Θέλεις να ρωτήσεις κάτι για το παιδί σου; Ο, παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά!

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή, ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά στις δικές σου ερωτήσεις. Στις απορίες που σου δημιουργούνται όσο το παιδί σου μεγαλώνει. Εσύ έστειλες τα ερωτήματα σου. Εμείς τα καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν κάτι σε προβληματίζει, μπορείς να στείλεις το μήνυμα σου στο:  mazanis@tlife.gr και ο οικογενειακός μας γιατρός θα σου απαντήσει!

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα κύριε Μαζάνη! Όπως καταλαβαίνετε, είμαστε διακοπές. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εύκολη διαδικασία, ώστε να βοηθήσω το μικρό μου να αφαιρέσει τα μπρατσάκια και να μάθει να κολυμπάει φέτος. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω την ηλικία του μωρού σου και τι έχετε κάνει μέχρι τώρα. Σε κάθε περίπτωση, να βγάλετε πρώτα το ένα μπρατσάκι και μετά το άλλο. Ξεκινήστε να το στηρίζετε στο μπράτσο σας ή σε ένα σκουπόξυλο, το οποίο θα βάζετε κάτω από τις μασχάλες του.

⇒ Ερώτηση:

Γεια σας κύριε Μαζάνη! Έχω ένα αγοράκι δέκα μηνών. Θα λείψω τις επόμενες μέρες με το σύζυγο για μία εβδομάδα. Ο μικρούλης θα μείνει πίσω με τη γιαγιά και τη γυναίκα που τον προσέχει, την οποία την αισθάνεται σχεδόν όπως εμάς, μιας και την ξέρει από μερικών ημερών. Αγχώνομαι μήπως του λείψουμε πολύ ή τον στεναχωρήσει η απουσία μας. Τα μωρά σε αυτή τη φάση τα αντιλαμβάνονται αυτά;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, μάλλον θα του λείψετε λίγο και είναι πολύ πιθανόν, όταν γυρίσετε να σας κάνει “μούτρα”. Δεν πειράζει όμως, αφού θα βρίσκεται σε τόσο καλά χέρια. Μην αισθάνεστε τύψεις, καθώς και εσείς σαν ζευγάρι έχετε την ανάγκη να κάνετε διακοπές μόνοι σας.

⇒ Ερώτηση:

Γεια σας κύριε Μαζάνη και ευχαριστούμε για τις συμβουλές σας! Η κόρη μου είναι 18 μηνών και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνει να πίνει πλήρες συμπυκνωμένο γάλα και πόσο θρεπτικό είναι. Για την ακρίβεια, θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το κατάλληλο γάλα για την ηλικία που βρίσκεται. Σας ευχαριστώ!

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, η σύγχρονη παιδιατρική προτείνει μέχρι τα τρία πρώτα χρόνια τα παιδιά να πίνουν γάλατα νούμερο 3 σε σκόνη ή σε υγρή μορφή. Όλα τα άλλα είναι για μετά τα τρία έτη.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας κύριε Μαζάνη! Χρειάζομαι οπωσδήποτε την βοήθεια σας. Ο γιος μου είναι 4 ετών και ενώ είχε μάθει να κάνει κακάκια κανονικά στην τουαλέτα, το τελευταίο διάστημα, αρνείται πεισματικά να πάει, με αποτέλεσμα μερικές φορές να τα κάνει πάνω του. Τι μπορεί να φταίει; Πώς θα ανατρέψω την κατάσταση;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, συνήθως μία τέτοια συμπεριφορά προκύπτει όταν ένα παιδί πιέζεται από κάποια ψυχολογική αιτία. Αρχικά, λοιπόν, πρέπει να ψάξετε την αιτία στο περιβάλλον του παιδιού και μετά να λύσετε το πρόβλημα.

 Υ.Γ. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μπορείς να στείλεις την ερώτηση σου εδώ: mazanis@tlife.gr και ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης θα σου απαντήσει!

Read More

And More