Παιδικό πρωινό: Ιδέες για να το μετατρέψεις στο πιο θρεπτικό γεύμα της ημέρας!

“Άντε, αγάπη μου, σήκω να πιεις το γαλατάκι σου και να φάμε το πρωινό μας”. “Ναι, μαμά”. Κάπως έτσι, συνειδητοποίησες από πολύ μικρή ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Τώρα, που το βλέπεις από διαφορετική οπτική -αυτή της μητέρας- παρατηρείς πως η διατροφή των παιδιών είναι το άλφα και το ωμέγα για τη σωστή ανάπτυξή τους. Το πρωινό του μικρού σου θα πρέπει να το γεμίζει με ενέργεια και δύναμη, προκειμένου να έχει όρεξη να παίξει, να χοροπηδήσει στους καναπέδες, να διαβάσει και να κάνει οτιδήποτε περνά από το μυαλό του.

Γι’ αυτό, σήμερα, λέω να ρίξουμε μία ματιά σε μερικές προτάσεις που συγκεντρώσαμε, για να ετοιμάσεις στο παιδί σου ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό…

Smoothie

Η ιδανική επιλογή, για να ξεγελάσεις το μικρό σου, που δεν τρελαίνεται για φρούτα και λαχανικά και να προσφέρεις δροσιά και χρώμα στο ποτήρι του. Αναμειγνύοντας φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη από το γάλα και το γιαούρτι σε ένα γευστικά πλούσιο χυμό, έχεις όχι μόνο ένα πολύ δυναμωτικό ρόφημα, αλλά και μια εύκολη λύση που το παιδί μπορεί να απολαύσει σε δόσεις, μέχρι να δοκιμάσει και τις υπόλοιπες λιχουδιές στο τραπέζι.

Αυγά

Είναι δυνατόν να λείπει από την πρωινή σου παιδική ιεροτελεστία η πιο θρεπτική τροφή; Είτε βραστά, είτε στραπατσάδα, είτε τηγανητά και croque madame (γιατί ο ουρανίσκος του μικρού σου θέλει κάτι διαφορετικό), το μυστικό βρίσκεται στον συνδυασμό τους. Αν τα συνοδεύσεις με τυρί, γάλα και φρέσκο χυμό, τότε έχεις δημιουργήσει ένα μπουκέτο θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, το ασβέστιο, τα μεταλλικά στοιχεία και οι πολλαπλές βιταμίνες.

Pancakes από λαχανικά

Δεν μπορεί να τους αντισταθεί κανένας. Ούτε μικρός, ούτε μεγάλος. Για αυτό, τι θα έλεγες να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα από το μικρό σου, να κλείσεις την πόρτα του δωματίου του, να φορέσεις τα γάντια σου και μέσα σε δέκα λεπτά να κρύψεις όλες τις θρεπτικές ουσίες στο αγαπημένο του πρωινό snack; Δεν με πιστεύεις; Δοκίμασε τη συνταγή για Pancakes καρότου εδώ. O Bugs Bunny ξετρελάθηκε!

Kid’s Bowl = Fruits Bowl

Ποιο παιδάκι δεν αγαπάει τα ζωηρά χρώματα και τις γεύσεις που παίζουν με τον ουρανίσκο του; Τι θα έλεγες, λοιπόν, να του σερβίρεις ένα μπολ γεμάτο από καλοκαιρινά φρούτα, όπως οι κατακόκκινες φράουλες και να τα συνοδεύσεις με λίγο φυστικοβούτυρο, που και θρεπτικό είναι και όλα τα παιδιά λατρεύουν να βουτάνε το κουτάλι μέσα στη συσκευασία; Yummy & Healthy!

“Έξυπνο” γιαούρτι

Τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη. Από μόνο του το χαρακτηριστικό αυτό, την καθιστά ως το “must” συστατικό κάθε παιδικού γεύματος. Όμως, παρά τη βελούδινη υφή του, οι μικροί μας φίλοι δεν τρελαίνονται και πολύ για τη γεύση του… Πρόσθεσε λίγο μέλι, μερικές φέτες από μπανάνα (που στο κινούμενο σχέδιο τρώνε τα μαϊμουδάκια), αβοκάντο ψιλοκομμένο και όποιο άλλο φρούτο αγαπά. Έτσι, ένα απλό μπολάκι με γιαούρτι μεταμορφώνεται σε έναν παράδεισο θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών.

Δημητριακά 

Last But Not Least, ήρθε η στιγμή στο πρωινό να προστεθεί και η πιο κλασική επιλογή. Σκέψου και επίλεξε έξυπνα! Τα δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως τα τύπου bran ή από σιτάρι, θα παρέχουν στα παιδιά (και τους ενήλικες) το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων φυτικών ινών που πρέπει να προσλαμβάνουν σε ημερήσια βάση, κάτι που μόνο αμελητέο δεν το λες…

Have a nice breakfast!

Read More

And More