Πως θα διασκεδάσεις περισσότερο σαν γονιός στις οικογενειακές διακοπές

Αν κάνεις μια πρόχειρη σύγκριση ανάμεσα στις διακοπές που έκανες όταν ήσουν single και σε αυτές που κάνεις τώρα που έχεις παιδιά, μάλλον θα καταλήξεις στο συμπέρασμα, πως δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικές και ανέμελες. Παρόλα αυτά όμως, οι οικογενειακές διακοπές, αν και απαιτούν μεγλύτερη οργάνωση και προσπάθεια, μπορεί να είναι διασκεδαστικές και για τους γονείς.

Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, οι φετινές σου οικογενειακές διακοπές, θα είναι από τις καλύτερες τις ζωής σου…

1. Μην βιάζεσαι: Στις οικογενειακές σας διακοπές, δεν είναι ανάγκη να κάνετε συνεχώς κάτι και να είναι πάντα το πρόγραμμά σας γεμάτο με δραστηριότητες. Αυτό όπως και να ‘χει, δεν είναι πια εφικτό. Όσα πιο πολλές δραστηριότητες στριμώξεις στο καθημερινό σας πρόγραμμα, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν, να μην περάσετε καλά.

2. Εξοικονόμησε χρήματα, χρησιμοποιώντας τους πόντους που έχεις σην κάρτα σου: Είναι πολλές εκείνες οι κάρτες που προσφέρουν πόντους μαζί με τις αγορές σου. Αν έχεις μια κάρτα που προσφέρεις πόντους, εξαργυρώσιμους σε ταξίδια, τότε ήρθε η ώρα να τους εκμεταλλευτείς. Αν αγοράσεις τα αεροπορικά σας χρησιμοποιώντας τους πόντους που έχεις στην κάρτα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά που εξοικονόμησες, για να φας κάπου όμορφα με την οικογένειά σου ή για να μείνεις σε ένα καλύτερο ξενοδοχείο.

3. Μην είσαι πολύ αυστηρή με τους κανόνες: Να θυμάσαι πως είσαι διακοπές και όχι σπίτι, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να χαλαρώσεις και να μην τηρήσεις και μερικούς κανόνες. Άλλαξε το πρόγραμμα σου και κάν’ το πιο ευέλικτο. Δεν υπάρχει θέμα  αν κοιμηθείτε πιο αργά ή αν φάτε φαστ-φουντ. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις στιγμές που είστε όλοι μαζί για να ανακαλύψετε καινούρια μέρη και νέες γεύσεις και να δημιουργήσετε αναμνήσεις, χωρίς να είσαι με το ρολόι στο χέρι.

4. Να προσλάβεις μια νταντά: Οικογενειακές διακοπές δεν σημαίνει πως πρέπει να είστε όλοι μαζί 24 ώρες το 24ωρο. Πολλά ξενοδοχεία, ειδικά αυτά που είναι family-friendly, προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών, γεγονός που αν το εκμεταλευτείς θα σου δώσει την ευκαιρία να περάσεις λίγο παραπάνω χρόνο με τον σύντροφό σου. Μια άλλη λύση θα ήταν, αν ταξιδεύετε μαζί και με άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς σας ή μια άλλη οικογένεια, να τους ζητήσετε να προσέξουν εκείνοι τα παιδιά για μερικές ώρες.

5. Να ισορροπείς ανάμεσα στις δραστηριότητες για μεγάλους και στις δραστηριότητες για παιδιά: Αν το παιδί σου είναι ακόμα μωρό, τότε δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν οι δραστηριότητες που έχεις κανονίσει για το ταξίδι σας, είναι κυρίως για ενήλικες. Αν όμως, τα παιδιά σου είναι μεγαλύτερα θα πρέπει να βρεις την χρυσή τομή σε όσα κάνετε. Είναι σημαντικό να τους εξηγήσεις πως μερικά πράγματα πρέπει να τα κάνουν για να χαρεί η μαμά και ο μπαμπάς και πως μετά θα κάνετε και πράγματα που θέλουν εκείνα. Οι διακοπές είναι για όλους σας και πρέπει όλοι να περάσετε καλά.

 

Read More

And More