Παιδικές ζωγραφιές: Πέντε τρόποι για να αξιοποιήσεις τα… έργα τέχνης του μικρού σου

Η πρώτη φορά που το μικρό σου έπιασε την ξυλομπογιά ή έναν μαρκαδόρο και ξεκίνησε να σχηματίζει την πρώτη… μουτζούρα του σε ένα κομμάτι χαρτί, θα ήταν σίγουρα μία από τις στιγμές που θα θυμάσαι για πάντα! Ο μικρός “Πικάσο” σου κατάφερε να πιάσει σταθερά ένα μολύβι και να σχεδιάσει το πρώτο έργο τέχνης του! Ωστόσο, από αυτό το χρονικό σημείο-σταθμό και μετά, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του και τα φοβερά επιτεύγματά του στη ζωγραφική έχουν αρχίσει να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις! Τόσο μεγάλες, που πολύ εύκολα θα μπορούσες να επιμεληθείς μια πλήρη έκθεση ζωγραφικής και μάλλον σύγχρονης τέχνης -αν μπορώ να φανταστώ σωστά τα… αφηρημένα σκίτσα του! Και κατά πάσα πιθανότητα, αυτή τη στιγμή όλοι οι τοίχοι του σπιτιού σας είναι καλυμμένοι από τα χιλιάδες αριστουργήματα του παιδιού και σε κάθε τραπέζι υπάρχει μια στοίβα με αντίστοιχα σκίτσα, όμως είσαι σίγουρη ότι αντέχεις να συλλέγεις ακόμη-και-την-παραμικρή-ζωγραφιά του μικρού σου για ενθύμιο;

Επειδή, λοιπόν, κάποια στιγμή θα αντιληφθείς πως δεν υπάρχει σπιθαμή του σπιτιού που να μην “φιλοξενεί” τους… καμβάδες του μικρού σου, παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές εναλλακτικές ιδέες για να διατηρήσεις τα έργα τέχνης του με πιο “συνετό” τρόπο!

Φτιάξε ένα άλμπουμ
Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή, που η μαμά σου είχε φτιάξει φωτογραφικά άλμπουμ με όλες τις εκτυπωμένες φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούσες από τη στιγμή της γέννησής σου μέχρι την… αποφοίτησή σου από το σχολείο; Ok, πλέον δεν εκτυπώνουμε φωτογραφίες και δεν φτιάχνουμε άλμπουμ, αλλά γιατί να μην “κλέψεις” την ιδέα, ώστε να δημιουργήσεις μια συλλογή με τις ζωγραφιές του μικρού σου; Μπορείς να τις περάσεις από διαφάνειες και έπειτα σε ένα μεγάλο ντοσιέ. Θα μπορούσες, όμως, και να πλαστικοποιήσεις τις ζωγραφιές σου σε ένα κατάστημα εκτυπώσεων και να κάνεις ακόμη και βιβλιοδεσία, ώστε να γίνει η δουλειά ακόμη πιο… επαγγελματική!

Δημιούργησε ένα ψηφιακό άλμπουμ
Αν αισθάνεσαι πως πλέον τα άλμπουμ και τα ντοσιέ είναι ξεπερασμένα, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα ψηφιακό άλμπουμ. Απλά και μόνο σκανάροντας τα αριστουργηματικά έργα του μικρού σου, μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε USB stick ή στον υπολογιστή σου. Το σκανάρισμα μπορεί να γίνει ακόμη και με αντίστοιχο application που θα “κατεβάσεις” στο κινητό σου ή με το συμβατικό scanner του εκτυπωτή. Φυσικά, θα μπορούσες να δημιουργήσεις και έναν λογαριασμό στο Instagram, όπου θα περάσεις τις φωτογραφίες από τις ζωγραφιές του μικρού σου!

Φτιάξε μια… ταπετσαρία
Εντάξει, δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς ταπετσαρία, αλλά ένα μεγάλο κολάζ! Άλλωστε, το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια ταινία διπλής όψης ή ακόμη και κολλητική πλαστελίνη και ελάχιστος χρόνος για να δημιουργήσεις μια σύνθεση με τις αγαπημένες σας ζωγραφιές! Μπορείς να επιλέξεις έναν τοίχο στο παιδικό υπνοδωμάτιο ή στην κουζίνα. Καλύτερα, όμως, να αποφύγεις το σαλόνι…

Διακόσμησε με τις ζωγραφιές
Αν το κολάζ σου φαίνεται πολύ “πρόχειρο”, τότε μπορείς να ανέβεις στο επόμενο επίπεδο και να περάσεις τις αγαπημένες σας ζωγραφιές σε κάδρα! Έτσι θα καταφέρεις να φτιάξεις ένα gallery wall, δηλαδή να διακοσμήσεις έναν τοίχο του σπιτιού με πολλά μικρά κάδρα, που θα φέρουν την καλλιτεχνική υπογραφή του μικρού σου!

Αποθήκευσε τις ζωγραφιές
Το ξέρω ότι μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο έργο το… ξεσκαρτάρισμα των ζωγραφιών. Άλλωστε, κάποιες θα είναι οι αγαπημένες σου, αλλά κάποιες άλλες θα είναι οι αγαπημένες του παιδιού σου. Αφού, λοιπόν, είναι δύσκολο να επιλέξεις ποιες θα κρατήσεις και ποιες όχι, μπορείς να αποθηκεύσεις όλες τις ζωγραφιές και όσες καινούριες δημιουργεί σε ένα όμορφο κουτί που θα “φυλάει” τις αναμνήσεις σας!

Read More

And More