Στείλε την ερώτηση σου: Ο, παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά!

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά στις ερωτήσεις των γονιών. Στα δικά σου ερωτήματα. Εσύ έθεσες τις απορίες σου. Εμείς, τις καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να τον ρωτήσεις, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

 

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα γιατρέ. Ονομάζομαι Σοφία, και θα ήθελα την γνώμη σας: έχω μια κορούλα, 7 μηνών. Πρόσφατα, άρχισε να καταναλώνει στερεές τροφές. Την ξεκίνησα με φρούτα, βρώμη και λαχανικά και 2 μέρες τώρα κοτόπουλο. Μένουμε Λονδίνο, και οι γιατροί εδώ μου είπαν να της δώσω αγελαδινό γάλα με την βρώμη και το ρυζάλευρο. Πριν 3 εβδομάδες που την ζύγισαν είχε πάρει μόνο 100 γραμμάρια σε 1 μηνά. Βέβαια, έπεσε λίγο στην καμπύλη και μάλλον γι’ αυτό. Εγώ μέχρι στιγμής το αναμειγνύω με νερό βρασμένο. Διάβασα ότι το αγελαδινό γάλα δεν συστήνεται στα βρέφη. Θηλάζει ακόμα. Δεν έχει πάρει καθόλου φόρμουλα. Είναι ζωηρό μωρό και σε καλή διάθεση και πάντα ζητάει να φάει. Τι να κάνω, να δοκιμάσω το αγελαδινό; Σας ευχαριστώ πολύ.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, υπάρχει αγελαδινό γάλα που είναι κατάλληλο για την ηλικία του μωρού σου, δηλαδή το νούμερο δύο που το δίνουμε απο 6-12 μηνών. Πιθανόν, να μην πήρε βάρος, επειδή έχει αρχίσει να κινείται τώρα περισσότερο και “καίει” θερμίδες ή να μην είναι επαρκής η διατροφή της τον τελευταίο καιρό ή να υποβόσκει κάποια λοίμωξη, όπως λοίμωξη των ούρων. Αν φτιάξεις την κρέμα με γάλα, τότε θα αυξήσει τις θερμίδες και σε λίγο διάστημα θα δεις διαφορά στο βάρος της.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Η μπέμπα μας από το δεύτερο μήνα έχει πολλά αέρια και ο παιδίατρος μας έδωσε προβιοτικές σταγόνες kolicare και η αλήθεια είναι ότι βοήθησαν πολύ. Υποτίθεται ότι είναι για 15 μέρες. Όμως επειδή χωρίς αυτές το πρόβλημα επανέρχεται, τις έχω ξαναρχίσει. Είναι ασφαλές; Η παρατεταμένη χρήση είναι επικίνδυνη;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, τα προβιοτικά βρίσκονται και στο μητρικό γάλα και γι’ αυτό είναι ασφαλή. Θα προτιμούσα να της δώσεις το σκεύασμα Biogaia που μπορείς να το δίνεις, κιόλας, για πολλούς μήνες.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας γιατρέ. Το δεύτερο αγοράκι μου είναι 11 μηνών. Ενώ τρώει κανονικά την ημέρα τα γεύματα του και κοιμάται μιάμιση ώρα πριν το μεσημέρι και μιάμιση με δύο ώρες από τις τρεις έως τις πέντε το απόγευμα. Το βράδυ από τις οκτώ με εννιά που κοιμάται, ξυπνάει κάθε τέσσερις με πέντε ώρες για φαγητό. Είναι φυσιολογικό; Πώς θα καταφέρω να μην ξυπνάει τη νύχτα; Σας ευχαριστώ πολύ.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, μάλλον πρόκειται για συνήθεια. Δεν είναι άσχημα που ξυπνάει καθε 5 ώρες. Ακούγεται φυσιολογικό. Επίσης, κοιμάται και κάποιες ώρες μέσα στη μέρα και έτσι συμπληρώνει τον ύπνο του. Επιπρόσθετα, είναι σε περίοδο οδοντοφυΐας και επειδή το βράδυ πονάνε τα ούλα του κάνει ελαφρύ ύπνο και όταν ξυπνάει το συνδυάζει με φαγητό. Ένας τρόπος αντιμετώπισης θα ήταν να μειώσεις τις ώρες του ημερήσιου ύπνου, ώστε να του λείπει ύπνος και να το κάνει μέσα στην νύχτα. Επίσης, το ότι κοιμάται απο τις 8-9 το βράδυ είναι πολυ νωρίς. Δοκίμασε, επίσης, να κοιμάται κατά τις δέκα. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως να το πήγαινε μέχρι το πρωί. Για δοκίμασε κάτι ή όλα αυτά που σου είπα.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα γιατρέ, έχω ένα κοριτσάκι σχεδόν 16 μηνών και περπατάει κανονικά, προσπαθεί και σκύβει να πιάσει αντικείμενα αλλά δεν σηκώνεται καθόλου. Ούτε εάν έχει δίπλα της κάποιο έπιπλο, αλλά ούτε και μόνη της. Την βοηθάμε και τις δείχνουμε την κίνηση το κάνει μέχρι ενός σημείου, αλλά, εν τέλει, δεν τα καταφέρνει και σηκώνει τα χεράκια της για να την πάρουμε. Πιστεύετε ότι έχει κάποιο πρόβλημα;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, είναι ακόμη πολυ μικρή και ίσως και να φοβάται μην πέσει. Συνεχίστε τις προσπάθειες και αν δεν υπάρξει βελτίωση, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τη δει κάποιος ειδικός ορθοπεδικός για παιδιά.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡ. ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΑΝΗ; ΚΑΝ’ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Read More

And More