Πρωτομαγιά: 5 παιχνιδιάρικοι τρόποι να την γιορτάσεις με το παιδί σου

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη γιορτή των λουλουδιών! Η Πρωτομαγιά είναι μόλις μερικές ανάσες μακριά, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και (ναι!) αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι αφιερωμένο στα… λουλούδια. Άλλωστε, είναι η γιορτή τους! Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με το παιδί σου; Αν όχι, τότε εδώ θα βρεις μερικές ιδέες που θα το ενθουσιάσουν!

Ώρα για μία βόλτα
Ακόμα και αν δεν μένεις στην εξοχή και έχεις… ξεμείνει – λόγω των μέτρων προστασίας – στην πόλη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς έναν μοναδικό περίπατο στα άλση της πόλης και τους κρυμμένους πράσινους κήπους της. Μην ξεχάσεις την μάσκα και φυσικά το σωστό sms!

Πρωτομαγιά χωρίς στεφάνι δεν γίνεται!
Το πιο κλασικό έθιμο της ημέρας δίνει άλλο άρωμα στην ημέρα των λουλουδιών. Γεννά ανθηρά συναισθήματα. Δείξε στο παιδί πώς θα «δέσει» τα λουλουδάκια, ώστε να μπορέσει να φορέσει στο κεφάλι του τη δημιουργία του! Μετά το πέρας της Πρωτομαγιάς, μην πετάξετε το στεφάνι, κρεμάστε το στην πόρτα ώστε να το βλέπετε και τις επόμενες ημέρες! Όμως, ποια υλικά θα χρειαστείς;

  • Ένα ξύλινο στεφάνι
  • Υφασμάτινα ή φρέσκα λουλούδια
  • Μερικές πεταλούδες ή πασχαλίτσες
  • Πιστόλι κόλλας ή απλή κόλλα
  • Λίγη κορδέλα ή σπάγκο

Για να αισθάνεσαι ασφαλής, μπορείς να βρεις μερικά βιντεάκια στο YouTube ή στο Instagram και να ακολουθήσεις τη διαδικασία βήμα – βήμα. Μπορείς να φτιάξεις ένα πιο μικρό και για το κεφάλι του μικρού σου.

Μετά το στεφάνι, έρχεται το μπουκέτο λουλουδιών
Αν δε θέλεις να ζοριστείς και φοβάσαι μήπως κάτι πάει στραβά, μπορείς, αντί για στεφάνι, να τοποθετήσεις στο σαλόνι σου, ένα μπουκέτα γεμάτο από φρέσκα λουλούδια. Τα φυτώρια είναι ακόμη ανοιχτά και τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να δώσεις στο σπίτι σου ξεχωριστό άρωμα. Αφού επιλέξεις τα αγαπημένα σου, τι μπορείς να κάνεις, για να τα εντάξεις σωστά στο ανθοδοχείο σου;

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά τα κλωνάρια, μαζί με το μικρό σου.
  • Σπας τις άκρες των κλωναριών.
  • Σταθεροποιείς μαζί με το μικρό σου, το μπουκέτο σας.
  • Γεμίζεις το ανθοδοχείο (όχι μέχρι πάνω) με φρέσκο χλιαρό νερό.
  • Ρίχνεις ένα μικρό κέρμα μέσα. Με αυτό τον τρόπο, το νερό θα παραμείνει καθαρό και τα λουλούδια φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Οι ταινίες των… λουλουδιών!
Αφού ολοκληρώσετε τις παραπάνω διαδικασίες, τι θα έλεγες να ξεκουραστείτε στον καναπέ και να “ταξιδέψετε” σε καταπράσινα μέρη, μαζί με το μικρό σου; Οι προτάσεις μας:

  • “The First Of May”: Μία συγκινητική (και κλασική πλέον) ιστορία, για ένα παιδί που βιώνει την προσωπική του Άνοιξη, όταν μία οικογένεια αποφασίζει να το υιοθετήσει.
  • “Lilo & Stich 2”: Το αγαπημένο μπλε ιπποποταμάκι και η Χαβανέζα φίλη του φορούν το στεφάνι τους και ετοιμάζονται για… πράσινες περιπέτειες.

Ζωγραφίζοντας… λουλούδια
Είτε επιλέξεις ένα βιβλίο με έτοιμα σχέδια, είτε αφήσεις το μικρό σου να εκδηλώσει τη δημιουργικότητα του, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσει και το δωμάτιο θα γεμίσει με δικές του ζωγραφιές.

Read More

And More