Τα παιδικά βιβλία των διακοπών: Τι θα διαβάσει φέτος το παιδί σου;

Μπορεί ένα βιβλίο να γίνει η καλύτερη καλοκαιρινή συντροφιά του παιδιού σου; Φυσικά, αν είναι διασκεδαστικό, με ενδιαφέρουσα πλοκή, έξυπνο σενάριο, αγαπητές ήρωες και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα βιβλία που διάβαζε όλη την χρονιά για το σχολείο. Τα παρακάτω παιδικά βιβλία είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις και χρειάζεσαι τώρα!

 

Γιώργος Δ. Λεμπέσης – Ελέφαντες με τιράντες

Στους πρόποδες του όρους Πινέλο, στο μακρινό Χρωματιστάν, απλώνεται σαν πολύχρωμη θάλασσα η πεδιάδα των χρωμάτων! Εκεί ζουν οι μοναδικοί στον κόσμο ελέφαντες με τιράντες, οι ηρωικοί προστάτες των χρωμάτων ολόκληρου του πλανήτη. Ο Μπάμπου με τη δύναμη του μπλε, η Μούμου με την ταχύτητα του κόκκινου και ο Κίνγκο με τα φτερά του κίτρινου είναι πάντα έτοιμοι να σώσουν τα χρώματα από κάθε απειλή και να τα διατηρήσουν όμορφα και λαμπερά. Η περιπέτειά τους ξεκινά όταν οι ταχυδρομικές μέλισσες ενημερώνουν τους τρεις ελέφαντες με ένα μήνυμα γραμμένο σε μπανανόφλουδα πως τα χρώματα από τους κήπους του Μπογιάτι έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται.

 

20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο – Rosalba Troiano

20 κορίτσια με μεγάλα όνειρα, εκπληκτικά ταλέντα και απίστευτη δύναμη που έγιναν σπουδαίες γυναίκες! Ποιο ήταν το μυστικό αυτών των κοριτσιών; Έμαθαν να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και να ακολουθούν το πάθος που είχαν κρυμμένο στην καρδιά τους. Έπειτα, επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε να διαβάσετε τις ιστορίες τους προσεκτικά και να αναλογιστείτε τα σπουδαία κατορθώματα στη ζωή τους.

 

Βιλ Γκμέλινγκ – Καλοκαίρι στην πισίνα

Πώς βιώνει τις διακοπές της μία παρέα που αλλάζει ηλικία και συνήθειες; Το “Καλοκαίρι στην πισίνα” μιλά για μια παρέα παιδιών, για την καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους, τις συζητήσεις τους ένα καλοκαίρι, αυτό που περνούν δίπλα στην πισίνα, ένα καλοκαίρι που τα ωριμάζει, καθώς με χιούμορ προσπαθούν να προσαρμοστούν στην ηλικία τους και τα προβλήματά της.

 

Δύο ντετέκτιβ και μισός – Isaac Palmiola, Nuria Aparicio

Ο Ντιέγκο και η Τζούλια θέλουν να αποκτήσουν ένα σκυλάκι και τελικά η ευχή τους πραγματοποιείται. Την πρώτη φορά όμως που βγαίνουν βόλτα στο πάρκο κάποιος το βάζει σε έναν σάκο κι εξαφανίζεται. Αυτά είναι τα γεγονότα! Αν δεν βρουν τον Σέργουφ θα μείνουν χωρίς σκύλο και επιπλέον οι γονείς τους θα θυμώσουν πολύ!Αυτά είναι τα στοιχεία! Ο απαγωγέας έχει ένα γρήγορο αυτοκίνητο και ίσως έναν πεινασμένο κροκόδειλο… εδώ μυρίζει μυστήριο και το ταλέντο του συγγραφέα το εγγυάται.

 

Κάθριν Απλγκέιτ – Ο ένας και μοναδικός Ιβάν

Έχοντας περάσει είκοσι επτά χρόνια πίσω απ’ τους γυάλινους τοίχους του κλουβιού του σ’ ένα εμπορικό κέντρο, ο Ιβάν έχει συνηθίσει να τον παρακολουθεί ο κόσμος. Σχεδόν ποτέ δε σκέφτεται τη ζωή του στη ζούγκλα. Αντιθέτως, ο Ιβάν ασχολείται με την τηλεόραση, τους φίλους του, τη Στέλα και τον Μπομπ, και με τη ζωγραφική. Ωστόσο, όταν συναντά τη Ρούμπι, ένα ελεφαντάκι που μόλις αιχμαλωτίστηκε, αναγκάζεται να δει το σπίτι τους και την τέχνη του με νέο βλέμμα και εντελώς διαφορετική διάθεση.

 

Σουζάνα Παπαφάγου – Ο Πολυπόδαρος έχασε τα παπούτσια του! 

Ένα βιβλίο-παιχνίδι γεμάτο περίεργα πλασματάκια, αριθμούς, κρυψώνες και χρώματα, που εισάγει τα πολύ μικρά παιδιά στις έννοιες της αίσθησης του εαυτού στον χώρο ενισχύοντας παράλληλα την πίστη τους στη φιλία και στη συνεργασία. Διαβάστε και έπειτα παίξτε μαζί με το παιδί σας. Θα βοηθήσετε κι εσείς τον Πολυπόδαρο να βρει τα παπούτσια του;

 

Μαριλίζα Ποντικού-Λιγνού – Μικροί επιστήμονες

Μπορώ να εφεύρω έναν τρόπο να εξαφανίζω χρώματα; Υπάρχει τρόπος να σκαρφαλώσει το νερό αντί να πέσει κάτω; Γίνεται να εκτοξεύσω πύραυλο μέσα στο σπίτι;” ρωτάς. Παίξτε δημιουργικά κάνοντας STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) με το παιδί σας με εύκολο τρόπο. Πειράματα, κατασκευές και τρόποι ώστε να εξασκήσετε στο παιδί σας τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, απαντάμε εμείς και οι εκδόσεις Καστανιώτη.

 

Santiago Roberto –  Τα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με τους κοιμισμένους διαιτητές 

Στη Μικρή Σεβίλλη, ένα φανταστικό χωριό κοντά στη Μαδρίτη, εννιά εντεκάχρονα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, συμμαθητές στο ίδιο σχολείο και συμπαίκτες στη σχολική ομάδα επταμελούς ποδοσφαίρου, τη Σότο Άλτο, ορκίζονται να μη χωρίσουν ποτέ και να παίζουν πάντα και παντού μαζί. Ονομάζονται μυστικά «Τα Ποδοσφαιρόνια» κι αποφασίζουν να λύνουν τα προβλήματα και να εξιχνιάζουν όλοι μαζί τις περίεργες καταστάσεις που τους παρουσιάζονται. Το Διασχολικό Πρωτάθλημα τελειώνει και η Σότο Άλτο κινδυνεύει όχι μόνο να υποβιβαστεί αλλά και να καταργηθεί ως ομάδα. Ωχ! Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

 

Read More

And More