Πώς θα κάνεις το παιδί σου να ξυπνά (ξανά) νωρίς;

Τα σχολεία ξεκίνησαν ξανά! Και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο ετούτο, είτε θα περιμένεις το παιδάκι σου να επιστρέψει από το σχολείο, είτε εκείνο θα περιμένει (μανιωδώς) να ακούσει το τελευταίο κουδούνι και να γυρίσει κουρασμένο στο σπίτι. Όμως, τα δύσκολα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα. Σήμερα το πρωί. Τη στιγμή, που πριν καν οι ακτίνες του ήλιου περάσουν από τα μισόκλειστα παντζούρια, εσύ έπρεπε να είχες ξυπνήσει. Και μαζί με εσένα και το παιδάκι σου, αφού η πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν (και είναι) γεγονός. 

Ναι, η όλη κατάσταση (που είχε μπει σε μία υπέροχη παύση για δεκαπέντε ημέρες) επέστρεψε και επισήμως στη ζωή σου. Και, άντε αυτή η εβδομάδα είναι μισή (και υπέροχη). Από Δευτέρα, όμως, τι θα γίνει; Πώς το πιτσιρίκι σου θα ξυπνά στην ώρα του; Γιατί, ένα ξυπνητήρι είναι λίγο… Πολύ λίγο…

 

Σου έχω μερικά tips, για να ξυπνάει στην ώρα του (γιατί και αυτό είναι σημαντικό)

 

– Εφαρμόζουμε και υιοθετούμε ένα πρόγραμμα ύπνου. Αν τη μία ημέρα κοιμηθεί στις οκτώ, την άλλη στις εννιά και την επόμενη στις 12 (Σαββατοκύριακο έρχεται, δε θέλω να το ξεχνάς), δε θα δεις κανένα αποτέλεσμα. Για αυτό, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις από απόψε να το πείθεις να κοιμηθεί όλο και νωρίτερα. Έτσι, σιγά-σιγά (μέχρι την Κυριακή το βράδυ, όχι πιο μετά), θα επανέλθει στο ωράριο που είχε πριν ο Άι Βασίλης του φέρει το δώρο.

– Ετοιμάστε μαζί από το βράδυ το κολατσιό και την τσάντα του. Θα γλιτώσεις χρόνο το πρωί και θα είσαι βέβαιη ότι δε θα ξεχάσει να πάρει την… κασετίνα του μαζί. Επίσης, αν τα αφήσεις, έστω και μία φορά, για το πρωί, ετοιμάσου, η μία να γίνουν δύο, τρεις και έπεται συνέχεια.

– Το ρολόι στο δωμάτιο του… δέκα λεπτά μπροστά. “Και τι θα αλλάξει;” ρωτάς. “Πολλά” απαντώ. Αυτό πίστεψέ με θα σε σώσει. Μέσα στην πρωινή βιασύνη (με το μάτι να μην έχει ακόμα ανοίξει) τα δέκα λεπτά που θα κερδίσεις, είναι αιώνας ολόκληρος.

– Πρόσθεσε στο πρωινό μία λιχουδιά που αγαπά. Έχοντας στο μυαλό του το δελεαστικό αυτό snack, να είσαι ήρεμη ότι θα ξυπνήσει πριν καν ακουστεί το ξυπνητήρι για πρώτη φορά. Μπορεί και να έρθει πάνω από το κρεβάτι σου, για να σε κάνει να του φτιάξεις νωρίτερα!

– Ας βεβαιωθούμε ότι κοιμάται αρκετές ώρες. Και, όταν λέτε “Καληνύχτα” κλείνει πράγματι τα ματάκια του. Γιατί, διαφορετικά, και δε θα ξυπνά και θα υπολειτουργεί όλη την ημέρα.

– Μην το ξυπνήσεις απότομα, ακόμα και την πρώτη φορά που δε θα έχει ετοιμαστεί στην ώρα του. Φιλικά και με αγάπη και σε καμία περίπτωση επιθετικά, γιατί τότε θα δεις αποτέλεσμα αντίθετα και διαφορετικά.

– Κάνε το ξύπνημα… παιχνίδι, στο οποίο, εκείνος που θα σηκωθεί πρώτος, θα φάει γλυκάκι μετά το μεσημεριανό. Και, τρεχάτε ποδαράκια μου!

Read More

And More