Party poppers: Πώς να φτιάξεις με τα μικρά σου DIY “μηχανές εκτόξευσης”… χαρτοπόλεμου

Μπορεί όλη αυτή η εορταστική περίοδος που διανύουμε να χαρακτηρίζεται ως “χριστουγεννιάτικη”, αλλά ας μην ξεχνάμε πως παρέα έρχεται και η Πρωτοχρονιά! Παραδοσιακά, πάντως, στο μυαλό μας αυτές οι δύο γιορτές είναι κάπως… ενιαίες και τις γιορτάζουμε συνεχόμενα σαν να ήταν μία! Πέρα, λοιπόν, από τους στολισμούς του δέντρου και του σπιτιού, που σίγουρα λατρεύουν τα μικρά σου, μπορείτε σιγά-σιγά να ετοιμάζεστε και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα είναι όπως κάθε χρόνο ένα μεγάλο και χαρούμενο πάρτι! Γι’ αυτό και σήμερα θα σου δείξω πώς θα φτιάξεις με τα παιδιά μία ευφάνταστη “μηχανή εκτόξευσης” χαρτοπόλεμου και κομφετί, ιδανική για να υποδεχτείτε το 2019!

Ποια είναι, όμως, τα υλικά που θα χρειαστείς;

◊ πολύχρωμα μπαλόνια σε μικρό μέγεθος

◊ χάρτινα ρολά (από χαρτί υγείας)

◊ washi tape σε διάφορες αποχρώσεις

◊ μικρά πολύχρωμα πομ πον ή κομφετί και αστερόσκονη

Και τι θα χρειαστεί να κάνεις:

♦ Δέσε έναν κόμπο στο τελείωμα κάθε μπαλονιού (χωρίς να είναι φουσκωμένα) και έπειτα με ένα ψαλίδι κόψε την μία άκρη τους.

♦ Τέντωσε το δεμένο τμήμα (με τον κόμπο) του μπαλονιού στο ένα άνοιγμα του ρολού, ώστε να είναι σταθερό.

♦ Σε αυτό το σημείο, μπορείς να δώσεις τα ρολά στα παιδιά, ώστε να κολλήσουν εξωτερικά τις κολλητικές ταινίες στις αποχρώσεις που τους αρέσουν.

♦ Έπειτα, γεμίστε τα ρολά με τα πομ πον ή το κομφετί και την αστερόσκονη.

Τα party poppers είναι έτοιμα! Φυλάξτε τα μέχρι την Πρωτοχρονιά και όταν έρθει η ώρα, στοχεύστε τα ρολά προς τα πάνω, τραβήξτε τον κόμπο του μπαλονιού και δεκάδες πολύχρωμα κομφετί και πομ πον θα εκτοξευθούν στον αέρα!

Read More

And More