Παιδική διατροφή: Μερικά υγιεινά σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις στο μικρό σου αυτό το ΣΚ

Μπορεί το μικρό σου να έμαθε (και πλέον ακολουθεί) τους κανόνες της σωστής διατροφής, όμως, το γεγονός ότι σχεδόν όλη την ημέρα είμαστε στο σπίτι παραμονεύει έναν κίνδυνο. Αυτόν του σνακ που πάντα έχει γλυκιά γεύση. Άλλωστε, τα παιδιά που αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, χρειάζονται μικρά και πυκνά γεύματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να αισθάνονται χορτάτα. Σήμερα, λοιπόν, αφήνουμε στην άκρη το κυρίως και επικεντρωνόμαστε στα σνακ. Στα υγιεινά σνακ, για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ιδού!

Τσιπς από ψητά λαχανικά
Αν κόψεις λαχανικά, όπως καρότο, γλυκοπατάτα σελινόριζα σε πολύ λεπτές φλοίδες, τις ραντίσεις με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήσεις σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο θα έχεις το πιο τέλειο σνακ για τα παιδιά! Γιατί, το περιττό λάδι και αλάτι θα λείπουν, ενώ τα λαχανικά και το χρώμα θα κυριαρχούν στο πιάτο – και τον οργανισμό – του μικρού σου. Κάνε ένα κλικ εδώ και πάρε ιδέες!

Φρουτοσαλάτες
Μπορείς να προετοιμάζεις διάφορα φρούτα ψιλοκομμένα σε μικρά βαζάκια, με ελάχιστη μαύρη ζάχαρη και μερικές σταγόνες lime και να τα διατηρείς δροσερά στο ψυγείο! Έτσι, οι μικρές… λιγούρες για γλυκό θα ικανοποιούνται στη στιγμή. Άλλωστε, η άνοιξη είναι η εποχή που τα φρούτα της σαγηνεύουν ακόμα και όσους δεν τρελαίνονται για φρούτα και λαχανικά. Άρα, και το μικρό σου.

Μπάρες δημητριακών ή βρώμης
Τα παιδιά αγαπούν τα τραγανά σνακ, γιατί τους θυμίζουν τα λατρεμένα τους πατατάκια, ενώ είναι ένας πανέξυπνος τρόπος να προσθέσεις περισσότερα φρούτα στη διατροφή τους. Μπανάνες, πορτοκάλι, αλλά και μερικά κομματάκια σοκολάτας “ντύνουν” τις μπάρες και το μικρό σου μόλις βρήκε ένα υγιεινό σνακ. Εσύ, τις συνταγές θα τις βρεις εδώ.

Φυστικοβούτυρο
Μία πλούσια τροφή, που χορταίνει και ενθουσιάζει τα παιδιά και ταιριάζει τέλεια σε κάθε πρωινό, πριν από την τηλεκπαίδευση! Δοκίμασε να το απλώσεις πάνω σε μία φέτα λευκού ή ολικής αλέσεως αλέσεως ψωμί, σε μία φρυγανιά ή χρησιμοποίησε το ως υγιεινό dip, στο οποίο το παιδί σου θα βουτάει τα τραγανά του κριτσίνια. Όπως και να το ετοιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσουν!

Μπισκότα δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα ή μαύρη σοκολάτα
Ακόμη μια εύκολη λύση για κάθε στιγμή, που σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τα παιδιά, αφού μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα και να αφήσετε τη δημιουργικότητα σας να εξαντληθεί ως προς την επιλογή των υλικών. 

Σπιτικό popcorn
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζεις popcorn, όταν μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι χειροποίητα, υγιεινά, ανέξοδα, χωρίς κόπο και μάλιστα σε δυο λεπτά! Καλαμπόκι και λίγο λάδι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη! Άσε που έτσι θα αποφύγεις το βούτυρο και το επαναχρησιμοποιούμενο λάδι. Την συνταγή θα την βρεις εδώ!

Read More

And More