Βόλτα με το αυτοκίνητο: Συμβουλές για να μην κλάψει το μωρό

Είσαι νέα μαμά, το μωρό είναι συνέχεια στη συντροφιά σου και τώρα ετοιμάζεστε για την πρώτη σας βόλτα με το αυτοκίνητο. Για να επισκεφτείτε τους αγαπημένους σας συγγενείς, να γνωρίσετε με ασφάλεια νέα άτομα και φυσικά να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Pause. Πάντα, ελλοχεύει ο κίνδυνος το μωρό σου να βάλει τα κλάματα. Πώς θα το προλάβεις; Τι πρέπει να κάνεις για να το σταματήσεις;

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Όταν ένα μωρό ξεκινά να κλαίει τη στιγμή που μπαίνει στο αυτοκίνητο, τότε ο νόμος των πιθανοτήτων λέει πως μάλλον θα κλαίει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Για αυτό και θα πρέπει να είσαι προσεκτική στον τρόπο που θα το τοποθετήσεις στο καρεκλάκι του εξαρχής! Σε καμία περίπτωση, μην ξαπλώσεις το μωρό πάνω στις ζώνες ασφαλείας του καθίσματος, αφού αυτό αυτόματα θα του προκαλέσει αναστάτωση λόγω της άβολης θέσης της πλάτης του πάνω στους ιμάντες. Φρόντισε, λοιπόν, οι ζώνες να είναι στην άκρη και το μωρό να ακουμπήσει απευθείας στο αναπαυτικό μαξιλάρι του καθίσματος. Η τέλεια εκδρομή ξεκινά!

Τσέκαρε τη θέση
Τα βρεφικά καθίσματα, όπως ήδη γνωρίζεις, τοποθετούνται σε ύπτια στάση και αντίθετα με την φορά του αυτοκινήτου. Αυτό ισχύει τουλάχιστον μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των δύο ετών. To πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς είναι ότι πειράζουν τη θέση αυτή ανάλογα με τις εκφράσεις του μωρού τους και κάπως έτσι όλα πάνε στραβά.

Τα ρούχα τα σωστά κάνουν τη διαφορά
Μία από τις βασικότερες αιτίες που το μωρό σου μπορεί να βάλει τα κλάματα είναι η αλλαγή της θερμοκρασίας. Πριν, λοιπόν, βγείτε με το μωρό σας για την καθιερωμένη βόλτα, φρόντισε να τσεκάρεις τον καιρό, να δεις τον υδράργυρο και να το ντύσεις σωστά. Αν κάνει κρύο και θες να του βάλεις ένα λεπτό μπουφανάκι, φρόντισε να του το αφαιρέσεις πριν κάτσει στο αυτοκίνητο. Υπάρχει και σοβαρός λόγος ασφάλειας για τον οποίο τα μωρά δεν πρέπει να φορούν πανωφόρια ενώ επιβαίνουν στο αυτοκίνητο, γιατί εμποδίζουν τις ζώνες να λειτουργήσουν κατάλληλα.

Το τραγούδι… σύμμαχος σου
Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική είναι μία από τις ενδεδειγμένες λύσεις απέναντι στα ανήσυχα μωρά, ενώ μία μελέτη έχει αποδείξει πως τα μωρά που ακούν μουσική μένουν ήρεμα για διπλάσιο χρόνο από εκείνα που ακούν ομιλία ή και baby talk! Για αυτό, λοιπόν, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια playlist με νανουρίσματα ή παιδικά τραγούδια και επιπλέον, να τραγουδήσεις και εσύ παράλληλα.

Το φαγητό από πριν
Μετά το γεύμα τους, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, τα μωρά πρέπει να ρευτούν για να ανακουφιστούν.Όταν είναι, όμως, καθισμένα στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου και δέχονται αναταράξεις από την κίνησή του, η θέση τους είναι άβολη και δεν βοηθάει καθόλου σε αυτή τη διαδικασία. Για αυτό, επομένως, είναι απαραίτητο να έχουν φάει αρκετή ώρα πριν επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο, ώστε να προλάβουν να αποβάλουν τα αέρια και να νιώσουν άνετα.

 

Read More

And More