Σχολική τσάντα: Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη για το παιδί σου

Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου είναι εκείνες οι ημέρες που οι διακοπές αρχίζουν σιγά – σιγά να “σβήνουν” από το μυαλό του μικρού σου και το σχολείο επανέρχεται στο προσκήνιο. Όχι, δεν θα χτυπήσει από τώρα το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Πρέπει, όμως, να είστε προετοιμασμένοι. Κατάλαβες, ε; Η επιχείρηση “αγορά γραφικής ύλης και σχολικού εξοπλισμού” ξεκινά. Ας αρχίσουμε από την τσάντα. Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για όλες τις ηλικίες και βαθμίδες εκπαίδευσης. Στην αγορά, θα βρεις πολλές. Ξέρεις πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη; Ρίξε μία ματιά στα παρακάτω μυστικά…

Τσέκαρε την… πλάτη
Αφήνουμε την εμφάνιση και το σχέδιο για λίγο πιο μετά και ρίχνουμε μία πιο προσεκτική ματιά στην πλάτη της τσάντας. Θέλεις και πρέπει να είναι ενισχυμένη. Να έχει αυτό το μαλακό κάλυμμα που προστατεύει την πλάτη του μικρού σου από πόνους και προβλήματα που καθόλου απίθανο δεν είναι να εμφανιστούν. Σκέψου απλά ότι το μικρό σου την “κουβαλάει” κάθε μέρα. Και όχι για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Πειραματίσου με τις βάτες
Και βρες εκείνες που δεν ταλαιπωρούν το παιδί σου. Για να το τεστάρεις, μπορείς να έχεις κάνει μία μικρή – διαδικτυακή – έρευνα από πριν και μόλις φτάσεις στο κατάστημα να επιτρέψεις στο παιδί σου να τις δοκιμάσει διακριτικά. Όσο κάνει τις δοκιμές του, ρώτησε του πώς του φαίνονται οι ιμάντες. Αν το πιέζουν ή ενοχλούν το δέρμα του. Γιατί, η σχολική τσάντα δεν θέλουμε σίγουρα να δημιουργεί προβλήματα. Μόνο χαμόγελα.

Τα δύο είναι πάντα καλύτερα από ένα
Παρόλο που το παιδί μπορεί να προτιμά την τσάντα που κρέμεται στον ένα ώμο, με το λουρί να περνά πάνω από το ένα στήθος, αποφύγετε να αγοράσετε μια τέτοια καθώς βάζει όλο το βάρος στον ένα ώμο, σύμφωνα με τον Ορθοπεδικό Χειρούργο Hennrikus, του παιδικού νοσοκομείου της Καλιφόρνια.

Η εμφάνιση είναι η μισή αρχοντιά
Αφηρημένα σχέδια, χρώματα, ήρωες κινουμένων σχεδίων. Όλα ικανά να ενθουσιάσουν το μικρό σου και να το δυσκολέψουν… μέχρι να καταλήξει στην αγαπημένη του. Για σκέψου, ποια παιδική ταινία σου ζητούσε να δει ξανά και ξανά το καλοκαίρι; Έχεις την απάντηση. 

Τσέκαρε το τελικό της βάρος
Η σχολική τσάντα δεν θα πρέπει να ζυγίζει πάνω από 10 έως 20% του βάρους του παιδιού. Το ιδανικό θα ήταν 10%. Δηλαδή αν ένα παιδί 5-6 χρονών ζυγίζει κατά μέσο όρο 20-25 κιλά η τσάντα του δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2,5 κιλά.

Read More

And More