Στείλε την ερώτηση σου και ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, θα σου απαντήσει!

Όπως κάθε Σάββατο, έτσι και αυτό, ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά στις δικές σου ερωτήσεις. Στις απορίες που σου δημιουργούνται όσο το παιδί σου μεγαλώνει. Εσύ έστειλες τα ερωτήματα σου. Εμείς τα καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν κάτι σε προβληματίζει, μπορείς να στείλεις το μήνυμα σου στο: mazanis@tlife.gr και ο οικογενειακός μας γιατρός θα σου απαντήσει!

⇒ Ερώτηση:

Γεια σας! Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και είχε πυρετό για 3 μέρες. Έτσι, το πήγα στο Νοσοκομείο εκεί ένας γιατρός μου είπε ότι η πρόσθια πηγή αρχίζει και κλείνει, καθώς και ότι πρέπει να κλείσω ένα ραντεβού στον νευρολόγο, γιατί δεν είναι λογικό να κλείσει τόσο γρήγορα. Αξίζει να αναφέρω ότι ήμουν έγκυος σε δίδυμα. Ποια είναι η γνώμη σας;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, η πρόσθια πηγή κανονικά κλείνει απο 12 μηνών και μετά. Το αργότερο μέχρι 2 χρονών. Αν αυτό συμβαίνει σε τόσο μικρή ηλικία, μπορεί και να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Καλό είναι, λοιπόν, να γίνουν μερικές εξετάσεις, όπως απο νευρολόγο, ενδοκρινολόγο κλπ.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας! Ο μικρός μου είναι 2,5 ετών. Έχει κρεατάκια, με αποτέλεσμα το βράδυ να δυσκολεύεται η αναπνοή του και να ζορίζεται στον ύπνο. Τι μπορούμε να κάνουμε;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, θα πρέπει να το δει ένας ωτορινολαρυγγολόγος για παιδιά και να γίνουν ειδικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν πραγματικά υπάρχουν αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια) , σε τι βαθμό είναι η απόφραξη, ώστε να αποφασιστεί αν πρέπει να γίνει χειρουργική αφαίρεση ή να περιμένετε ακόμη.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα γιατρέ, έχω ένα μωρό 9 μηνών. Η ερώτηση μου αφορά το βακτήριο του πυλωρού (ελικοβακτηρίδιο). Έχει ο πατέρας μου και από όσα έχω διαβάσει είναι μεταδοτικό. Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι το μωρό; Χρειάζεται κάποιος έλεγχος; Ποια σημάδια μπορεί να είναι ανησυχητικά;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, αυτό το μικρόβιο μεταδίδεται απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα συμπτώματα θα είναι πεπτικές διαταραχές, όπως ανησυχία απο καούρες, τάση για εμετό και άλλα. Αν δεν υπάρχουν συμπτώματα, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε καμία εξέταση προς το παρόν.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας, γιατρέ! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζετε κάποια τεχνική για να σταματήσει η κόρη μου να βάζει συνέχεια το χέρι της στόμα. Είναι 4 ετών και το κάνει συνέχεια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, αν κάνει πιπίλα, η μόνη μέθοδος είναι για ένα διάστημα να της βγάζετε το χέρι συνέχεια απο το στόμα, ώστε να κάνει ένα είδος “αποτοξίνωσης” απο αυτή την κακιά συνήθεια. Το πιπίλισμα την βοηθάει να ηρεμεί, επειδή εκκρίνονται ορμόνες χαράς και ηρεμίας. Αν την εμποδίζετε, σιγά – σιγά θα απεξαρτηθεί απο αυτή την συνήθεια.

⇒ Ερώτηση:

Γιατρέ, Καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω για τον νεογέννητο γιο μου που είναι 21 ημερών. Εδώ και μια εβδομάδα έχει μία βραχνάδα στη φωνή, στο κλάμα του. Τι να κάνω; Μήπως κρύωσε;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητες φωνητικές χορδές και μπορεί μετά απο κλάμα ή φωνές να παθαίνουν οίδημα και να βραχνιάσει η φωνή τους. Η μόνη λύση είναι να αποφεύγετε να κουράζει τις φωνητικές χορδές, τουλάχιστον για ένα διάστημα, μέχρι να ωριμάσουν.

Υ.Γ. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μπορείς να στείλεις την ερώτηση σου εδώ: mazanis@tlife.gr και ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης θα σου απαντήσει!

Read More

And More