Πάμε θέατρο; Οι παιδικές παραστάσεις που παίζουν στην Αθήνα αυτό το μήνα

Θέατρο πριν από το σχολείο. Όχι, δεν θα πάμε να δούμε κάποια παράσταση πριν από τις οκτώ το πρωί. Απλά, θα εκμεταλλευτούμε τις λίγες ημέρες που μας απομένουν – και δύο Σαββατοκύριακα παρακαλώ – για να πάρουμε το παιδί από το χέρι και να απολαύσουμε – με την καρδιά μας – θεατρικές παραστάσεις που αυτό τον μήνα κάνουν τη δική τους στάση στην Αθήνα. Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και εν τέλει διαλέξαμε τις αγαπημένες μας. Take a look!

Μάγια, Η Μέλισσα
Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν…. σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες; Ο σοφός Φλιπ η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των φίλων της; Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη; Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα ένα μαγευτικό show με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, ξυλοπόδαρους και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής ζωντανεύει απόψε στο “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Αχαρνές)” και αύριο στο Κηποθέατρο Παπάγου. Στις 20:30

 

Στρουμφάκια, Επιχείρηση: Στρουμφίτα
Μια ήσυχη μέρα ξημερώνει στο Στρουμφοχωριό. Ήσυχη; Όοοοχι και τόσο. Ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης, ο Προκόπης, ο Ντορεμί και ο Σπιρτούλης αφού έχουν κάνει την πρωινή τους γυμναστική με τις οδηγίες του Μπαμπαστρούμφ, πιάνουν τα στρουμφοσκουπάκια τους και αρχίζουν το καθάρισμα του Στρουμφοχωριού. Σε ένα σκοτεινό κάστρο εκεί κοντά ο φοβερός Δρακουμέλ και η αγαπημένη του Ψιψινέλ έχουν ετοιμάσει ένα τρομερό σχέδιο για να πιάσουν επιτέλους τα «μικρά απαίσια Στρουμφάκια». Ποιός θα τους βοηθήσει να το πραγματοποιήσουν και ποιά είναι στην πραγματικότητα η Στρουμφίτα; Θα καταφέρουν άραγε τα Στρουμφάκια να ξεφύγουν; Η απάντηση αυτή τη Δευτέρα (6/9) στο Λαύριο. Στις 20:00.

Ο Ραφτάκος των Λέξεων
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες soldout παραστάσεις με το έργο “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε καλοκαιρινή περιοδεία, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζει για λίγες ακόμα παραστάσεις την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά. Σημείωσε τις ημερομηνίες:

  • 6/9 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ) στις 6.30μμ
  • 8/9 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΛΕΡΥ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ) στις 6.30μμ
  • 10/9 ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (δίπλα στη Μονή Καισαριανής) στις 6.00μμ
  • 11/9 ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (δίπλα στη Μονή Καισαριανής) στις 6.00μμ
  • 12/9 MODUS VIVENDI BY KRATEROS KATSOULIS (Βριλήσσια) στις 11.00πμ
  • 17/9 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ) στις 6.30μμ
  • 19/9 MODUS VIVENDI BY KRATEROS KATSOULIS (Βριλήσσια) στις 11.00πμ
  • 19/9 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΛΕΡΥ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ) στις 6.30μμ
  • 24/9 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ) στις 6.30μμ
  • 25/9 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΛΕΡΥ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ) στις 6.30μμ
  • 26/9 MODUS VIVENDI BY KRATEROS KATSOULIS (Βριλήσσια) στις 11.00πμ
  • 26/9 ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (δίπλα στη Μονή Καισαριανής) στις 6.00μμ

Το Όνειρο του Σκιάχτρου, του Ευγένιου Τριβιζά
Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών! Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο που μας πείθει ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να γίνει πουλί, να απογειωθεί και να φτερουγίσει στα ουράνια, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ανατέλλει ο ήλιος της ελευθερίας. Μην το χάσετε! Σήμερα (3/9) στη Σαρωνίδα. Στις 21:15. 

Ο Παπουτσωμένος Γάτος
Η πιο διαδραστική παιδική παράσταση, επιστρέφει για 7ο χρόνο ,στον ανοιχτό κήπο του Χυτηρίου στο Γκάζι!
Το γνωστό σε όλους παραμύθι ‘’Ο Παπουτσωμένος Γάτος’’, ζωντανεύει κάθε Σάββατο στις 16:00, στον μαγικό κήπο του Θεάτρου Χυτήριο στο Γκάζι. Ο πιο γοητευτικός γάτος όλων των παραμυθιών βοηθά το φτωχό αφεντικό του να γίνει ένας μεγάλος Βασιλιάς. Μέσα από παιχνίδια, χορό και την συμμετοχή των παιδιών ο σκανταλιάρης γάτος γίνεται αχτύπητο δίδυμο με το αφεντικό του και αναστατώνουν ένα ολόκληρο χωριό. Έλα μαζί με την μαμά και τον μπαμπά σου, στον κήπο του Θεάτρου Χυτήριο να βοηθήσεις το πιο διασκεδαστικό θεατρικό δίδυμο, να κυνηγήσεις ροζ λαγούς, στρουθοκαμήλους και να χορέψεις όσο ποτέ.

 

Read More

And More