα χαμόγελο για τη ΧΑΡΑ, Γιώργος Μπουμπούσης

Η σειρά βιβλίων «τα ζωάκια των συναισθημάτων» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν. Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσεις μαζί με το μικρό σου την ιστορία της Χαράς, της λαγουδίνας με τα μεγάλα καφετιά μάτια. Η Χαρά έχει τα γενέθλιά της και πρέπει να αποφασίσει αν θα καλέσει τον Θυμό, τον Φόβο, τη Λύπη, και τα άλλα δυσάρεστα συναισθήματα στο πάρτι της. Είναι αλήθεια τόσο μπερδεμένη!

Γέτι – Η δύναμη του ακόμη, Μαρίνα Γιώτη

Τι είναι το Γέτι; Και γιατί λέει μόνο “ακόμη”; Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε; Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη. Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Οι περιπέτειες μιας σακούλας, Χριστίνα Κασιντή

Η Σούλα δεν είναι μια πλαστική σακούλα σαν όλες τις άλλες…. σκέφτεται, μιλάει και κυρίως αισθάνεται! Νιώθει τυχερή γιατί δεν φορτώνεται ένα ολόκληρο καρπούζι σαν τη φίλη της τη Φιλιώ, αλλά και άτυχη, αφού παρασύρεται στη θάλασσα και τρέμει μήπως φτάσει μέχρι την Αμερική ή διαλυθεί μέσα στο νερό. Η Σούλα ζει απίστευτες περιπέτειες ενώ περιπλανιέται σε στεριά και θάλασσα. Συναντά φίλους της ναυαγούς, τη λεμονόκουπα και το μπουκαλάκι, αλλά και ζώα, ψάρια και πουλιά που προσπαθούν μάταια να την αποφύγουν. Γιατί άραγε βρέθηκε να τριγυρίζει στο λάθος μέρος; Μήπως η Σούλα ανήκει κάπου αλλού;

6 μυστήρια για τον Ηρακλή Πουράκη, Αθηνά Ανδρουτσοπούλου

Πραγματικότητα και φαντασία μπλέκονται σε έξι περιπέτειες μυστηρίου. Εξαφανισμένοι πίνακες, κλεμμένοι αρχαιολογικοί και μουσικοί θησαυροί, άφαντα θεατρικά σημειωματάρια και η απαγωγή μιας ανθρωπολόγου που μελετά την πρωτόγονη τέχνη! Η μικρή Μουσίτσα και οι γονείς της συναντούν τον διάσημο ερευνητή Ηρακλή Πουράκη στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Θα τον βοηθήσουν να λύσει τις υποθέσεις στα μουσεία, στα θέατρα και στις γκαλερί. Θα τα καταφέρουν να βρουν τη λύση του μυστηρίου;

Μία μέρα μόνο, Ναταλία Καπατσούλια

Τι θα προφταίνατε να κάνετε αν η ζωή σας ήταν τόσο σύντομη που διαρκούσε μόνο μια μέρα; Να διαβάσετε, να παίξετε, να χαρείτε για μια ζωή; Μμμ, όχι βέβαια. Αν ήσασταν όμως η Μέι; Ίσως και να μπορούσατε να κάνετε πολλά, πάρα πολλά. Γιατί η Μέι είναι ένα εφημερόπτερο, το έντομο με την πιο σύντομη ζωή στον κόσμο. Και ζει μονάχα για μια μέρα, ούτε λεπτό παραπάνω. Και μέσα σε αυτή τη μια μέρα η Μέι γνωρίζει τον κόσμο, κάνει φίλους, μαθαίνει να αγαπά, χαίρεται τη ζωή. Το Μια μέρα μόνο είναι μια γλυκιά και συγκινητική ιστορία που μας δείχνει ότι δεν έχει σημασία ο χρόνος, αλλά η θέληση για ζωή και πόσο όμορφα τη ζούμε.

Αυτός είναι φίλος μου!, Μαριάννα Κουμαριανού

Αιώνες πριν, στη μακρινή Ιαπωνία, οι Σαμουράι μίλησαν για τις αρετές που πρέπει να έχει ένας γνήσιος πολεμιστής στη μάχη.
Αρετές όπως η ειλικρίνεια, το θάρρος, ο σεβασμός, η γενναιοδωρία, η ακεραιότητα…  Αιώνες μετά, ο μικρός Σαμόρο ξεκινάει το δικό του ταξίδι που θα τον κάνει να καταλάβει την αξία αυτών των αρετών στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.
Στην πρώτη του περιπέτεια, θα μάθει τι σημαίνει να έχεις θάρρος και γενναιότητα.

Με ένα κόκκινο κουμπί, Ελένη Μπετεινάκη

Ο Ασίντ είναι ένα παιδί πρόσφυγας. Όταν ξεσπάει πόλεμος στην πατρίδα του, αρχίζει να φοβάται κι ας είναι ατρόμητος (Ασίντ σημαίνει λιοντάρι). Μια νύχτα, φεύγει εντελώς μόνος του και η βάρκα που τον μεταφέρει τον αφήνει σ’ ένα νησί. Θα βρεθεί σε μια ακτή με μόνη συντροφιά του ένα κόκκινο κουμπί με δυο τρύπες που γίνεται φίλος του, παιχνίδι, παρέα του και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε ό,τι του λείπει, ό,τι αγαπά, ό,τι χρειάζεται. Εκεί έρχεται συχνά κι ένα θαλασσοπούλι κατάμαυρο, με ράμφος παράξενο και μακρύ. Είναι ο Αριστοτέλης ο θαλασσοκόρακας. Ώσπου ξαφνικά, ένα πρωί ο Ασίντ χάνει το κουμπί του. Και μετά;

Δεν πιστεύω να φοβάσαι!, Βασίλης Παπαθεοδώρου

Μπρρρρρρ… Μήπως είσαι από αυτούς που παγώνει το αίμα τους όταν ακούνε τις λέξεις φαντάσματα, μπαμπούλας, τέρας;
Έλα τώρα, μη μου πεις ότι φοβάσαι. Γιατί υπάρχει τρόπος να γελάς μαζί τους και τελικά να μην τα τρέμεις.
Ποιος είναι αυτός; Θα τον μάθεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Το «Μη μου πεις ότι φοβάσαι» είναι ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο για μικρά παιδιά, για να γελάνε με τους φόβους τους. Και να μην ξαναφοβηθούν ποτέ!

Ο Μπουτ και η διάσωση του Ράστι, Hegarty Shane

Το σκουριασµένο πρόβληµα προέκυψε τη µέρα που έπεσε η µύτη του φίλου µου του Τζέρι. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης για καινούρια µύτη, βρήκαµε ένα παλιό, χαλασµένο ροµπότ που έπρεπε να ελευθερωθεί. Ξέρω πολλά για τη φιλία, µολονότι εξακολουθώ να µπερδεύοµαι µε τους ανθρώπους, οπότε ήξερα ότι δεν µπορούσα να εγκαταλείψω το χαλασµένο ροµπότ… Αυτά εκμυστηρεύεται ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας. Θα τον ακολουθήσεις;

Γλαύκος και Ίρις, Σοφία Νινιού

Μια παραμυθένια ιστορία με ένα όμορφο λουλούδι, την Ίριδα, και έναν ξεχωριστό γλάρο, τον Γλαύκο, που συναντιούνται και ερωτεύονται στην ακτή του Σαρωνικού, γίνεται η απόδειξη ότι η διαφορετικότητα δεν μπορεί να εμποδίσει την αγάπη να ανθίσει και να εξελιχθεί, παρ’ όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Η υπομονή και η επιμονή είναι οι σύμμαχοι του ζευγαριού για την επίτευξη του στόχου τους. Ο γάμος τους θα μείνει αξέχαστος σε όλα τα πουλιά και τα άνθη που είχαν την τύχη να είναι δίπλα τους σ’ αυτή την πανέμορφη διαδρομή.

Read More

And More