Παιδική yoga: Η εναλλακτική λύση για χαρούμενα παιδιά

Ψάχνεις τρόπους να εμπνεύσεις το παιδί σου να βρει άλλα ενδιαφέροντα πέρα από την τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων. Έχεις δοκιμάσει να το «σπρώξεις» προς εξωσχολικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες και πολεμικές τέχνες. Κάποια φάνηκαν να του τραβούν το ενδιαφέρον, αλλά σε πολλά δεν έδωσε καμία σημασία. Φτάνεις στο… σταυροδρόμι της αναποφασιστικότητας, «στύβεις» το μυαλό σου για καινούριες ιδέες και ξαφνικά σου έρχεται η λύση: Yoga για παιδιά!

Ευγενής άμιλλα
Ίσως να μην το γνωρίζεις, όμως η yoga είναι αρκετά διαδεδομένη στις παιδικές ηλικίες. Μάλιστα, θεωρείται μια από τις πιο κατάλληλες μεθόδους άσκησης, μιας και δεν προωθεί καθόλου την ανταγωνιστικότητα και τη βαθμοθηρία, ενώ παράλληλα είναι ακίνδυνη και απολύτως μη βίαιη! Μέσα από τη yoga το παιδί χαλαρώνει και καθώς αυξάνει τη σωματική του δύναμη, μαθαίνει να φτιάχνει τη στάση του σώματός του και να συντονίζει αρμονικά τις κινήσεις του.

Η yoga είναι παιχνίδι

Η παιδική yoga είναι από τις ιδανικές εξωσχολικές δραστηριότητες για το παιδί, διότι συνδυάζει έντονα την άσκηση με τον πνευματικό και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει ένα άθλημα. Την ίδια στιγμή, η διαδικασία μοιάζει με παιχνίδι, αφού οι ειδικοί δάσκαλοι αντιμετωπίζουν τη διδασκαλία με διασκεδαστικό τρόπο, βοηθώντας το παιδί να προσαρμοστεί γρήγορα, να μην βιώσει καταπίεση από το πρόγραμμα εκμάθησης και να καλλιεργήσει αυτοπεποίθηση και δεξιότητες που ίσως να μην είχε εντοπίσει ως τώρα.

Τα οφέλη της yoga
Αν έχεις δοκιμάσει κι εσύ η ίδια να ασχοληθείς με τη yoga, γνωρίζεις ήδη πως πρόκειται για μια εξαιρετική πρακτική χαλάρωσης και ενδυνάμωσης! Άρα είσαι σε θέση να αναλογιστείς τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει στο παιδάκι σου! Άλλωστε, έχει αποδειχθεί βάσει ερευνών πως η παιδική yoga συμβάλλει στη συναισθηματική ανάπτυξη των μικρών, αφού απέχει… έτη φωτός από την επιθετικότητα, την ένταση και τις συγκρούσεις!

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται

Η yoga για παιδιά αφορά, επίσης, ένα μεγάλο ηλικιακό φάσμα! Θεωρείται απόλυτα ασφαλές το παιδί να ξεκινήσει από τα τρία έτη την εκμάθηση, αφού σαν διαδικασία ενέχει το παιχνίδι και τη διασκέδαση, ενώ το επίπεδο δυσκολίας αγγίζει για αυτές τις ηλικίες το… μηδέν. Έπειτα, εφόσον το ενδιαφέρει και θέλει να το εξελίξει, μπορεί να συνεχίσει μέχρι να φτάσει 11 χρονών!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αναρωτηθείς τι θα μπορούσες να προτείνεις στο γλυκό σου παιδάκι για να ξεκολλήσει από το σπίτι, ρίξε και τη yoga στο τραπέζι!

Read More

And More