Τα καταπράσινα μέρη εντός πόλης που μπορείς να επισκεφτείς οικογενειακά!

Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Οι ενδείξεις του υδραργύρου όλο και μεγαλώνουν. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πολύ ζεστό. Μίνι καύσωνας. Τι θα κάνεις; Πώς θα πάρεις μία ανάσα δροσιάς εσύ και το μικρό σου; Πώς θα τηρήσετε παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς; Πριν πεις “στην θάλασσα”, τι θα έλεγες για έναν περίπατο στα άλση και τις καταπράσινες εκτάσεις, που σίγουρα υπάρχουν κοντά στο σπίτι σου, αν ξέρεις να τις βρεις. Σήμερα, λοιπόν, σου έχω συγκεντρώσει τους μεγαλύτερους πράσινους χώρους, που περιμένουν να δώσουν “οξυγόνο” σε εσένα και την οικογένεια σου. Φύγαμε!

Άλσος Βεΐκου (Γαλάτσι)

Μέρος ιδανικό για όλο το χρόνο και για οποιαδήποτε έξοδο από το γκρι της καθημερινότητας. Οι φυλλώδεις του εκτάσεις και τα μονοπάτια του είναι έτοιμα να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να “αδράξουν” την ημέρα τους. Τα παιδιά θα τρέξουν και εσύ και ο μπαμπάς θα απολαύσετε έναν χαλαρό περίπατο.

 

Πρώην Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου 

Τι καλύτερο από ένα οικογενειακό πικ – νικ, στο μέρος που η βασιλική οικογένεια ευημερούσε; Ο ανακαινισμένος χώρος και η πολυτέλεια που αποπνέει ο αέρας είναι η ιδανική επιλογή για μία σύντομη απόδραση μέσα στην ίδια την πόλη. Μην ξεχάσεις ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό ή λεμονάδα.

 

Πεντέλη

Αν θες να δροσιστείς, τότε το συγκεκριμένο βουνό είναι το ιδανικό για εσένα. Μία βόλτα θα σας αναζωογονήσει και θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος σας, καθώς πόση ζέστη να αντέξετε και εσείς; Αν βγείτε μετά το απόγευμα, μην περιοριστείτε στα κοντομάνικα, καθώς το μικρό σου είναι πολύ πιθανόν να κρυώσει. Ζακέτα να πάρεις, λοιπόν…

 

Άλσος Συγγρού (Μαρούσι)

Ήλιος, ατελείωτο πράσινο και φως: Κέφια έχει ο Θεός (και ο καιρός). Τα πλακόστρωτα μονοπάτια είναι ιδανικά για περπάτημα, ενώ, αν το μικρό σου λατρεύει το ποδήλατο, ο ανακαινισμένος και ορθά κατασκευασμένος ποδηλατόδρομος, τον περιμένει!

 

Πεδίον του Άρεως (Κέντρο Αθηνών)

Αν μένεις κοντά στο κέντρο της Πόλης, τότε από τις 4 Μαΐου έχεις ακόμα έναν παραπάνω λόγο να χαίρεσαι. Το μεγαλύτερο Άλσος άνοιξε ξανά τις πύλες του και περιμένει τη δικιά σου οικογένεια, για ένα σύντομο (μπορεί και όχι) περίπατο.

Πάρκο Στρατού (Γουδί)

Το παλαιό στρατόπεδο μετατρέπεται σε μία πράσινη όαση, έτοιμη να σας υποδεχτεί. Ο ευνοϊκός άνεμος θα δροσίσει ακόμα και την πιο αφυδατωμένη επιδερμίδα, ενώ τα 49 στρέμματα κατάφυτης έκτασης υπόσχονται κυνηγητό και την επιτρεπτή απόσταση.

 

Μαρίνα Φλοίσβου

40 βαθμοί, χωρίς μία βόλτα δίπλα στη θάλασσα; Εντάξει, αυτό δε ξέρω αν γίνεται και πολύ. Για αυτό, ξεκίνησε την ημέρα σου με έναν ήρεμο περίπατο με το παιδί σου, αφήνοντας τον ήχο της θάλασσας να σας “ταξιδέψει”.

 

Λόφος Φιλοπάππου

Τελευταίος, αλλά καθόλου καταϊδρωμένος, ο πιο δημοφιλής προορισμός εντάσσεται και αυτός στα must της λίστας σου. Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και με την Αθήνα να απλώνεται στα πόδια σας, ο λόφος στο κέντρο της πόλης μετατρέπεται στην πιο όμορφη εξόρμηση.

Στη Θεσσαλονίκη, τι γίνεται;

Δάσος του Σέιχ Σου

Η ανάσα οξυγόνου κάθε οικογένειας στη Θεσσαλονίκη είναι ξανά διαθέσιμη σε όλους. Η τεράστια έκταση του υπόσχεται ατελείωτους περιπάτους, μέχρι το μικρό σου να κουραστεί και να θέλει να γυρίσει στο σπίτι. Για αυτό, εκμεταλλευτείτε το.

 

Δάσος του Χορτιάτη

Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, ένα καταπράσινο δάσος είναι όλο για εσάς και μόνο. Εντάξει, και για μερικές ακόμα οικογένειες. Μήπως αυτό το Σάββατο να ξεκινήσει με μία αναζωογονητική εξόρμηση, που θα αρχίσει τις πρωινές ώρες και θα ολοκληρωθεί τις μεσημβρινές; Σκέψου το!

Have Fun & Stay Hydrated!

Read More

And More