Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο καρότσι για το παιδί σου;

Μία από τις πρώτες αγορές που χρειάζεται να κάνει μία νέα μαμά είναι αυτή του καροτσιού. Απαραίτητο, χρηστικό, αναγκαίο. Ίσως, η διαδικασία αγοράς του να είναι λίγο αγχωτική για εσένα, γιατί θέλεις φυσικά να βρεις το κατάλληλο. Εκείνο, το οποίο θα κάνει το μικρό σου να αισθάνεται άνετα και εσένα ασφαλής. Τι πρέπει να προσέξεις, λοιπόν, πριν αποφασίσεις ποιο είναι το καλύτερο για εσένα;

 

 

Πάνω από όλα η ασφάλεια!

Πέρα από το χρώμα, το στιλ και το σχέδιο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφάλεια που παρέχει στο μωρό σου. Πώς μπορείς να το τσεκάρεις αυτό; Αν παρατηρήσεις προσεκτικά, σε κάθε καροτσάκι, υπάρχουν πιστοποιητικά ασφαλείας και ετικέτες, οι οποίες επιβεβαιώνουν αν το καρότσι που θέλεις να αγοράσεις υπακούει στα διεθνή πρότυπα και κανόνες. Μην παραλείψεις να δεις και πόσο χώρο αφήνει στο μωρό σου, γιατί όσο άνετο αισθάνεται αυτό, τόσο θα νιώθεις και εσύ.

 

Υπολόγισε το βάρος του

Μην ξεχνάς ότι το καρότσι είναι ένα εργαλείο που δεν θα χρησιμοποιήσεις μία μόνο φορά. Κάθε άλλο. Έτσι, πέρα από το μικρό σου, πρέπει να βολεύει και εσένα, αφού εσύ θα είσαι αυτή που θα αναλαμβάνει να το μεταφέρει και να το κρατάει. Πόσο εύκολο είναι να σπρώχνεις καθημερινά κάτι που σου φαίνεται βαρύ και ασήκωτο; Για αυτό, πριν πάρεις την τελική σου απόφαση, κάνε μία δοκιμή.

 

Σκέψου τις ανάγκες σου

Ακόμα, και η επιλογή του σωστού καροτσιού θέλει… διορατικότητα. Για παράδειγμα, σκέψου, μήπως χρειάζεσαι επιπλέον χώρο κάτω από το καρότσι για τα πράγματα του παιδιού σου ή ένα κάλυμμα, για τις ημέρες που ο καιρός θα είναι λίγο πιο χειμερινός. Εξάλλου, το είπαμε: θα το χρησιμοποιήσεις πολλές φορές και πρέπει να σε εξυπηρετεί σε κάθε καιρική συνθήκη.

 

Βγες από το σπίτι και ρίξε μία ματιά στο πεζοδρόμιο

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, όμως, είναι το πιο πρακτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις, πριν γυρίσεις στο σπίτι με ένα καρότσι για μωρά. Εάν ζεις σε μία περιοχή με πολύ στενά πεζοδρόμια και ακόμα πιο μικρούς δρόμους, χρειάζεσαι ένα καρότσι ελαφρύ, προκειμένου να το μετακινείς από την μία επιφάνεια στην άλλη με ευκολία και χωρίς να ταράζεις το μωρό σου που μπορεί να θέλει να πάρει ακόμα και έναν υπνάκο μέσα σε αυτό.

 

Πριν αποφασίσεις, σκέψου πολύ καλά την αναλογία αυτών που σου προσφέρει με το κόστος του

Μερικά είναι πολύ φθηνά. Μερικά κοστίζουν λίγο περισσότερο. Μην επικεντρωθείς σε αυτό. Δες τι σου προσφέρει το κάθε καρότσι και πόσο κοστολογείται αυτή η παροχή. Για παράδειγμα, μία νέα τάση θέλει η καλαθούνα του καροτσιού να αφαιρείται πανεύκολα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό και με δύο απλές κινήσεις να μετατρέπεται σε κάθισμα αυτοκινήτου. Δύο σε ένα, δηλαδή. Μήπως τελικά, αν και κοστίζει παραπάνω σε σύγκριση με το απλό, κερδίζεις περισσότερα από όσα νομίζεις;

 

Ρώτησε δύο πραγματάκια, πριν καταλήξεις

Η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά. Ακόμα, και στο καρότσι του μωρού σου. Ρώτησε κάποιον που να ξέρει για τις ρόδες που θα επιλέξεις: μερικές είναι λίγο πιο “σφιχτές” (σ.σ. θα σε δυσκολέψουν περισσότερο να στρίβεις) και μερικές, από την άλλη, που νιώθεις ότι το καρότσι θα φύγει από τα χέρια σου. Δεν το θες ούτε αυτό. Μη ξεχάσεις να ρωτήσεις και να είσαι ενημερωμένη, λοιπόν!

Read More

And More