Πάμε θέατρο; Οι παιδικές παραστάσεις το φετινού καλοκαιριού

Τα καλοκαιρινά βράδια “κρύβουν” στιγμές χαλάρωσης και γέλιου. Τα αγαπάτε. Τόσο εσύ, όσο και το μικρό σου. Γιατί, ξέρετε ότι ακόμα και αν δεν έχετε προγραμματίσει κάτι πάντα κάτι ευφάνταστο και δημιουργικό υπάρχει στον ορίζοντα. Τι θα έλεγες να κλείσετε το εισιτήριο σας και να παρακολουθήσετε μαζί μία παιδική θεατρική παράσταση υπό το φως του θερινού φεγγαριού; Αυτές είναι οι φετινές μας προτάσεις

 

“Μόγλης – Το Βιβλίο της Ζούγκλας”
Το γνωστό σε όλους παραμύθι, “Μόγλης – Το Βιβλίο της Ζούγκλας”, ζωντανεύει κάθε Τετάρτη στις 18:30, στον μαγικό κήπο του Θεάτρου Χυτήριο στο Γκάζι, ο οποίος μεταμορφώνεται σε μία υπέροχη ζούγκλα για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους σε ένα καλοκαιρινό πάρτι γεμάτο εκπλήξεις, τραγούδι και χορό! Στη μυστηριώδη ζούγκλα της μακρινής Ινδίας ζει ένα μικρό αγόρι που το λένε Μόγλη, μαζί με τον μαύρο πάνθηρα Μπακίρα και την αρκούδα Μπαλού, θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον κακό τίγρη Σερ Καν και τον πελώριο πύθωνα Κίσσα;

 

“Η Ιστορία Ενός Μονόφθαλμου”
O Κύκλωπας Πολύφημος – που στην παράσταση εμφανίζεται με τη μορφή μίας γιγάντιας μαριονέτας – διηγείται στην αγαπημένη του Γαλάτεια τη συνάντηση του με τον πολυμήχανο Οδυσσέα, και όπως εμείς ακούμε την ιστορία του, ο μονόφθαλμος ήρωας την ξαναζεί όλη από την αρχή! Με αυτό τον τρόπο, μεταφερόμαστε νοερά στον κόσμο του μύθου! Ο θίασος αποτελείται από ηθοποιούς και μουσικούς που δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα σκηνική συνθήκη αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, η οποία εμπεριέχει χορό, ζωντανή μουσική και τραγούδι! Γύρω από τον Οδυσσέα περιστρέφονται, από τους συντρόφους του στην μακρόχρονη περιπέτειά του μέχρι τα κριάρια του Κύκλωπα, συνθέτοντας μία πρωτότυπη απεικόνιση της ιστορίας του Κύκλωπα Πολύφημου και του πολυμήχανου Οδυσσέα την οποία όλοι γνωρίζουμε. Βρες την ημερομηνία που παίζει στην πόλη σου και… πέρασε όνειρο με το μικρό σου!

 

“Γύρω Γύρω… Μήνες”
Μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, που αλλάζει, όπως αλλάζουν οι εποχές, με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα, τραγούδια και παιχνίδια, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών. Η κυρά Καλή συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες, ζει την κάθε εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Κλείστε το εισιτήριο σας, είτε για τις 17 είτε για τις 25 του μήνα και περάστε μία υπέροχη καλλιτεχνική βραδιά στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.  

 

“Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα Ζώα του Δάσους”
Ένα κορίτσι με αγνή καρδιά θα πέσει στην παγίδα του πονηρού Λύκου, που για να την ξεγελάσει θα ντυθεί Μέλισσα. Η μικρή μας θα βρεθεί χαμένη μέσα στο δάσος. Εκεί θα συναντήσει όλα τα ζώα του δάσους. Τον Ρούλη τον Ελεφαντούλη, έναν πολύ αστείο Γαϊδαράκο και πολλά άλλα ζώα, όπου με την βοήθειά τους, αλλά κυρίως με την συμμετοχή των μικρών θεατών, θα καταφέρει να φτάσει στο σπιτάκι της αγαπημένης της γιαγιάς. Εκεί όμως θα την περιμένει μια άσχημη έκπληξη… Τότε η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια θα επικαλεστεί την βοήθεια των παιδιών για να κερδίσει τον πονηρό και πεινασμένο Λύκο. Το κλασικό παραμύθι που μεγάλωσε γενιές και γενιές αποκτά ξανά ζωή κάθε Παρασκευή στις 18:30 στο Θέατρο Χυτήριο.

 

“Το Ασχημόπαπο”
Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα ο Φώτης Σπύρος, ο Νίκος Χρηστίδης και η Ξανθή Ταβουλαρέα ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια παράσταση για τη διαφορετικότητα, την αυτογνωσία, τη δύναμη να ξεπερνάς τις δυσκολίες, να προχωράς και να ξαναβρίσκεις την κρυμμένη δύναμη του εαυτού σου. Η παράσταση τοποθετεί την πασίγνωστη ιστορία στη μακρινή, άγνωστη ήπειρο της Αφρικής, με τις ιδιαίτερες λικνιστικές μουσικές, τα έντονα χρώματα, τα υπέροχα παραδείσια πουλιά που μιλάνε ενώ ακούγονται οι βρυχηθμοί των άγριων ζώων την ώρα που πλησιάζουν στις τροπικές λίμνες της για να ξεδιψάσουν.

 

Read More

And More