Στείλε την απορία σου: Ο,παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά!

Ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, πιστός στο ραντεβού του απαντά στις ερωτήσεις των γονιών κάθε εβδομάδα. Εσύ έθεσες τις απορίες σου. Εμείς, τις καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να τον ρωτήσεις, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

 

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας! Έχω ένα μωράκι 3 μηνών. Έχει έντονους κολικούς και πολλά αέρια. Της είχαμε δώσει το novalac ar digest, γιατί όταν έτρωγε έκανε εμετό με το sanilac και πολλές φορές έκλαιγε την ώρα που έτρωγε. Ηρέμησε αρκετά, αλλά έχει ξεκινήσει πάλι να κλαίει, όχι, όμως, σε όλα τα γεύματα. Μας είπαν μήπως έχει αλλεργία και της φέρνει πολλά αέρια. Μας πρότειναν το novalac allernova. Ποια είναι η γνώμη σας; Ούτε ξηροδερμία έχει και τα κακά της είναι μια πάστα μια πιο υδαρή.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, πριν πάρεις κάποια άλλη απόφαση να κάνεις ένα υπερηχογράφημα οισοφάγου-στομάχου μετά από 3 ώρες νηστείας. Την στιγμή που θα ξεκινήσει να τρώει, να γίνει το υπερηχογράφημα. Θα μελετηθεί το μήκος του οισοφάγου, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η ανατομική κατάσταση των νεφρών. Έτσι, θα ξέρεις τι έχει το μωρό σου και θα δώσεις τη σωστή θεραπεία χωρίς αυτοσχεδιασμούς. Το υπερηχογράφημα πρέπει να γίνει από πολύ έμπειρο ακτινολόγο για παιδιά.

⇒ Ερώτηση:

Καλημέρα σας! Επειδή θηλάζω, έχω παρατηρήσει ότι η ποσότητα έχει μειωθεί και το μωρό πλέον δεν χορταίνει. Μου πρότειναν το cilroton για να έχω αύξηση της ποσότητας. Θα επηρεάσει αυτό σε κάτι το μωρό;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, δεν συμφωνώ στο να πάρεις φάρμακο, ενώ θηλάζεις. Η παραγωγή του μητρικού γάλακτος είναι μια φυσιολογική και φυσική διαδικασία, ενώ τα φάρμακα που περνούν μέσω του γάλακτος στο μωρό μπορεί να προκαλέσουν μικρές ή μεγάλες βλάβες στην υγεία του.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα κύριε Μαζάνη! Ο γιος μου είναι 6 ετών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πρέπει να του κάνω το εμβόλιο κατά της γρίπης, τώρα που ο καιρός είναι τσουχτερός. Ποια η άποψη σας;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, εννοείται ότι κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης θα προστατέψεις τον γιο σου έναντι της γρίπης. Οι οδηγίες είναι ότι όλα τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα γιατρέ. Έχω ένα κοριτσάκι 14,5 μηνών και 10,9 κιλά. Κάναμε αιματολογικό έλεγχο και έδειξε σίδηρο αίματος 21, Φεριτίνη 5 και αιματοκρίτη 35,2. Η γιατρός μας σύστησε σταγόνες hemafer 10 πρωί και 10 βράδυ. Η μικρή τρώει κανονικά τα γεύματα της, αλλά ακόμα θηλάζει πρωί και βράδυ και μέσα στην ημέρα για να κοιμηθεί. Πόσες ώρες πρέπει να έχουν απόσταση οι σταγόνες; Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση, γιατί μας είπε πως μιάμιση ώρα πριν και μετά δεν πρέπει να θηλάσει κ η μικρή δυσκολεύεται κυρίως το βράδυ.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, καλό θα είναι το στομάχι να είναι άδειο από φαγητό. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Από κει και πέρα, αν κάποιες φόρες δεν είναι εφικτό, δε σημαίνει ότι η θεραπεία θα αποτύχει. Λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη μας ότι πρόκειται για παιδιά και δεν είναι εφικτό να ακολουθήσουμε την θεραπεία, ιδιαίτερα, όταν πρόκειται να την κάνει για αρκετούς μήνες. Συμπερασματικά, προσπάθησε να το κάνεις όσο γίνεται καλύτερα και στον επόμενο αιματολογικό έλεγχο θα διαπιστώσεις αν οι τιμές του σιδήρου θα βελτιωθούν.

⇒ Ερώτηση:

Γιατρέ μου, Καλησπέρα. Το μωρό μου είναι 20 μηνών. Πίνει το γαλατάκι του στις 11 το βράδυ και μετά ξυπνά 3 την νύχτα. Μετά, ξανά στις 6 – 7. Τι μπορώ να κάνω, για να κόψει αυτή τη συνήθεια;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, μία καλή μέθοδος είναι, όταν θα ξυπνήσει στις 3, να το καθυστερήσεις μέχρι 3 και 15 για τρεις –  τέσσερις νύχτες και μετά, όταν το μάθει να το κάνεις 3 και 30, μετά 3 και 45 κλπ μέχρι σταδιακά να αλλάξει το βιολογικό του ρολόι.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡ. ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΑΝΗ; ΚΑΝ’ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Read More

And More