Στείλε την ερώτηση σου: Ο, παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά!

Αυτή η εβδομάδα ξεκινά λίγο διαφορετικά. Εμείς μένουμε σπίτι και ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά στις ερωτήσεις των γονιών. Εσύ έθεσες τις απορίες σου. Εμείς, τις καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να τον ρωτήσεις, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

 

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα. Υπάρχουν παιδιά που νοσούν αυτή την περίοδο, αλλά δεν πηγαίνουν στον γιατρό γιατί δεν έχουν υψηλό πυρετό. Μετά το τέλος των συμπτωμάτων επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους, όπως έχει διαμορφωθεί αυτή. Πώς θα ξέρω αν πέρασαν μια απλή ίωση ή τον κορονοιό;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, νομίζω πως άδικα ανησυχείς. Από την στιγμή που τα παιδιά θεραπεύτηκαν, δεν έχει σημασία αν είχαν την μια ή την άλλη ίωση. Μετά το πέρας της αρρώστιας τους, δεν μεταδίδουν σε άλλα παιδιά. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να σε ικανοποιεί.

⇒ Ερώτηση:

Γιατρέ γεια σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός για τα παιδάκια μας και ειδικά για τα μικρά βρεφάκια, δεδομένου ότι τα τελευταία δεν έχουν κάνει καν τα πρώτα εμβόλια. Είμαι νέα μανούλα μιας μικρής 4 μηνών και η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ αρκετά. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, με τα μέχρι τώρα στατιστικά δεδομένα, τα παιδιά κάτω από 9 ετών δύσκολα θα νοσήσουν. Υπολογίζεται ότι θα κολλήσουν 0,9 παιδιά στα 100 κρούσματα. Δηλαδή ούτε ένα στα εκατό. Επίσης, μέχρι τώρα κανένα παιδί κάτω από 9 ετών δεν έχει χάσει την ζωή του. Επομένως, μπορείς να ηρεμήσεις και να τηρείς τους γενικούς κανόνες καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για να μειωθούν οι πιθανότητες να μολυνθεί το μωρό σου γενικά από κάθε μολυσματική νόσο.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας γιατρέ. Έχω δύο παιδιά 10 και 3 ετών αντίστοιχα. Αγόρια και τα δύο.Το μεγάλο έφερε μια ίωση με πυρετό, πονόλαιμο και βήχα. Έγινε καλά μετά από μια εβδομάδα. Μετά από μια μέρα, κολλάει το μικρό. Είχε τρεις μέρες πυρετό με πονόλαιμο, τελειώνει ο πυρετός και μένει ο πονόλαιμος. Όσο ήταν άρρωστο, του έδινα αλγκοφρέν και είχε δέκατα με βήχα. Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί συνεχίζει να έχει βήχα, αφού τελείωσε η ίωση.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, μερικές φορές, κατά την διάρκεια της ανάρρωσης, μπορεί να παρουσιάζονται δέκατα μέχρι να τελειώσει η αρρώστια. Αν, όμως, συνεχίζεται για αρκετές μέρες, μπορεί να σημαίνει ότι έχει κολλήσει κάτι καινούργιο και γι’ αυτό θα πρέπει να εξετασθεί από τον παιδίατρο.

⇒ Ερώτηση:

Γιατρέ, Καλημέρα! Είναι σωστό να πλένουμε τα πιάτα και τα ποτήρια με χλωρίνη; Όταν λέω ότι είναι επικίνδυνο με “μαλώνουν” ότι υπερβάλω. Θα ήθελα τη δική σας γνώμη πάνω στο θέμα αυτό. Σας ευχαριστώ!

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, εξαρτάται από την πυκνότητα της χλωρίνης, από την απορροφητικότητα του υλικού των πιάτων και των ποτηριών και από την αποτελεσματικότητα του ξεπλύματος. Η χλωρίνη είναι ένα άριστο καθαριστικό, αλλά απαιτείται προσοχή στη χρήση της, διότι μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί και του δέρματος και της αναπνοής και του πεπτικού συστήματος.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡ. ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΑΝΗ; ΚΑΝ’ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

 

Read More

And More