Παιδικό Θέατρο: 5+1 παραστάσεις με θέμα τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή. Μία γιορτή αγάπης, χαράς, θαλπωρής και ζεστασιάς. Η γιορτή της οικογένειας. Τα Χριστούγεννα, επίσης, είναι οι αγαπημένες διακοπές των μικρών μας φίλων. Και αυτό, γιατί είναι οι πρώτες του διακοπές μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα Χριστούγεννα είναι ακόμη οι ιδανικές μέρες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το μικρό σου, όπως το να πάτε θέατρο και να παρακολουθήσετε μερικές οικογενειακές παραστάσεις με σπουδαία μηνύματα. Σήμερα, λοιπόν, κόβουμε μαζί εισιτήριο σε παιδικές παραστάσεις με θέμα τα… Χριστούγεννα! 

 

Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες
Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ’ τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Ελάτε μαζί μας σ’ ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.
Πού; Θέατρο Πρόβα
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 11:30 & στις 16:00

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ
Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας πλούσιος φιλάργυρος και μίζερος άνθρωπος. Δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Ένα βράδυ τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει. Την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων θα τον επισκεφθούν τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων και θα του δείξουν τα λάθη του και τους ανθρώπους που έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο.
Πού; Πολυχώρος Πολιτισμού IDEAL
Πότε; Κάθε Κυριακή στις 12:30 & στις 15:00 και τη Δευτέρα 27/12 στις 11:30

Καλικατζαρομπελάδες
Παραμονή Χριστουγέννων, το σπίτι στολισμένο, το τζάκι αναμμένο, δίπλα ξαπλωμένη η Έλλη, η γατούλα της κυρά Μαρίας που λατρεύει αυτήν την εποχή του χρόνου και τις γιορτές. Αγωνιά αν τελικά φέτος θα γίνει το όνειρο της πραγματικότητα… Ποιο είναι το μεγάλο όνειρο της Έλλης; Μα ποιος είναι αυτός που μπαίνει από το ξεχασμένο ανοιχτό παράθυρο; Ποιος το άφησε ανοιχτό και γιατί; Αυτός, ο απρόσκλητος επισκέπτης, ποιος είναι και τι θέλει; Θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση του ονείρου της Έλλης ή θα την μπλέξει σε εκπλήξεις και μπελάδες; Τελικά ποιος είναι ο μπελάς ποιο το όνειρο, και ποια η έκπληξη;
Πού; Θέατρο Eliart
Πότε;
Τετάρτη 22/12, Πέμπτη 23/12, Τετάρτη 29/12, Πέμπτη 30/12, Τετάρτη 5/1, Πέμπτη 6/1 στις 12:00

Καρυοθραύστης
Μια Χριστουγενιατικη ιστορία για παιδιά από 3- 99 χρονών απο την θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ. Η μαγική ιστορία της Κλάρας, ένα όνειρο ή πραγματικότητα; Παραμονή Χριστουγέννων, προσμονή για το άνοιγμα των δώρων και ανάμεσα σε όλα ένας καρυοθραύστης. Η μάχη με τη βασίλισσα των ποντικιών, τα μάγια που λύθηκαν μετά τη μάχη, το απίστευτο ταξίδι στο κόσμο των ζαχαρωτών και χορός με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι!
Πού; Θέατρο BIOS
Πότε; Κυριακή στις 12:00 & στις 15:00

ΣΚΡΟΥΤΖ The Musical
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ μέσα από το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «ΣΚΡΟΥΤΖ The Musical». Από τις 17 Δεκεμβρίου, η κλασική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς έρχεται να μάς θυμίσει την αξία του πνεύματος των Χριστουγέννων, μέσα από ένα λαμπερό μιούζικαλ που θα ζεστάνει την καρδιά και την ψυχή μας. Τρυφερότητα, καλοσύνη, αγάπη, φαντασία και λίγη χρυσόσκονη… είναι τα απαραίτητα συστατικά, που θα κάνουν ακόμα και τον δύσπιστο, μίζερο και τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, να αλλάξει για πάντα!
Πού; Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Πότε; Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 20:00, Σάββατο – Κυριακή 17:00 & 20:00

Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ
Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένα παιδί που «γεννήθηκε» μια νύχτα έξω από ένα ορφανοτροφείο. Σε ηλικία 9 χρονών αναγκάζεται να εργάζεται, παρ΄ότι υποσιτίζεται. Η απόφασή του να ζητήσει λίγο φαγητό από τον μάγειρα, αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τις συνθήκες της μέχρι τότε ζωής του. Το Συμβούλιο του ορφανοτροφείου αποφασίζει να απομακρύνει τον μικρό «αντάρτη» από το άσυλο. Έτσι ο Όλιβερ «δόθηκε» ως μαθητευόμενος σ’ έναν εργολάβο κηδειών, επιβιώνοντας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Τελικά, κατορθώνει να δραπετεύσει και να φτάσει στο Λονδίνο, χωρίς στέγη και τροφή, μπλέκει με μια παρέα μικρών κλεφτών – μάγων που τους εκμεταλλεύεται ένας σκληρός ληστής. Μπλεγμένος πια και ο μικρός Όλιβερ στις ληστείες τους, συνειδητοποιεί, πως αν θέλει να ζήσει μια καλύτερη ζωή, θα πρέπει να αναζητήσει την πραγματική οικογένειά του. Η ελπίδα, επιτέλους του χαμογελά και φέρνει στο διάβα του, δύο υπέροχους ανθρώπους, που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο του Όλιβερ με την μητέρα και το παρελθόν του.
Πού; Σε διάφορα θέατρα σε όλη την Ελλάδα
Πότε; Στις 11:30 & στις 18:00 (η ημέρα καθορίζεται από τον τόπο διεξαγωγής)

 

 

Read More

And More