Σνακ για το σχολείο: 5 τραγανά μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε μαζί

Ένα μπισκοτάκι την ημέρα, την επιθυμία για κάτι πιο γλυκό κάνει πέρα. Γιατί, το γνωρίζεις πολύ καλά ότι, αν μπορούσε το μικρό σου, θα έτρωγε κάθε μέρα (και όλη μέρα) μόνο τα αγαπημένα του γλυκά. Όμως, αυτό δεν γίνεται! Αλήθεια, τώρα που το σχολείο άρχισε ξανά, τι τού κρύβεις στην τσάντα για το διάλειμμα; Ξέρεις, εκείνο το μικρό ταπεράκι με όλα τα καλούδια. Τι θα έλεγες να ετοιμάσετε μαζί μερικά φρέσκα μπισκότα, τραγανά με κρυμμένες μπουκίτσες σοκολάτας; Yummy!

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας, μικρά

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το αβγό, το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Αφού ανακατέψεις προσεκτικά τα παραπάνω υλικά, ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, τη σόδα μαγειρέματος και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύεις και παράλληλα προσθέτεις τις νιφάδες βρώμης και τη σοκολάτα.
  • Με ένα κουτάλι, αρχίζεις να “κόβεις” το μείγμα σε σχήμα μπισκότου πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις για περίπου 10 – 12 λεπτά στο φούρνο.
  • Αφήνεις πέντε λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο ανάλατο
  • 5 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 του φλιτζανιού καρύδια

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατεύεις με μίξερ το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο και τη βανίλια.
  • Στο ίδιο μπολ προσθέτεις τη λευκή και μαύρη ζάχαρη, το μισό μείγμα αλευριού και το αβγό. Ανακατεύεις πολύ καλά και χτυπάς με μία σπάτουλα.
  • Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις το υπόλοιπο αλεύρι και τα καρύδια, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνεις μπάλες από τη ζύμη στο μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας.
  • Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Μπισκότα με μπανάνα

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 2 μεγάλες μπανάνες, ώριμες και κομμένες
  • 50 γρ. σταφίδες μουλιασμένες με νερό

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, βάζεις τις μπανάνες με τη βρώμη σε ένα μπολ και λιώνεις με ένα μεγάλο πιρούνι. Δουλεύεις το μείγμα καλά, ώστε να γίνει αρκετά ομοιόμορφο. Προσθέτεις τις σταφίδες και ανακατεύεις, ώστε να πάνε παντού.
  • Κόψε τα μπισκότα σου σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα
  • Ψήνεις σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15′ λεπτά περίπου ή ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μπισκότα πορτοκαλιού

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 2/3 του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. της σούπας σιρόπι πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τη ζάχαρη, τα αβγά και το βούτυρο.
  • Συνεχίζεις να ανακατεύεις και προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι.
  • Μόλις δέσει το μείγμα σου, προσθέτεις σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ένα κουτάλι της σούπας, σχηματίζεις μικρές μπάλες στη μορφή του μπισκότου.
  • Ψήνεις για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς C. 
  • Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζεις στο κολατσιό του μικρού σου.

Κλασικά μπισκότα βανίλιας και βουτύρου

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, χτυπάς το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Ρίξε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα τη φορά χτυπώντας να ανακατευούν καλά.
  • Ρίξε τη βανίλια και χτύπα λίγο ακόμη.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
  • Ρίξε το μίγμα αυτό λίγο-λίγο μέσα στο βούτυρο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα κάθε φορά που βάζεις μια ποσότητα.
  • Χώρισε τη ζύμη στα δύο, τύλιξε κάθε κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άνοιξε κάθε μισό ζύμης σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
  • Κόψε τα μπισκότα με στρογγυλό κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
  • Βάλε τα σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.

Read More

And More