Στερεές τροφές: Τα αξεσουάρ που χρειάζεσαι αν μόλις ξεκίνησες να τις δίνεις στο μωρό σου

Το μωρό σου συμπληρώνει σύντομα τους έξι μήνες στον κόσμο αυτό και είσαι είσαι ήρεμη, αφού πιστεύεις ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις έχουν περάσει. Υπάρχει μία ακόμη. Αρκετά σημαντική και όχι τόσο δύσκολη όσο πιστεύεις. Αρκεί να ξέρεις πώς να το κάνεις και να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα αξεσουάρ. Μιλάω στην εισαγωγή στερεών τροφών που, όπως και να το κάνεις, είναι μία πρόκληση. Για αυτό, σήμερα, μπορεί να μην μοιραζόμαστε μαζί σου τα 5 αξεσουάρ που όχι μόνο θα σου λύσουν τα χέρια, αλλά θα δεις και εσύ ότι είναι άκρως απαραίτητα για να μην πάνε οι στερεές τροφές παντού!

Αδιάβροχο χαλάκι
Δεν θα σε ξεκινήσω από το προφανές – στο αφήνω για το τέλος! Το ότι με έναν μαγικό τρόπο οι τροφές θα βρεθούν από το στόμα του μωρού σου στο πάτωμα, το γνωρίζεις. Επειδή, όμως, δεν μπορείς να καθαρίζεις το δάπεδο κάθε φορά που το μωρό σου δεν κατευθύνει την τροφή στο στοματάκι του, προτίμησε να προμηθευτείς μερικά αδιάβροχα χαλάκια (δύο, για να μπορείς να τα αλλάζεις συχνά), τα οποία θα στρώσεις κάτω από το καρεκλάκι. Ένα πέρασμα με ένα υγρό πανί αρκεί για να απομακρύνεις τα υπολείμματα των τροφών από το πάτωμα σου.

Μικρά σουπλά
Εκτός από τα σχέδια, που καλό είναι να είναι παιχνιδιάρικα και να ιντριγκάρουν το μάτι του μωρού σου, δώσε ιδιαίτερη έμφαση και στο υλικό κατασκευής τους. Στην αγορά, θα βρεις μερικά, τα οποία κρατούν στην επιφάνεια τους λεκέδες και ένα πέρασμα με υγρό πανί αρκεί για να εξαφανιστούν. 

Παγουράκι με ενσωματωμένο καλαμάκι
Μοιάζει αρκετά με το μπιμπερό, αλλά του δίνει ελευθερία κινήσεων και ένα ευχάριστο διάλειμμα από τον πειραματισμό του με τις στερεές τροφές. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί και μία ειδική θήκη, για να στερεωθεί καλύτερα πάνω στο σουπλά. Το χρειάζεσαι! Για εκείνες τις στιγμές που θα θέλει να δροσίσει το στόμα του από την απότομη εισαγωγή στερεών τροφών.

Παιδικό καρεκλάκι
Το συγκεκριμένο καρεκλάκι έχει τον τρόπο να περιορίζει τις κινήσεις του μικρού σου, κάτι, το οποίο έχεις ανάγκη, τη στιγμή που το μωρό σου θα δοκιμάζει νέες τροφές, με εντελώς διαφορετική γεύση και υφή. Για να αποφύγεις τις έντονες αντιδράσεις, αλλά και τους αμέτρητους λεκέδες, προτίμησε κάποιο στο ύψος της καρέκλας και όχι ψηλότερο.

Σαλιάρες και πετσέτες
Είναι από τα πιο βασικά αξεσουάρ που χρειάζεσαι. Για αυτό και σου το άφησα για το τέλος. Πέρα από τα κλασικά, αυτό που σου προτείνω είναι να προτιμήσεις αδιάβροχες σαλιάρες και πετσέτες, οι οποίες, με την πρώτη πλύση, καθαρίζονται ολοκληρωτικά. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More