ΣΚ στην πόλη: Εκπαιδευτικές δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφθασε και αυτό ξέρεις πολύ τι σημαίνει. Περισσότερος χρόνος για εσένα και το παιδί σου. Τα διαβάσματα και το σχολείο μπαίνουν στην άκρη και ο μόνος σας στόχος είναι να περάσετε καλά και να ξεκουραστείτε. Όπως έχεις καταλάβαμε, εδώ στο TLife αγαπάμε τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις θεατρικές παραστάσεις. Για αυτό, και αυτή την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις. Για δες!

Οι δράσεις 

Σχεδιάζουμε και Δημιουργούμε Κόμικς
Η τέχνη των κόμικς είναι μια οπτικοποιημένη μορφή αφήγησης, που συνδυάζει τον λόγο με την εικόνα. Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων, οι μικροί καλλιτέχνες θα μυηθούν στην τέχνη των κόμικς και θα καθοδηγηθούν στο να μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν και να χειρίζονται τα σύμβολα, καθώς και να εξασκούνται στα εξωγλωσσικά στοιχεία μιας επικοινωνίας. Όλα αυτά με αφηγήτρια την Βασιλεία Βαξεβάνη. 
Πού; Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Πότε; Σάββατο (16:30 – 17:30) 

Θεατρικές Αφηγήσεις από έναν… Γκαζιέρη
Ο Χρήστος Χριστόπουλος, ηθοποιός-ερμηνευτής από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», μεταμορφώνεται σε εργάτη και παρουσιάζει, μέσα από τις δικές του βιωματικές εμπειρίες, την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, τις συνθήκες εργασίας, τα μηχανήματα και τα εργαλεία του 19ου αιώνα, τις σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες, τη χρήση και την αξία του φωταερίου για την πρωτεύουσα και τους κατοίκους της, τη ζωή στη γειτονιά του Γκαζοχωρίου και όχι μόνο. Όλα αυτά στους Παλαιούς Φούρνους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και για παιδιά από 9 ετών και άνω.
Πού; Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Πότε; Κυριακή (12:00 & 13:00) 

Πάμε Κινηματογράφο; Πάμε στο 4ο Παιδικό Και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Από τις 13 έως τις 21/11 φιλοξενείται για τέταρτη χρονιά στο Μέγαρο το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών για παιδιά, εφήβους και γονείς, γιατί οι παιδικές ταινίες, πέρα από κινούμενα σχέδια, χαριτωμένα ζωάκια και υπερήρωες, είναι και ταινίες γεμάτες ενέργεια, δημιουργικότητα, χιούμορ και φαντασία. Το πλήρες πρόγραμμα μπορείς να το βρεις εδώ
Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Κινηματογράφος Δαναός, Cinemax Κηφισιά 1 & 2 
Πότε; Από τις 13 έως τις 21 Νοεμβρίου

Οι παραστάσεις

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν
Η κωμωδία του Άγγλου Roy Kift για παιδιά και νέους είχε δημιουργήσει την δεκαετία ‘80 και ‘90, τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γερμανία (θέατρο GRIPS), βαθειά τομή στις αντιλήψεις επάνω στο θέμα της αναπηρίας προτείνοντάς την ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και συνέβαλε στην αποδόμηση παγιωμένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων και φόβων. Πρόκειται για μια ξέφρενη και τρυφερή κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του, και επιστρέφει στο ρεπερτόριο της Συντεχνίας του Γέλιου για 3η χρονιά.
Πού; Σύγχρονο Θέατρο
Πότε; Από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή στις 14:30 

Έλμερ, ο Παρδαλός Ελέφαντας
Η θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.
Πού; Θέατρο Βέμπο
Πότε; Από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή στις 11:30 & στις 13:30

Τα Μαγικά Μαξιλάρια
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια. Το πολυβραβευμένο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά Τα μαγικά μαξιλάρια έγινε όπερα σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, η οποία θα παρουσιαστεί από τις 14 Νοεμβρίου και για 10 μοναδικές παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη.
Πού; Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΚΠΙΣΝ)
Πότε; Κυριακή στις 11:00

Read More

And More