Στείλε την ερώτηση σου: Ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά!

Μένουμε σπίτι, περιορίζουμε τις μετακινήσεις και στέλνουμε οποιαδήποτε απορία έχουμε στο γιατρό μας. Ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά στις ερωτήσεις των γονιών κάθε εβδομάδα. Εσύ έθεσες τις απορίες σου. Εμείς, τις καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να τον ρωτήσεις, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

 

⇒ Ερώτηση:

Καλημέρα κύριε Μαζανη, έχω ένα μωρό 14 μηνών και ακόμα θηλάζει. Δεν έχω κοιμηθεί κανένα βράδυ συνεχόμενα από τότε που γεννήθηκε. Ξυπνάει συνέχεια και γκρινιάζει για να έρθει στο στήθος μου.Την ημέρα, κατάφερα να το ελαττώσω, το βράδυ, όμως, δεν μπορώ, γιατί κάνει σαν τρελό, αν δεν του δώσω.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, το μωρό σου έχει συνδυάσει το γάλα με την επαφή που έχει μαζί σου. Δηλαδή έχει δεθεί πολύ μαζί σου και το βράδυ δεν αντέχει να περνάνε πολλές ώρες χωρίς να σε δει και για αυτό, ακριβώς, έχει συνδυάσει το θηλασμό με την επαφή μαζί σου. Αυτό, φυσικά, είναι απόλυτα φυσιολογικό και το συναντάμε πολύ συχνά στις περιπτώσεις που ο θηλασμός έχει πετύχει πολύ καλά. Μπορείς να δοκιμάσεις να του δώσεις μόνο για το βράδυ συμπληρωματικά γάλα ξένο, μήπως και δεν χορταίνει από το δικό σου, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Συνήθως, η κάθε μαμά βρίσκει τον τρόπο να βάλει κανόνες στο πρόγραμμα των γευμάτων. Μην αγνοείς ότι επίσης βρίσκεται στην οδοντοφυΐα και το βράδυ έχει ανήσυχο ύπνο, λόγω του πόνου στα ούλα και ίσως και αυτό το κάνει να κοιμάται ανήσυχα και καθώς ξυπνάει αναζητεί την παρηγοριά στο θηλασμό.

⇒ Ερώτηση:

Γεια σας γιατρέ! Η μικρή μου κόρη 12 μηνών, μετά από μια ίωση με διάρροια που πέρασε είχε, αίμα στις κενώσεις της. Η παιδίατρος μας είπε να κόψουμε το γάλα και οτιδήποτε γαλακτοκομικό για ένα μήνα. Μόλις είχαμε κόψει τον θηλασμό. Το υποαλλεργικό αρνείται να το πιει. Πίνει αμυγδάλου, αλλά ανησυχώ για την πρόσληψη ασβεστίου. Να δώσω ξανά γάλα;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, το γάλα αμυγδάλου δεν καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού. Θα πρέπει να δοκιμάσεις άλλα γάλατα υποαλλεργικά, μέχρι να βρεθεί αυτό που θα της κάνει σαν γεύση.

⇒ Ερώτηση:

Καλημέρα γιατρέ. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από τον παιδίατρο μας. Όμως, τις τελευταίες 2 φορές που ήρθε για τις δόσεις των εμβολίων του μπέμπη μας (5 μηνών & 13 ημερών), δεν πλύθηκε πριν τον εξετάσει. Αυτό είναι το πρόβλημα μου: πώς να του το πω για να μη τον προσβάλλω, ειδικά αυτή τη περίοδο με το κορονοϊό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, είναι πάρα πολύ εύκολο. Όταν θα έρθει ξανά, μπορείς ευγενικά να του προτείνεις να πλύνει τα χέρια του και να του δώσεις και μια καθαρή πετσέτα ή να του δώσεις ένα αντισηπτικό. Επίσης, μήπως πριν εξετάσει το μωρό σου να απολύμανε τα χέρια του με το οινόπνευμα, που θα έκανε το εμβόλιο και δεν το παρατήρησες;

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το δυσάρεστο θέμα του Κορονοϊού που πλήττει τον κόσμο και τη χώρα μας. Έχω ένα γιο 3 ετών κ 3 μηνών. Οι παππούδες έλειπαν για 2 εβδομάδες στην Κρήτη και επέστρεψαν Αθήνα. Πόσες μέρες πρέπει να μπουν σε Καραντίνα; Επίσης αυτό το διάστημα πρέπει να έχει επαφές με τους παππούδες; Και μια τελευταία απορία: Φοβόμαστε να μην κολλήσει το παιδί τους παππούδες ή το αντίθετο;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, φοβόμαστε και τα δυο. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν οι παππούδες να μπουν καραντίνα 14 μέρες, αλλά και πάλι η σύσταση είναι τα παιδιά να μην έρχονται σε στενή επαφή με τους παππούδες μέχρι να περάσει η περίοδος του κορονοϊού.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα γιατρέ! Έχω δύο κοριτσάκια 6 και 3 χρόνων. Τους έκανα το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα τύπου β. Τη δεύτερη δόση την έκανα μετά από τρεις μήνες από την πρώτη. Κάποιοι μας είπαν ότι έπρεπε ακριβώς στους δύο μήνες και ότι τον εμβόλιο τώρα δεν ισχύει. Μπορείτε να μου πείτε, σας παρακαλώ, τι ακριβώς ισχύει;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Έτσι και αλλιώς, με την πρώτη δόση υπάρχει ανοσία και η δεύτερη είναι αναμνηστική. Αν το κάνεις μεταξύ δυο και τριών μηνών, είναι εντάξει.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡ. ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΑΝΗ; ΚΑΝ’ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

 

Read More

And More