Στην Uber, όλος ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στις γυναίκες!

Η Uber, ανακοινώνει με περηφάνια τη συνεχή δέσμευσή της στην προώθηση της ισότητας των φύλων και την παροχή ευκαιριών για την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών, ενισχύοντας ταυτόχρονα ένα περιβάλλον εργασίας όπου οι γυναίκες νιώθουν ασφάλεια και σεβασμό.

Με αφορμή τη Διεθνή «Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου, η Uber ανακοίνωσε την υποστήριξή της για 2η συνεχόμενη χρονιά στην οργάνωση Women On Top, προσφέροντας την υποστήριξή της για τη βιωσιμότητα του οργανισμού. To 2023, στον πρώτο χρόνο συνεργασίας, η Uber κατάφερε να καλύψει το 70% των μετακινήσεων που χρειάστηκαν τα μέλη του Women Οn Top, εστιάζοντας στη μεταφορά των μελών της ομάδας με στόχο την συγκέντρωση πόρων, σε μεταφορές ομιλητών και ομιλητριών με ειδικές ανάγκες με άνεση και ασφάλεια, καθώς και στην μεταφορά ατόμων προς και από προγράμματα υποστήριξης του οργανισμού.

Η δέσμευση της Uber απέναντι στις γυναίκες εκτείνεται πέρα ​​από το προφανές, καθώς έχει θέσει ως στόχο, την συνεχή αύξηση του ποσοστού των γυναικών που καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις. Το 2023, η εταιρεία κατάφερε να έχει μια σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου που να αποτελείται κατά 40% από γυναίκες, τη στιγμή που ο μέσος όρος των εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται στον S&P 500, έχουν Διοικητικά Συμβούλια με μόλις 32% των μελών τους να είναι γυναίκες. Ακόμη, η εταιρεία έχει καθιερώσει μια σειρά πρωτοβουλιών για τους εργαζομένους της, με στόχο την ενίσχυση των γυναικών στον χώρο της εργασίας και της ηγεσίας. Αποκορύφωμα για αυτές τις πρωτοβουλίες, αποτελεί ο Μάρτιος, ο μήνας που η Uber έχει θεσπίσει ως “Μήνα της Ιστορίας των Γυναικών”.

Μέσα στο διάστημα αυτού του μηνά, εξαιρετικές γυναίκες μοιράζονται το ταξίδι της προσωπικής τους νίκης και στρατηγικές για την επίτευξη της επαγγελματικής επιτυχίας, μέσα από ομιλίες τύπου Ted-Talks, αναδεικνύοντας δύσκολα θέματα όπως η γονεϊκότητα σε συνάρτηση με την εργασία. Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργαστήρια για την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων όπως η διαμόρφωση της προσωπικής αφήγησης και η αυτοπροώθηση, αλλά και συζητήσεις με γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις όπως η Oona King – Chief Diversity & Inclusion Officer της Uber που έχει γίνει διεθνώς γνωστή για το ρόλο της στην ανανέωση της νομοθεσίας ενάντια στις διακρίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, η Uber προχωρά σε βήματα για την κατανόηση της διαφορετικότητας για τις γυναίκες εργαζομενες της, προκειμένου να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διάφορες ομάδες γυναικών, και ειδικότερα οι ομάδες που βρίσκονται στο περιθώριο.

Οι γυναίκες της Uber στην Ελλάδα

Η Uber σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης του 35% στον αριθμό των οδηγών που είναι γυναίκες σε σύγκριση με το 2023. Πλέον, το 8% του συνολικού αριθμού των οδηγών της Uber στην Ελλάδα είναι γυναίκες, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν σε μία οδηγό στους δέκα.

Πέραν των προσπαθειών για την αύξηση της αναλογίας των οδηγών που είναι γυναίκες, η Uber προσφέρει και ουσιαστικές δυνατότητες για τις οδηγούς της, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης οδηγών και επιβατών και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς ταξιδιού για όλους.

Τέτοιες δυνατότητες είναι η κοινοποίηση της τοποθεσίας ή/και της διαδρομής με έναν μέλος της οικογένειας ή φίλη/ο μέσω Viber ή Whatsapp, η έκτακτη κλήση με κοινοποιημένη τοποθεσία και ο έλεγχος της διαδρομής.

Η Uber συνεχίζει να δείχνει τη δέσμευσή της προς την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση των γυναικών σε κάθε επίπεδο και καλεί τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν σε αυτή την πορεία προς έναν πιο ισότιμο κόσμο.

Read More

And More