“Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά” στο Θέατρο Αλίκη

Τα Καινούργια ρούχα του βασιλιά, ένα από τα πιο διαχρονικά και δημοφιλή παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, πρωταγωνιστεί κάθε Σαββατοκύριακο στο Θέατρο Αλίκη.

Έχουν περάσει πάνω από 180 χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή  της ιστορίας του Άντερσεν, όμως  η εμβληματική φράση του παραμυθιού «Ο βασιλιάς είναι γυμνός!»,  ακόμη επανέρχεται πολύ συχνά  στην καθημερινότητά μας, συμβολίζοντας την δύναμη της αλήθειας απέναντι στο ψέμα και την ζωτική ανάγκη η Εξουσία να διαθέτει  ευθύνη, ταπεινότητα και γνώση για να μπορεί να αντέχει το βάρος της.

Λίγα λόγια για το έργο «Τα Καινούργια ρούχα του βασιλιά»

Στη διασκευασμένη ιστορία του Βασιλιά, που κυριαρχεί στο θέατρο Αλίκη λοιπόν θα βρείτε: έναν αλαζόνα Βασιλιά, γεμάτο έπαρση και εγωισμό που ενδιαφέρεται μόνο να φορά κάθε μέρα καινούργια, ακριβά και εντυπωσιακά ρούχα. Μια βασίλισσα που κυνηγάει ένα αστέρι για να το κάνει δικό της και καταλήγει σ’ ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Μια πριγκίπισσα στο δικό της κόσμο, ανεπίδεκτη μαθήσεως στα μαγικά και στην πραγματικότητα. Έναν απατεώνα που βρίσκει την ευκαιρία στην κυριολεξία, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο βασιλιά.

Το γιο του απατεώνα, που θέλει να ξεφύγει αλλά δεν ξέρει πώς. Και φυσικά αυλικούς, υπουργούς και κόλακες της Εξουσίας που συνήθισαν να λένε μόνο «ναι» στο βασιλιά, για να μπορούν να υπάρχουν δίπλα του. Το μπέρδεμα όλων αυτών σε μια ιστορία με δράση, χιούμορ και πολλά ευτράπελα αναλαμβάνει να λύσει η πραγματικότητα με τη συμμετοχή των ίδιων των θεατών. Και μπορεί μεν να ακούγεται αλλόκοτη, αλλά όπως συμβαίνει πάντα στις μαγικές ιστορίες, αν αλλάξουμε πρόσωπα και εποχές, κολλάει μια χαρά και στο σήμερα.

Συγγραφέας: Παρασκευάς Καρασούλος, Νίκανδρος Σαββίδης
Σκηνοθεσία:Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Σκηνικά:Ανδρέας Γεωργιάδης
Κοστούμια:Ανδρέας Γεωργιάδης, Θεοδώρα Βεστάρχη
Μουσική Διεύθυνση:Χρίστος Θεοδώρου
Μουσική:Μιχάλης Καλογεράκης
Φωτισμοί:Χρήστος Τσιόγκας

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Τάσος Παλαντζίδης, Αριέττα Μουτούση, Δανάη Μπάρκα, Λευτέρης Βασιλάκης, Σταύρος Ράγιας, Παντελής Καλογεράκης | Ερμηνεία τραγουδιών: Φοίβος Δεληβοριάς

Κάθε Σάββατο 14.00 και Κυριακή 11.30 & 14.30!

Διάρκεια:100’ με διάλειμμα

Read More

And More