Πάμε θέατρο: “ Τουραντό, η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας”

Μαμά θέλω θέατρο την Κυριακή!
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου αρχίζει η θεατρική παράσταση “Τουραντό, η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας” όπου θα διασκεδάσει το κάθε παιδάκι! Εκτός από το ότι θα γελάσετε, το συγκεκριμένο έργο έχει να σας διδάξει ότι στη ζωή πρέπει να έχετε στόχους. Αυτό πρέπει να το μάθει ένα παιδί από μικρή ηλικία ώστε να μπορεί να το εφαρμόσει στη ζωή του.
Μαμά… άκου!
Πρόκειται για το περίφημο θεατρικό έργο του Κάρλο Γκότσι που έγινε γνωστό από την ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι, σε μια έξοχη θεατρική διασκευή για παιδιά από τον εξαιρετικό στο είδος, Γιάννη Καλαντζόπουλο, μουσική του Δημήτρη Λέκκα και σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαευσταθίου.

The story…
Η σκληρόκαρδη Τουραντό, πριγκίπισσα της Κίνας, θα πάρει για άντρα της όποιον απαντήσει σωστά σε τρία μυστηριώδη αινίγματα που θα του βάλει. Ο νόμος λέει ότι όποιος τα καταφέρει, θα πάρει για γυναίκα του την Τουραντό. Αλλιώς, τιμωρείται. Με φόντο την εξωτική Κίνα και το παλάτι του πατέρα της, του Αυτοκράτορα Αλτούμ, διαδραματίζονται οι πιο κωμικές καταστάσεις. Οι μηχανορραφίες του Πανταλόνε και οι γκάφες της πρωθυπουργού Ταρτάλια, ο κωμικός χορός των νάνων αλλά και του κινέζικου αυτοκρατορικού Δράκοντα. Μας μαγεύουν η ομορφιά και η εξυπνάδα της Τουραντό αλλά και η συγκινητική αξιοπρέπεια και υπομονή της πιστής της σκλάβας, Αδέλμα. Τέλος, η εμφάνιση ενός μυστηριώδη ξένου, του Καλάφ, έρχεται να ανατρέψει την ιστορία και να οδηγήσει σε αναπάντεχες αποκαλύψεις , αλλά και να μας διδάξει ότι στη ζωή μας πρέπει να έχουμε στόχους. Να παλεύουμε για κάποιον όμορφο σκοπό για κάποιο ιδανικό. Έτσι της δίνουμε ουσία και νόημα. Τότε μόνο μπορούμε να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια και να καταφέρνουμε τα πάντα!!
Οι παραστάσεις που θα ξεκινήσουν στις 9 Οκτωβρίου, θα συνεχιστούν όλο τον χειμώνα κάθε Κυριακή ως και την Κυριακή των Βαΐων στο θέατρο “Αλέκος Αλεξανδράκης”, θίασος “Αδράχτι”.
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) :
Ζωή Αβραμίδου, Μανώλης Καζαμίας, Δέσποινα Μακρή,
Γιώργος Παπαευσταθίου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Χριστίνα Σιμιτζή
Περισσότερες πληροφορίες!
Ώρα έναρξης: 11. 15 & 15.00
Τιμή εισιτηρίου: €14 τα δυο άτομα
Διάρκεια παράστασης: 90’
Τηλέφωνα για πληροφορίες & κρατήσεις: 210 8848126 & 6946 209999
Διεύθυνση: Κυψέλης 54, Αθήνα

Read More

And More