Χριστούγεννα στο σπίτι: 10+1 ταινίες για να απολαύσετε με τα παιδιά

Ξέρω, ξέρω, ο χρόνος που περνούν τα μικρά σου μπροστά σε οθόνες είτε τηλεοπτικές, είτε του υπολογιστή, του tablet και του smartphone, θέλεις να είναι όσο πιο ελαχιστοποιημένος γίνεται! Άσε που η τηλεόραση είναι σχεδόν… ποινικοποιημένη στο σπίτι σας! Όμως, είναι Χριστούγεννα και οι γιορτές είναι ιδανικές για οικογενειακό cocooning στο ζεστό σαλόνι, πλάι στο στολισμένο δέντρο με τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν ολημερίς! Πώς, λοιπόν, μπορείς να αρνηθείς στα παιδιά τη μεγαλύτερη απόλαυση που δεν είναι άλλη από το να παρακολουθήσετε μαζί μία από τις αγαπημένες παιδικές ταινίες, που πατροπαράδοτα βλέπουμε τα Χριστούγεννα; Φυσικά, δεν μιλάμε για υπερβολές, όπως να δείτε τρεις ταινίες στη σειρά ή να τους επιτρέψεις να δουν όλο το πρόγραμμα της τηλεόρασης ή 35 DVD, αλλά πολύ απλά να γίνετε “συνένοχοι” και να ενδώσεις σε αυτό το γλυκό αίτημα!

Βλέπεις, αυτή η περίοδος είναι γεμάτη από παιδικές ταινίες, που είτε βασίζονται στη μυθολογία γύρω από τον Άγιο Βασίλη, είτε εμπνέονται από την πιο χαρούμενη και παραμυθένια γιορτή όλου του χρόνου για να πλάσουν κόσμους εντυπωσιακούς, μεγαλειώδεις και γεμάτους φαντασία! Γι’ αυτό και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις λιγάκι… πίσω και να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε αυτή την οικογενειακή διασκέδαση που ακούει στο όνομα “κινηματογράφος”!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις μερικές από τις πιο επιτυχημένες παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες και να διαλέξεις ποια ταιριάζει στην ηλικία και την ιδιοσυγκρασία του δικού σου παιδιού!

 

The Polar Express (από έξι ετών και άνω)


Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα μικρό αγόρι ξεκινάει μια μαγική περιπέτεια στο Βόρειο Πόλο, ταξιδεύοντας με το Polar Express, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει για τη φιλία, το θάρρος και το πνεύμα των Χριστουγέννων!

 

Elf (από επτά ετών και άνω)


Αφού χωρίς να το θέλει σπέρνει τον πανικό στην κοινότητα των ξωτικών, εξαιτίας της αδέξιας μορφή του, ένας άνδρας που έχει μεγαλώσει ως ξωτικό στο Βόρειο Πόλο, στέλνεται στην Αμερική για να αναζητήσει την πραγματική ταυτότητά του.

 

The Nightmare Before Christmas (από επτά ετών και άνω)


Ο Jack Skellington, ο βασιλιάς της πόλης του Halloween, ανακαλύπτει την ύπαρξη της πόλης των Χριστουγέννων, αλλά οι προσπάθειές του να φέρει τα Χριστούγεννα στη χώρα του προκαλούν τεράστια σύγχυση!

 

Home Alone (από 10 ετών και άνω)


Ένας οχτάχρονος φασαριόζος καλείται να προστατεύσει το σπίτι του από δύο ληστές, όταν κατά λάθος η οικογένειά του τον ξεχνάει πίσω, καθώς ταξιδεύει για τις γιορτές!

 

Love Actually (από 16 ετών και άνω)

Οι ζωές πέντε εντελώς διαφορετικών ζευγαριών, καθώς ασχολούνται με τις ανησυχίες τους περί αγάπης, ενώνονται με εντελώς αναπάντεχους τρόπους κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα πριν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο.

 

Frozen (από επτά ετών και άνω)


Όταν η νεαρή Elsa στέφεται βασίλισσα, χρησιμοποιεί κατά λάθος την υπερφυσική δύναμή της να μετατρέπει τα πάντα σε πάγο και άθελά της σκεπάζει την πόλη της με αιώνιο χειμώνα. Η αδερφή της,  Anna, συνεργάζεται με ένα νεαρό που κατάγεται από τα βουνά, τον παιχνιδιάρη τάρανδό του και ένα χιονάνθρωπο για να αλλάξουν τη μοίρα της βασίλισσας και της πόλης!

 

Arthur Christmas (από έξι ετών και άνω)


Ο αδέξιος γιος του Άι Βασίλη, Arthur, ξεκινάει την αποστολή του παρέα με τον πατέρα του Αγίου Νικολάου, για να παραδόσουν το σωστό δώρο σε ένα κοριτσάκι που μπέρδεψαν άθελά τους και μάλιστα σε λιγότερο από δύο ώρες!

 

Gremlins (από 15 ετών και άνω)


Ένα αγόρι κατά λάθος “σπάει” τρεις θεμελιώδεις κανόνες που αφορούν το νέο κατοικίδιό του και ελευθερώνει στην πόλη ορδές κακόβουλων μικρών τεράτων!

 

How the Grinch Stole Christmas (από οκτώ ετών και άνω)


Στα προάστια του Whoville ζει ένα πράσινο και εκδικητικό γρουσούζικο πλάσμα, το οποίο σκοπεύει να καταστρέψει τις χριστουγεννιάτικες γιορτές των κατοίκων.

 

Mary Poppins (από 10 ετών και άνω)


Στο Λονδίνο του προηγούμενου αιώνα, μια μαγική γκουβερνάντα επιστρατεύει τη μουσική και την περιπέτεια για να βοηθήσει τα δύο παραμελημένα παιδιά, τα οποία φροντίζει, ώστε να έρθουν πιο κοντά με τον απόμακρο πατέρα τους

 

Edward Scissorhands (από 16 ετών και άνω)


Ένας ευγενής νεαρός άνδρας, που αντί για χέρια έχει ψαλίδια, έρχεται σε μια νέα κοινότητα, αφότου έζησε χρόνια σε απομόνωση στον πύργο του και μαζί του φέρνει το χιόνι!

Read More

And More