Χριστούγεννα στην Αθήνα; Ιδέες για να περάσετε υπέροχα!

Παραμονή Χριστουγέννων και είστε οικογενειακώς στην Αθήνα. Και σαν να μην έφθανε αυτό, ξέρετε ότι θα είστε και την αυριανή ημέρα και όλη την εορταστική περίοδο. Παράλληλα, το μυαλό σου πιστεύει ότι όλοι έχουν φύγει από την πόλη αυτή με πυξίδα τους χιονισμένους προορισμούς. Όμως, δε θέλω να στεναχωριέσαι. Η Αθήνα, φέτος, είναι υπέροχα στολισμένη και τα αμέτρητα λαμπιόνια της υπόσχονται να φωτίσουν κάθε ψυχή (παιδική και μη).

 

Για αυτό, αν σήμερα είσαι στην Αθήνα, σου έχω μερικές προτάσεις, για να περάσετε οικογενειακώς τα καλύτερα και πιο λαμπρά Χριστούγεννα των τελευταίων ετών. Πάρε χαρτί και σημείωσε!

 

– Τι θα έλεγες να επισκεφθείτε ένα θεματικό πάρκο; Σε όποια περιοχή και αν μένεις, είμαι σίγουρος ότι κοντά σου θα υπάρχει ένα υπέροχα στολισμένο (και χιονισμένο) Χριστουγεννιάτικο χωριό. Με ξύλινα, ζεστά σπιτάκια. Με πολλά ξωτικά να μοιράζουν γλυκά. Με τον Άι Βασίλη και τους βοηθούς του να ετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι των δώρων. Πριν από λίγες ημέρες, σου είχα ετοιμάσει ένα αναλυτικό κείμενο με τα καλύτερα θεματικά πάρκα της πόλης. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να τα θυμηθείς ξανά, να εμπνευστείς και να οργανωθείς;

– Μήπως να πάτε… Θέατρο; Το να παρακολουθείς θεατρικές παραστάσεις την παραμονή, ανήμερα, αλλά και την επομένη των Χριστουγέννων αποτελεί θεσμό. Και μία υπέροχη ιδέα για βόλτα και χαρά. Ειδικά, φέτος, που οι επιλογές είναι περισσότερες από ποτέ και οι ευκαιρίες για γέλιο έχουν αυξηθεί, ποιος μπορεί να αντισταθεί; Μεταξύ άλλων, εγώ, θα σου πρότεινα musical (όπως, για παράδειγμα, το Annie) ή μία εκπληκτική παράσταση χορού, μελωδίας και αρμονίας (“Ο Μαγικός Αυλός” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Πάντως, εγώ έκανα μία μικρή βόλτα στις θεατρικές παραγωγές και έχω καταλήξει στις καλύτερες. Μην παραλείψεις να κάνεις την έρευνα σου και να κλείσεις τα εισιτήρια για εκεί που θέλετε.

– Ένα ταξίδι στον Χριστουγεννιάτικο Παράδεισο του Κέντρου Πολιτισμού: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κάνει τα παιδάκια πάντα να χαμογελούν. Θα παίξετε, θα κάνετε μαζί καλλιτεχνικό πατινάζ, θα φάτε με θέα την Παραλιακή, θα βγάλετε τις πιο φωτεινές και εορταστικές φωτογραφίες και θα δείτε υπέροχες παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή. It’s Christmas Time!

Βόλτα στο στολισμένο Σύνταγμα, για φωτογραφίες κάτω από το Δέντρο και 3D mapping απόλαυση στη Βουλή.

Ώρα για παιδότοπο. Ανοιχτοί και τις γιορτινές ημέρες, οι πιο παιχνιδιάρικοι χώροι σε περιμένουν με ειδικά Χριστουγεννιάτικα πάρτι και φυσικά Mariah Carey, Wham και Brenda Lee στα ηχεία. Γιατί, αφού κάναμε τη βόλτα μας, τι θα έλεγες για ένα Rockin’ Around The Christmas Playhouse;

Καθίστε στον καναπέ αγκαλιά, κουκουλωθείτε με κουβερτάκια, απολαύστε τη ζεστή σας σοκολάτα και δείτε τις all-time classic Christmas ταινίες. Γιατί, τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη αφορμή για ατελείωτο Cocooning.

Ό,τι και αν κάνετε, να περάσετε μαγικά! Χρόνια Πολλά!

 

 

Read More

And More